Afgelopen zaterdag vertelde ik in dit artikel al, dat mijn nieuwe website, een voortvloeisel uit een projectje wat een project werd, diezelfde dag nog online is gegaan. Inmiddels heb ik al heel wat bezoekers en enorm veel leuke, lovende en positieve reacties via het reactieformulier op de website zelf en via mail en social media mogen ontvangen.

Maar er is meer! Nadat iemand vroeg of ik de kranten wel ingelicht had, reageerde ik in eerste instantie nogal verbaasd. Want wat stelt zo’n site met een paar (nou ja, ruim 400) foto’s nu helemaal voor, dat is toch niet interessant voor een krant? Daar vergiste ik me blijkbaar grondig in.

Nadat m’n moeder een mail naar AD Rivierenland had gestuurd (zonder dat ik er vanaf wist) en iemand anders die ik niet eens ken al een lezerstip had ingestuurd naar De Stad Gorinchem (één van de lokale krantjes), zag ik wel in dat ik mijn eeuwige bescheidenheid misschien toch wel een klein beetje opzij mocht zetten en dat mensen het écht heel erg leuk vinden en enthousiast zijn.

Vervolgens met enige schroom naar beide lokale krantjes een mail met uitleg gestuurd, niet in de minste verwachting dat er iets mee gedaan zou worden. Vervolgens werd ik benaderd door een verslaggever van de Gorcumse Courant en de volgende dag door AD Rivierenland. Beide kranten hebben een telefonisch interview afgenomen.

De Stad Gorinchem bleek ook een stukje gepubliceerd te hebben dat verscheen in de editie die gister bezorgd is. Vanmorgen werd ik wakker gebeld door een enthousiaste moeder (de mijne dus) dat het vandaag ook in AD Rivierenland stond en een halve pagina besloeg. Wauw!

Niet veel later postte iemand op Facebook een screenshot van de digitale uitgave van de GC en ook daar was een leuk stukje uitgekomen wat ook nog eens op de voorpagina staat. Dat doen vast niet met nieuws wat, zoals ik zelf eigenlijk dacht, niet echt interessant is.

Ik ben ontzettend blij, dankbaar en stiekem ook zelf wel trots, al voelt dat een beetje misplaatst omdat ik altijd erg bescheiden ben en trots normaal gesproken niet in mijn woordenboek staat. Maar toch. Mijn blog heeft de krant nog nooit gehaald. En dan zo’n site die nog geen week geleden het levenslicht heeft gezien, staat dan opeens in drie kranten, ongelofelijk!

Het leukste vind ik dat het gevoel van eenheid en saamhorigheid onder Gorkumers aardig oplaait, door mijn site! Dat vind ik mooi, het brengt mensen dichter bij elkaar. Lovende woorden en aandacht ben ik erg blij mee, maar zoiets is tijdelijk en ik ben te bescheiden om dat in z’n volle betekenis tot me door te laten dringen. Maar dat zo’n site effect heeft op mensen dat vind ik pas echt waardevol! Ik hoop dat dat blijft.

Ik heb vandaag ook een Twitteraccount aangemaakt voor de site. Op dit account kun je zo nu en dan foto’s vinden (ook nieuwe), nieuwtjes zoals over in welke media de site verschenen is en omdat ik in de toekomst misschien nog meer aan de site toe ga voegen om hem dynamisch te houden, komt zo’n Twitteraccount dan wel van pas.

Wat vind jij van de site? En van de krantenartikelen?