Ik bedacht me net dat ik nooit meer schrijf over dagelijkse dingen. Vroegah, dan heb ik het over 2009 en eerder, schreef ik juist voornamelijk over bezigheden van alledag, maar tegenwoordig is het meest (semi)informatief. Omdat ik denk dat mijn bezoekers dat liever lezen dan personal talk. Maar vandaag had ik er wel weer eens zin in.

Ik heb het de laatste tijd best druk. Niet erg: ik hou van lekker bezig zijn. Hele dagen op de bank zitten is niet zo mijn ding, al is het héél af en toe wel een keer lekker. Gister was ook een volle dag en het leek er even op dat de beruchte Blue Monday verschoven was naar dinsdag.

Ik versliep me en smeerde eyeliner op m’n wang en ik wist niet wat ik aan moest trekken want opeens stond niets meer leuk. Maar m’n haar zat geweldig! Vervolgens rennen om een paar boodschapjes te doen, want ik zou naar m’n oma gaan.

Knot in m’n haar

Om 1 uur stond er een bus van een taxibedrijf uit Rossum voor de deur die me naar oma bracht. De chauffeur (een jonge gozer) vroeg of ik mijn rolstoel wel bij me had. Are you kidding me? Ik moest lachen en zei dat ik die bepaald niet nodig heb!

Bleek dat ze speciaal voor mij een rolstoeltaxi hadden laten rijden. En ik héb al zo’n hekel aan bussen (op één na dan), vanwege het hoge ‘schudden voor gebruik’ gehalte. Gelukkig maar dat ik niet te hoefde bijbetalen. Like duh!

Bij oma was ‘t gezellig, we dronken koffie, ze bood me taart aan (die ik afsloeg) en ik kreeg haar zo ver om samen naar de winkels te lopen (1.1 km verderop). Oma met rollator in ganzenpas, ik met zevenmijlslaarzen met flink de rem erop. Jut en Jul on tour. Bas ook mee, die was ‘t niet eens met het slakkentempo, de trekterriër.

Een boodschap doen en de blauwe muts ruilen die ik voor m’n verjaardag had gekregen. Half uur binnen geweest en niets kunnen vinden. Wel een leuke zwarte muts, maar die was veel te duur. Toen we bijna buiten waren, zag ik opeens een zwart met wit gebreide col en die is ‘t geworden. Toch nog wat gevonden dus!

Tulpen bij oma

Vervolgens weer in ganzenpas naar ‘t huis van oma. Dit keer had ik daar iets minder moeite mee, omdat ik draaierig was geworden in die winkel en niet zo stevig op m’n benen stond. Weer bij oma eerste werk een banaan weggewerkt in de hoop dat het hielp, maar helaas ging het niet over. Toen ik om 8 uur thuis was, gelijk m’n bed in gedoken en om half 11 alweer klaarwakker.

Mooie gelegenheid om een artikeltje te tikken voor de volgende dag, dat was er al bij in geschoten. Tot zover dus mijn dinsdag! Vind je het leuk om vaker dit soort artikelen te lezen of heb je ze eigenlijk liever zoals ik meestal schrijf? Let me know!