Wat een drukke week heb ik achter de rug! Niet veel weg geweest behalve voor de broodnodige wandelingen annex projectroutes, maar mijn hoofd draaide overuren. Dat hele project gaat toch meer tijd en moeite in zitten dan ik gedacht had.

Gister heb ik bijvoorbeeld de hele middag en avond gespendeerd aan het bouwen van een microsite voor het project. Natuurlijk kan ik de hele boel in een filmpje of diashow proppen en in een artikel zetten, maar met elke dag een nieuw artikel, vind ik dat net iets te vluchtig en daarvoor heb ik er nét iets te veel werk aan gehad.

Van de afgelopen week niet bijster veel foto’s. Het enige waar ik momenteel aan kan denken als ik buiten ben zijn straatnamen, huizen, lichtval en mijn route voor die dag en dat is dan te merken aan de variëteit van de foto’s of beter gezegd het ontbreken ervan. :-D Maar het project loopt op z’n eind, dus binnenkort ook weer foto’s van andere dingen dan de Gorkumse straten. :-)

maandag 13 januari

Momenteel ‘werk’ ik zeven dagen in de week. Zondag is zelfs mijn meest favoriete dag om routes te lopen, omdat het dan lekker rustig is en ik overal kan gaan en staan waar ik wil zonder het risico te lopen overreden te worden.

Gorkum is dan misschien geen wereldstad, maar het kan er zeker wel druk zijn. Maandag maakte ik onder meer een foto van een gave Scania met zo’n neus en een sfeervol tafereeltje op de traditionele maandagmorgenmarkt.

dinsdag 14 januari

Weer aan de wandel, waarbij ik ook de foto rechts maakte van huizen aan de Vismarkt. Ik was nogal moe en ging niet al te laat naar bed, maar eenmaal daar verveelde ik me en maakte ik maar een foto van de ketting (één van mijn favorieten) die op m’n nachtkastje lag.

woensdag 15 januari

Woensdag liep ik 13 kilometer. Eerst met Bas aan de wandel en ‘s middags kreeg ik bezoek uit Naaldwijk, die ik natuurlijk ook even trots wilde rondleiden door ‘mijn’ stadje en waarbij ik een bunker op de foto zette die ik eerder nog nooit had gezien.

Wat me ook niet eerder was opgevallen, was de decoratieve bloem in één van de huizen aan de Molenstraat. Het hippe Opeltje had ik ‘s morgens al in de smiezen en op de terugweg van de rondleiding moest ik echt even stoppen om deze ‘lantaarn-in-de-boom’ vast te leggen.

vrijdag 17 januari

Donderdag was ik moe en heb ik weinig gewandeld. Vrijdag de schade weer ingehaald en weer een flink stuk gelopen en wederom foto’s gemaakt voor mijn project. Begint het al te vervelen? Onderweg naar huis nog even langs de dierenwinkel om kattenvoer en een lekkere kluif voor Bas en daar spotte ik dit complete orkest aan piepbeestjes. Geinig.

zaterdag 18 januari

Nog meer straten, nog een paar weken dan ben je er vanaf! Dat gebouw met die tralies voor de ramen vind ik altijd een beetje griezelig, daarom wilde ik het juist op de foto zetten. En eenmaal thuis was er post voor Bas, namelijk zijn nieuwe hondenjasje die je al in deze shoplog kon zien.

zondag 19 januari

De laatste route zou ik vandaag lopen. Dacht ik tenminste. Die heb ik gelopen en zelfs de eerste drie kwartier in de regen (getuige de druppels op mijn jack), maar inmiddels staan er alweer 15 nieuwe straten te wachten waar ik op bepaalde plekken toch óók nog een foto wil hebben.

Van een wat langere straat wil ik bijvoorbeeld ook meerdere foto’s dan van een steeg van 100 meter. Eigenlijk alles wat hieronder staat fotografeerde ik dus tijdens deze route. Die motorrijder die in de regen voorbij kwam stuiven vond ik wel stoer, hij liever dan ik met dit weer! Bas had gelijk z’n nieuwe jasje aan en dat kekke sportwagentje moest ook even vastgelegd worden.

Heb jij je een beetje vermaakt afgelopen week?