De eerste momentopname van het nieuwe jaar. Tja, voor alles moet een eerste keer zijn. Zo was gister de eerste maandag van het nieuwe jaar, hoe deprimerend… Gelukkig is het artikel van vandaag een heel stuk minder deprimerend want: veel lekkere muziek! Tenminste, dat hoop ik dan maar dat jij dat ook vindt, niet iedereen heeft tenslotte dezelfde smaak, right?

Blof & Nielson – Mannenharten

We beginnen met een leuk liedje van Nederlandse bodem. Ik vind zo ongeveer alles goed waar de naam Bløf bij voorkomt, maar dit is een supernummer. Ik heb ‘m al aardig wat keren geluisterd op m’n iPod en thuis via iTunes. Ik dacht eigenlijk dat ik ‘m de vorige keer al vermeld had, maar dat blijkt toch niet het geval te zijn. Ook heerlijk creatief, zo’n typografie-lyrics video!

Bo-Saris – The addict

Een nummer van Bo Saris, ook bekend als Boris Titulaer, die ooit Idols won. Ik heb zijn materiaal altijd wel goed gevonden en hij is terug, nu alleen onder een andere naam. Het nummer The Addict heb ik ook al heel wat keer geluisterd. Ik vind het ook een beetje Justin Timberlake-achtig, maar wat het ook is, het is een lekker nummer.

Ellie Goulding – How long will I love you

Tja, dat vraag ik me soms ook af… Maar daar wilde ik het nu even niet over hebben. Over gevoelige liedjes gesproken zeg! Dit is ook wel een heel verschil met het lekker pittige nummer “Burn” van dezelfde zangeres, maar minstens zo mooi. Ik vind haar stem in dit liedje trouwens erg klinken als die van onze eigen Do.

Gavin DeGraw – Make a move

Ik ga me serieus afvragen of er een Momentopname voorbij is gekomen zónder een liedje van Gavin Degraw. Die man blijft singles uitbrengen en de ene is nog beter dan de andere. Dit liedje, wat trouwens ook in deze blogpost voorbij is gekomen, was gelijk een favoriet vanaf de eerste keer dat ik ‘m hoorde. Ik word er helemaal vrolijk van! En weer zo’n typografie video.

A Great Big World – There is an answer

Tot voor kort had nog nooit iemand van A Great Big World gehoord, tot Christina Aguilera ze op de kaart zette met “Say Something” (zie ook deze blogpost). Dit liedje van dezelfde band ontdekte ik via Spotify en vind ik gewoon erg leuk, goeie beat, lekkere pianopingel, perfect!

James Blake – Limit to your love

Geen nieuw nummer, één uit 2010. Maar ik hoorde ‘m pas weer ergens voorbij komen en heb ‘m daardoor weer helemaal herontdekt. Dit soort muziek moet je van houden, het heeft iets ongrijpbaars, maar toch vind ik het een ontzettend lekker nummer.

Justin Timberlake – Amnesia

Deze heb je voorbij zien komen in de blogpost van afgelopen zaterdag, maar ik ben zo gek op dit nummer dat ie écht in dit lijstje thuishoort. Omdat ik zaterdag de originele clip al heb gepost, nu een live-versie van BBC Lounge Special. De opname is overigens wat aan de zachte kant.

The Verve – Lucky man

Ha! Kan ik ‘m lekker toch nog posten. voor het artikel van zaterdag waar ik hierboven ook al naar verwees, twijfelde ik tussen ‘t nummer van Justin Timberlake en deze als favoriet van de maand, maar ik koos voor de eerste. Nu kan ik deze dus alsnog vermelden, een ontzettend relaxed nummer van The Verve, echt zo’n autorijnummer vind ik dit. 🙂

Wat is momenteel jouw favoriete liedje?