Het schrijven van dit artikel staat al een maand in de planning! Nadat ik in december met m’n vader in Duitsland was (klik) en ook daar boodschappen had gedaan, kwam ik thuis met een aantal opmerkelijke voedingswaren en het leek me leuk daar een artikeltje aan te wijden. Het heeft uiteindelijk alleen ‘iets’ langer geduurd 🙂

Allereerst deze thee, die ik zelf niet heb meegenomen, maar hij viel me op in het schap en dus maakte ik een foto. Het viel me sowieso op dat ze superveel soorten thee hadden bij Kaufland, maar omdat ik al een kast vol theesoorten heb liggen, heb ik voorlopig geen nieuwe nodig.

But seriously. Pure Lust thee? Is dat lustopwekkend? Wil ik weten wat daarin zit? Ik moest er wel om lachen, zouden er mensen zijn die zoiets gaan kopen en geloven dat ‘t werkt? Nu weet ik wel dat bijvoorbeeld Rooibos thee écht rustgevend werkt maar toch. Pure Lust. Ja, ja…

Thee met een bijzondere naam

Over lust gesproken. Toen ik dit toetje zag, kreeg ik daar wel erg veel zin in! Sowieso vond ik de vorm erg leuk. Het was een soort Schwarzwälder kirsch in toetjes-vorm. Absoluut goddelijk! Als je het folie eraf haalde, had je één bakje met het toetje zelf en in de andere twee kleinere bakjes zaten kersen op siroop en een soort chocoladevlokken.

De bedoeling was uiteraard dat je de boel bij elkaar deed en dan: genieten maar! Sowieso kun je in Duitsland heel goed terecht voor allerlei lekkere (en calorierijke) toetjes, die mensen weten wel wat lekker eten is. Het is maar goed dat ik daar niet woon want van aan de lijn denken zou weinig terecht komen vrees ik!

Schwarzwälder Kirsch toetje

Chocolademelk, wie lust dat nu niet! Ik ben er gek op in elk geval en ik had twee of drie verschillende soorten mee om het verschil te proeven. Had ik geen problemen mee kan ik je vertellen. Deze vond ik denk ik het lekkerst, het is al even geleden dat ik ‘m opgedronken heb, dus het staat me niet helemaal meer bij.

De smaak was heel vol, zeg maar een iets ‘straffere’ chocomelk dan ze hier verkopen, meer chocoladesmaak, iets minder melk. Maar vooral om het flesje zou je ‘m al kopen. Stiekem vraag ik me af of ze deze kerstboom wikkel het hele jaar door hebben of dat het niet bedoeld was als kerstboom. Het ziet er wel leuk en gezellig uit in elk geval!

Chocolademelk

Ik heb weer wat geleerd. Ik vroeg me al tijden af wat frappuccino nu eigenlijk was, maar dat is dus niets meer en niets minder dan koude koffie. Waarschijnlijk is het woord afgeleid van frozen cappuccino. Nou hoefde ie niet in de vriezer (koffie-ijs!) maar lekker was ‘t wel! En van Starbucks.

Sinds kort verkopen ze bij ALDI trouwens ook drie soorten ijskoffie. Kost 49 cent en is erg lekker! Ik heb er al verschillende op en mijn favoriet is de latte macchiato. Ergens wel gek: Als je koffie koud is geworden gooi je ‘m weg terwijl je bij een Starbucks of in de winkel gewoon betaalt voor een koud bakkie.

Frappuccino in een flesje

Tot slot deze niet erg aantrekkelijk ogende kiwi-jam. Ik heb ‘m al eens eerder gehad, dus ik weet dat de schijn bedriegt. De jam mag er dan uitzien als het goedje wat zich soms aan de binnenkant van je neus ophoudt, maar het is enorm lekker!

Door de kiwi krijgt de jam een heel frisse smaak en het is sowieso weer eens wat anders dan de standaard aardbeien-, kersen- of abrikozenjam. Lekker op een (geroosterde) witte boterham, maar eigenlijk smaakt ie overal op. Mocht je ook een keer bij Kaufland komen, dáár verkopen ze hem en de prijzen daar zijn vergelijkbaar met die van ketens als Lidl en ALDI.

Kiwi-jam