Ik had onlangs een leuk idee, maar dat kon ik niet alleen. Sterker nog: Zonder hulp, zou het hele plan niet doorgaan. Het idee was om mensen mij in één woord te laten omschrijven. Ik had geen idee wat eruit zou komen. De vraag is ook gesteld aan mensen die mij amper kennen en je weet nooit wat voor dingen daar dan uitkomen!

De resultaten zorgden bij mij voor heel wat verbazing. Niet enkel vanwege de stroom van lovende woorden (geloof me, het was écht geen manier om naar complimentjes te vissen). Maar ook dat veel mensen, waaronder een aantal die me oppervlakkig kennen, de spijker exact op z’n kop wisten te slaan en iets noemden wat ook echt bij me past. Bijzonder. Ook een bewijs dat ik me nooit anders voordoe dan ik ben.

Bij deze de definitieve lijst. Sommigen vonden het nog best lastig om slechts één woord te kiezen en een enkeling bedacht zelfs een hele zin. Ik had niet eens verwacht dat er überhaupt zoveel mensen over na wilden denken en het een leuk idee vonden. Bij de mensen die via Twitter reageerden, heb ik hun Twitternaam vermeld, bij de rest staat enkel de voornaam.

 • Agnes » Eigenzinnig
 • Tim » Eigenzinnig
 • Nancy » Nerd (in positieve zin)
 • Paul van der Stee » Spontaan
 • Danielle » Ondernemend
 • Eelco » Bijzonder
 • Nicky » Creatief
 • Adrie » Creatief
 • Rick » Creatief en een tikje mysterieus
 • Ruben » Verbazingwekkend
 • Michael » Anders, vaag (als in mysterieus)
 • Els » Inspirerend
 • Jan » Bezig bijtje
 • Kimberly » Positief en leergierig
 • Gerhard » Ester!
 • Martin » De beste, die alles wel aan durft te gaan!
 • Yasper » Betrouwbaar
 • Marc » Doorzetter
 • Rinus » Gedreven
 • Joost » Multitalent en nieuwsgierig naar hoe dingen en mensen echt zijn
 • Patrick K » Oog voor detail, fotografisch oog
 • Tanja » Afwisseling
 • Jorgen » Pine-nut
 • Maarten » Lekker ding
 • Ultra_V » Zelfstandig
 • Matthijs » Creatief
 • Herman » Extravert (alleen virtueel)
 • Patrick B » Zichzelf
 • Lieke » Inspirerend
 • Rob » Chrispineboompitje, struikelreflexcameravrouw, fietsmotormeid
 • Sebastian » Versabilis (Latijn voor veelzijdig)
 • Jordi » Nieuwsgierig
 • Lawrence » Interessant

Je zou er toch bijna van naast je schoenen gaan lopen? Wat een mooie woorden allemaal, maar wel mooi zonder slijmerig te zijn. Iedereen heeft er duidelijk echt over nagedacht en iets bedacht wat ook echt klopt. En een aantal grappige ook. Ik moest zo lachen om dat Chrispineboompitje en de Pine-nut en “Ester!” vond ik ook wel heel origineel gevonden eigenlijk. Maar mijn wens om beoordeeld te worden op capaciteiten en karakter is hierbij dus ook uitgekomen.

Met een verleden waarin ik juist vanwege mijn uiterlijk altijd gepest en uitgescholden werd en later door veel mannen enkel beoordeeld werd op kont en cupmaat (bij wijze van spreken), ben ik lang bang geweest dat de maatschappij echt zo afgestompt was, dat het gros een ander enkel nog op uiterlijk beoordeelt en de uiteindelijke mening over iemand daarop baseert. Niets blijkt gelukkig minder waar te zijn, of ik ga gewoon met de juiste mensen om :-)

Een mooi lijstje dus, met zelfs nog een wat filosofische voetnoot. Het kon slechter!
En natuurlijk iedereen uit bovenstaand lijstje bedankt voor de deelname aan dit artikel.

Wat voor woord zou jij voor mij bedenken?