Een Instagram-tag! Laat ik daar heel blij van worden! Ik ben echt gek op Instagram! Twitter is leuk, Facebook check ik meerdere keren per dag, maar Instagram, dat is echt mijn ding. Leuk dus om een tag over dit onderwerp te doen! Ik vond ‘m trouwens op Dashing Days

Wat is je Instagram gebruikersnaam en waarom?

Mijn Instagram name is, net als eigenlijk overal estrellaweb. Ik wilde deze onlangs wijzigen in estrellagram of desnoods estrellafoto, maar helaas waren die al vergeven, dus blijft het bij estrellaweb. Waarom? Eigenlijk omdat al mijn accounts overal zo heten, Estrella is meestal al vergeven, estrellaweb niet. It’s simple.

Mijn Instagrampagina

Hoeveel foto’s post je gemiddeld?

Meestal één per dag. Zoals ik een tijdje terug in dit artikel al uitlegde, is het beter om niet al te veel foto’s achter elkaar te posten, om meerdere redenen. Meestal doe ik er één per dag en dat is meestal ook ‘s avonds. Soms maak ik op een dag zoveel mooie foto’s dat ik ze het liefst allemaal wil posten, maar ik doe er echt maximaal 2 of hooguit 3 op een dag maar meestal slechts één.

Laat je favoriete Instagramfoto zien

Van mezelf of één van iemand anders? Eén favoriet heb ik eigenlijk niet. Ik zie zoveel Instagramfoto’s op een dag en op jaarbasis upload ik er zelf ook heel wat, dat is lastig kiezen! Eén van mijn favorieten van mijn eigen collectie is deze, die is van vorige week en ik vind ‘m een mooie uitstraling hebben.

De Lingehaven in Gorinchem

Laat de Instagramfoto zien met de meeste likes

Dat is deze van 25 januari 2013. Best apart, met de combinatie sneeuw en zonsondergang, maar ik heb sindsdien wel mooiere foto’s gemaakt vind ik zelf. Deze foto heeft 81 likes gekregen.

Niet bijzonder veel, maar daar word ik echt niet onzeker van. Als ik zie wat voor baggerfoto’s soms 300 likes of meer krijgen is het aantal likes niet echt een realistische maatstaf voor de kwaliteit van foto’s. Als ik een serieus oordeel wil, ga ik wel naar een ander platform. :-)

Sneeuw en zonsondergang

Welke apps gebruik je in combinatie met Instagram?

Heb je even? Ik gebruik aardig wat fotografie- en grafische apps. Eigenlijk maak ik nooit foto’s vanuit Instagram zelf, ik laad ze altijd in, zonder uitzondering. De apps die ik onder meer gebruik zijn Hipstamatic (momenteel héél erg favoriet), Dynamic Light, Snapseed, Real Bokeh en PicFX. Dat is slechts een selectie, ik heb er aardig wat.

Welke celebrities volg je?

Volgens mij geen enkele, of ja toch wel één: Doutzen Kroes. Ik weet eigenlijk niet precies waarom, ik heb absoluut niets met de modellenwereld en dat ik mijn eigen figuur niet accepteer, is al genoeg reden om niet ook nog een bloedmooi model te gaan volgen, maar haar foto’s spreken me gewoon aan en ze maakt soms ook best mooie foto’s van de omgeving. Verder heb ik niets met celebs, tenzij Chris Pine natuurlijk Instagram zou hebben, dat verandert de zaken.

Wolken boven Buiten de Waterpoort

Welk Instagramfilter gebruik je het meest?

Daar let ik eigenlijk nooit zo op. Als ik foto’s inlaad die ik met Hipstamatic gemaakt heb, gebruik ik daar vrijwel nooit ook nog een Instagram filter overheen. Voor foto’s waar ik zelf op sta, gebruik ik de filter Valencia regelmatig (dat weet ik dan weer wel) en volgens Statigram is mijn all-time favourite het X-Pro II filter. Die gebruik ik inderdaad regelmatig.

Welke hashtags gebruik je het meest?

Eveneens volgens Statigram is #10likes mijn meest gebruikte tag. Zou best kunnen kloppen. Niet dat al mijn foto’s slechts tien likes hebben, maar ik vind het op de één of andere manier leuk om van die tags met aantal likes bij m’n foto’s te zetten.

Ooit gezien en overgenomen. En dan staat de tien er ook altijd bij. Verder gebruik ik de tags #hipstamatic, #iphoneonly, #scenery, #nature, #gorinchem en #jackrussell zeer regelmatig.

Laat je laatste Instavideo zien.

Insta video’s doe ik niet aan. Ik vind het ontzettend jammer dat Instagram heeft toegegeven aan de druk van het populaire Vine om óók video’s te ondersteunen. Ik vind het bloedirritant als ik me opeens rot schrik van een video tijdens het scrollen door de foto’s en zelf doe ik er ook niets mee. Ik heb één keer een 2013 overzichtje gepost, maar daar blijft het ook bij. Filmpjes maak ik sowieso nauwelijks met de iPhone. Vind het gewoon niet leuk.

Welke dierenaccounts volg je?

Volgens mij is dat er ook maar één. Van de Jack Russell terriër Ginny. Die is echt grappig! En o ja, sinds kort ook van een schattig egeltje met sowieso erg mooie foto’s. Veel van die dieren accounts hebben ook een hoop baggerfoto’s en daar heb ik geen zin in. Ik heb erover gedacht om voor Bas ook een accountje aan te maken, maar zolang Instagram switchen tussen accounts nog niet ondersteunt, begin ik daar maar niet aan. Te veel gedoe.

Welke (grote) bedrijven volg je?

Volgens mij geen één. Ik volg de Instagram accounts van een paar kleine webshops, maar verder niet. H&M heb ik een tijdje gevolgd, maar de oneindige stroom aan kledingstukken die ik ook gewoon op de webshop kan zien vond ik irritant worden. Ik hou van authenticiteit van gewoon mooie foto’s die mensen zelf maken. Ik volg ook niet van die accounts die alleen maar standaard mooie plaatjes a-la-Tumblr posten.

Heb je veel familieleden op Instagram?

Niet echt. :-) Een tante van mij heeft een Instagramaccount, maar doet er niets mee en datzelfde geldt voor m’n moeder. Mijn pa heeft nog nooit van Instagram gehoord en mijn oma heeft niet eens een internetaansluiting. Verder heb ik niet veel familie waar ik contact mee heb, dus dan houdt het wel op. Ook niet zo heel erg.

Volg jij me ook al op Instagram?