Ergens voelt het, als we eenmaal in een nieuw jaar zitten, een beetje gek om nog dingen van het vorig jaar aan te halen, dat is dan opeens zó 2013, weet je wel? Toch wil ik de ‘traditie’ van het vermelden van mijn favorieten van de afgelopen maand wel in ere houden, dus vandaag mijn favorieten van december 2013.

Zacht weer

Het klinkt misschien raar om het weer als favoriet te noemen, maar dat was het wel. Ik heb een gruwelijke hekel aan sneeuw en ijs en kou in het algemeen. Zeker omdat ik veel loop, worden mijn rondjes er doorgaans niet langer op als het sneeuwt of vriest.

Terwijl vorig jaar december al flink koud was en de eerste sneeuw al was gevallen, hebben we nu een behoorlijk zachte laatste maand van het jaar gehad. Het is ook meer dan eens gebeurd dat ik gewoon in een vest naar buiten ging en m’n jas gewoon thuis kon laten. Heerlijk!

Kanaal van Steenenhoek

Noorse printjes

Veel mensen associëren Noorse prints met foute kersttruien, maar ik vind het erg leuk en wat mij betreft kan ie gewoon de hele winter door. Zo kocht ik afgelopen maand twee sjaals met Noorse print, waaronder een superzachte van V&D, die ik ook nog eens met korting had en Ik kreeg een paar warme gebreide handschoenen van m’n vader, ook voorzien van Noors printje. Zelfs Bas z’n nieuwe trui heeft een schattig printje op de rug compleet met rendier. Just love it!

Sjaal met Noorse print van V&D

Rendier mok

Had iemand het hier over rendieren? Ja, ik heb ook een rendier op mijn nieuwe mok, die ik begin december bij Xenos kocht. Ik zocht al een tijdje een mok maatje enorm, gewoon omdat ik dat lekker vind drinken.

Ik mik er ook alles in: Melk, thee, sap, water. Doordat ie zo groot is en er veel in past, is ie wel zwaar en moet ik ‘m echt met twee handen vasthouden. Favoriet is deze mok gevuld met warme chocolademelk met marshmallows. Echt, zó lekker!

Drinken uit mijn enorme rendiermok

Amnesia

Nee, ik word niet blij van mijn geheugenverlies, niet dat ik dat héb, alhoewel ik onlangs nog serieus een kwartier naar mijn telefoon gezocht heb nadat ik ‘m een half uur eerder nog gebruikt had. Maar ik bedoel het nummer Amnesia van het nieuwe album van Justin Timberlake.

Volgens mij is deze nog niet uitgebracht, maar als het aan mij ligt, gaat dat wel gebeuren, wat een lekker nummer! Ik twijfelde tussen deze en “Lucky Man” van The Verve, maar deze vind ik nét iets leuker. Ik heb mister Timberlake weer helemaal ontdekt, wat een goeie muziek maakt!

Opzij, opzij

Het is een vast gegeven dat ik buiten vrijwel altijd loop alsof ik enorme haast heb. In gezelschap levert dat me nogal eens een “Loop eens niet zo hard joh!” op, maar ik bedoel nu even niet mijn eeuwige haast en ook niet dat liedje van Herman van Veen, maar mijn haar. Een paar weken geleden ontdekte ik een nieuwe hair-do, waarbij ik m’n scheiding meer naar de zijkant doe. Eigenlijk vind ik het veel leuker staan dan zoals ik het eerst droeg, dus een succesvolle uitvinding!

Selfie met bokeh-effect

Glühwein

ik drink weinig alcohol, alleen als ik uitga, wil ik wel eens een biertje pakken of, als ik echt héél erg zin heb, thuis een borreltje. Alcohol moet voor mij een traktatie zijn en geen gewoonte. Ondanks dat wijn over het algemeen beschouwd wordt als vrouwendrank, moet ik daar niets van hebben.

Maar glühwein is een geval apart, want dát vind ik wél lekker. En laat ik nu sinds kort weten dat het gewoon van rode wijn wordt gemaakt, die je normaal gesproken echt door m’n strot moet duwen, wil ik het drinken.

Smalle ringetjes

Waar ik een tijdlang nauwelijks ringen heb gedragen, vind ik het nu weer erg leuk en dan met name smalle ringetjes met een apart detail. Bijvoorbeeld met een tekst of aparte vorm. Ik hou niet van blingbling, maar met de vrij grove rvs ringen die ik lange tijd meestal droeg, vind ik ook niet meer leuk.

Eén van m’n favorieten is de ring met V-vorm die je ook al in mijn wishlist zag en die ik na lang twijfelen heb besteld. Ik was bang dat ie te klein zou zijn, maar hij is eerder iets te groot, maar het kan net, ik heb hem gecombineerd met een dun ringetje met wisdom inscriptie, ook van eBay.

Ringetjes

Champignons met knoflooksaus

Ik heb dit maar één keer gegeten, maar vond het zó lekker dat deze misschien wat bijzondere combinatie toch echt wel een plekje in dit artikel verdient. Blijkbaar is het een Duits gerecht en ik heb het op de kerstmarkt in Kleve, waar ik begin december was, gegeten.

Thuis heb ik het later ook geprobeerd, maar het was lang niet zo lekker. De champignons moesten blijkbaar op een speciale manier bereid worden en in Duitsland hebben ze een ander soort knoflooksaus dan in Nederland, meer op yoghurtbasis en minder straf.

Kerstmarkt in Kleve

Mijn kerstboom

Ha! Die zag je niet aankomen, hè? Tot een week voor kerst twijfelen of ik wel een boom wilde, vervolgens mijn kunstboom het huis uit zetten, een echte kopen en dan op één januari stiekem een beetje met pijn in m’n hart de boel weer aftuigen.

Ondanks dat ik altijd roep dat ik een hekel aan kerst heb en dat die rotzooi er omheen voor mij niet hoeft, vind ik zo’n boompje toch wel leuk, ik had ook echt een mooie. Omdat ik geen afstand kon doen van de lichtjes, heb ik nu schattige minilampjes in de grote kunstplant in de woonkamer gedaan. Geen kerst, toch gezelligheid.

Maybelline Master Kajal

Ik heb te veel oogpotloodjes en ben altijd op zoek naar het perfecte exemplaar. Als ik een mooie ooglook wil maken, gebruik ik gel-eyeliner, maar ik heb vaak geen zin in uitgebreid en maak me er dan gemakkelijk vanaf met een lijntje oogpotlood en één kleurtje oogschaduw.

Onlangs ontdekte ik de Master Kajal van Maybelline en ik ben verkocht! Inmiddels met de 50% kortingsactie van Etos een back-up gekocht, want ik vind ze fijn werken en het blijft ook de hele dag goed op z’n plek zitten, wat bij andere oogpotloodjes toch vaak niet het geval is.

Maybelline Master Kajal eyeliner