De eerste week van 2014 Het jaar is niet blanco meer, zullen we maar zeggen. De afgelopen week was een wat rare week, in de zin van helemaal in de war zijn met welke dag het nu ook alweer is, denk dat veel mensen daar wel last van hadden. Vanaf morgen is het eindelijk weer een écht normale week. Maar eerst nog even terug in de tijd, ga je mee?

maandag 30 december

‘s Morgens moest ik naar de huisarts voor mijn aanhoudende hoofdpijn. Het bleek geen migraine maar spanningshoofdpijn. Kan ik nog wel een paar weken last van hebben, kreeg ik te horen. Ik denk dat ik de oorzaak ook wel ken.

De afgelopen twee maanden waren op een bepaald punt erg stressvol voor mij. De foto van de Dalempoort maakte ik op weg naar de dokter. Verder kocht ik een leuke trui voor Bas voor tijdens de koude dagen en zat Molly gezellig op schoot.

dinsdag 31 december

Oudjaarsdag. Eigenlijk was deze dag weinig anders dan andere dagen voor mij. Oud en nieuw heb ik eigenlijk niet echt gevierd, ik was zo druk met allerlei ontwerpklusjes op de pc dat ik amper tijd had om de gekochte oliebollen te verorberen. Om half één heb ik nog wel een vriend op visite gehad die nieuwjaar kwam zeggen, verder was ik gewoon alleen thuis.

Het lukte me op de valreep van het nieuwe jaar wel om na maanden eindelijk weer eens een leuke selfie te maken, die ik gelijk als profielfoto heb ingesteld. De dag ervoor was ik ook naar de kapper geweest om m’n uitgroei bij te laten werken, al was die niet eens heel goed zichtbaar, maar ik vond het bovenop wat donker worden. Ik vind m’n haarkleur echt mooi zoals ie nu is en het valt me op dat het echt al aardig lang begint te worden.

woensdag 1 januari

Gelijk lekker van start met m’n nieuwe project, waarvoor het de dag bij uitstek was omdat het rustig was op straat en ik midden op straat een foto kon maken. In dit artikeltje van donderdag kun je lezen wat mijn nieuwe project inhoudt.

Iets met foto’s en straten. Verder een foto van Bas en Micky die als het typische voorbeeld van een newyearsday hangover, samen onder een dekentje lagen te dutten en Bas tussen de kerstlampjes die ik net uit de boom had gehaald.

donderdag 2 januari

Met de pont naar Woudrichem, bij m’n moeder geweest en bij tuincentrum Kolbach rondgesnuffeld of ze leuke afgeprijsde kerstspullen hadden. Ik kocht een hanger (niet speciaal voor kerst) en lichtjes die op batterijen werken en die ik in mijn kunstplant geparkeerd heb, staat superleuk!

De foto’s van de kerstverlichting, het sneeuwlandschap (miniatuurdorp) en de enorme appels maakte ik daar. Verder Bas met z’n nieuwe jas, de molen in Woudrichem en toch nog een beetje gezellige lichtjes bij mijn computerhoekje.

vrijdag 3 januari

Weer lekker gewandeld en aan m’n project gewerkt. Grappig dat mijn straatnamen kennis in een week al enorm verbeterd is: Op het moment dat ik nu een bepaalde straat in loop, heb ik gelijk de bijbehorende naam in m’n hoofd.

Over een paar weken ken ik alle namen van de straten in de binnenstad uit m’n hoofd. Bas was moe na thuiskomst van weer een lange wandeling en ik ontdekte een leuk spel voor hem, waar deze leuke doos die ik nog had, goed bij van pas kwam.

zaterdag 4 januari

Bas en z’n nieuwe spel. Aanvankelijk een doosje gevuld met lege wc-rolletjes, maar die gingen al snel kapot, dus verzon ik wat anders en kocht ik voor € 2 een netje met plastic fruit bij de Zeeman, wat ik in de doos parkeerde. Het spel is om daar een snoepje onderuit te vissen en leuk dat ie dat vindt! Die doos heeft inmiddels alle hoeken van de kamer al gezien.

zondag 5 januari

Een lekkere zondag. Eerst flink uitgeslapen en vervolgens een kilometertje of vijf door de stad gelopen en aardig wat foto’s voor m’n project gemaakt, waarbij we kriskras door de binnenstad sjeesden omdat ik inmiddels al veel straten op de kaart heb gezet en nu echt moet gaan kijken welke ik nog niet heb.

Er zat weinig logica in onze route, maar het heeft geen haast. Als ik wil, zou ik alle straten in één dag kunnen doen, maar dan heb ik er minder lol van. Verder ook nog een rondje parkeergarage gedaan, waar Bas weer uit alle macht naar binnen wilde. Echt, die hond is hartstikke gek, hij vindt het geweldig daar en waarom? Ik heb geen idee. Kijk ‘m eens parmantig zitten.

Tot zover mijn week, hoe was jouw jaarwisseling?