De term Throwback Thursday is best ingeburgerd op Instagram en Twitter, daardoor kwam ik op het idee voor de titel van dit artikel. Twee dagen geleden was ik namelijk jarig, maar volgens mij is dat de meeste mensen die mijn blog die dag bezochten ontgaan, dus leek het me leuk om er een apart artikeltje aan te wijden, om wat te vertellen over mijn verjaardag.

Afgelopen zondag werd ik 39 jaar. Ja, dat is even schrikken hé? :-o Vooral voor de mensen die er geen idee van hadden hoe oud ik nu werkelijk was. Niet dat ik daar ooit over lieg. Dat is niet nodig als mensen me steevast tussen de 27 en 32 schatten.

Ik word mijn leven lang al jonger geschat, wat vroeger voor de nodige frustratie zorgde, maar zoals iedereen me op jonge leeftijd al beloofde, zou ik het later maar wat leuk vinden. And they were right!

Leeftijd is ook maar een getal, ik begrijp mensen niet zo die het erg vinden om ouder te worden. Ik vind dat je ten eerste blij moet zijn met elk jaar wat je krijgt en je kunt de tijd toch niet tegenhouden.

Iedereen wordt ouder en het is de normaalste zaak van de wereld, dus waarom zou je je daar rot over voelen? Al is dat misschien makkelijk praten voor iemand die haar leven lang al minstens 6 jaar jonger wordt geschat.

Sowieso ben ik meer voorstander van de uitspraak “Je bent zo oud als je je voelt”. Ik voel me eigenlijk geen 39, maar heb er ook geen problemen mee dat ik ‘t ben. Ik ben een mens, geen getal en het gaat uiteindelijk om wie je bent en niet wat voor cijfertje daaraan hangt.

Ik ga met mensen om van alle leeftijdscategorieën en pas niet in het plaatje van ‘n doorsnee eind-dertiger. Ik pas eigenlijk in geen enkel plaatje als we het daarover gaan hebben, maar dat terzijde. :-) Gewoon doen waar je je goed bij voelt en dankbaar zijn voor elk extra kaarsje wat je uit mag blazen!

Mijn verjaardag was, eigenlijk zoals eerdere jaren, vrij rustig. Ik heb al eens eerder door laten schemeren dat mijn vriendenkring praktisch op één hand te tellen is en een aantal is zelfs nog nooit op mijn verjaardag geweest. Mijn moeder en oma komen wel trouw op verjaarsvisite en mijn vader ook als ie niet in het buitenland zit.

‘s Avonds kwam er een vriend langs en vandaag heb ik ook nog iemand op visite gehad. Ondanks dat ik soms wel weer eens een ouderwets drukke verjaardag zou willen, heeft dit ook voordelen: Geen uren in de keuken, rennen en vliegen om iedereen van z’n natje en droogje te voorzien en kunnen praten zonder dat de huiskamer in een kippenhok is veranderd.

Cadeautjes

Ik kreeg van m’n vader en oma geld om bij mijn aanstaande iPad Air te leggen en van m’n moeder krijg ik een iPad cover, maar dat komt nog, omdat ik nog geen iPad heb (maar die gaat er nu wel heel snel komen!).

Verder een tas boodschappen uit Duitsland van m’n vader, een kunstplantje en van m’n moeder en oma nog een lekker geurkaarsje, een houten blokje met een spreuk en een muts, die ik alleen nog moet ruilen, omdat het niet echt mijn smaak was.

Al met al een prima dag gehad en het was mooi weer. ‘s Morgens zelfs nog een uur gewandeld met Bas en foto’s gemaakt voor m’n project. Ik kan me een verjaardag herinneren in 1998 toen ik in Sleeuwijk woonde, waarbij de helft van de visite afbelde omdat het glad was en volgens mij ook iets met een sneeuwstorm.

Geen weer om op pad te gaan. Dat is het nadeel van in de winter jarig zijn, maar gelukkig is dat daarna nooit meer gebeurd! Leuk om te doen is trouwens op deze site checken wat het weer was op jouw geboortedag.

Ik ben in Den Bosch geboren en heb als weerstation Eindhoven gekozen, op mijn geboortedag was het bewolkt, gemiddeld 6 graden en het heeft ook geregend. Mijn verjaardag viel dit jaar trouwens, net als de dag dat ik geboren werd, op een zondag.

Wanneer ben jij jarig?