Vorige week begon ik met “Zó, wat een week heb ik achter de rug. Druk, druk en nog ‘ns druk”. Ik denk dat ik dezelfde kreet kan herhalen voor afgelopen week, dat was namelijk pas écht een gekkenhuis. Allemaal vanwege mijn projectje, wat inmiddels is afgerond en de bijbehorende website gelanceerd, zoals je gister in dit artikel kon lezen. But I wouldn’t have missed it!

Het grootste gedeelte van de foto’s van de afgelopen week bestaat dan ook uit straten, straten en nog eens straten. Maar op mijn blog wil ik dat een beetje beperkt houden. Daardoor door aanzienlijk minder foto’s dan meestal het geval is, maar het is wat. Voordeel is dat ik er dan ook snel doorheen ben en ik, na vanmorgen toch alweer gewandeld te hebben, zo lekker ga genieten van mijn welverdiende rust!

maandag 20 januari

Afgelopen maandag heb ik niet gelopen, ik weet niet meer waarom, de enige reden die ik kan bedenken is dat het regende. Binnen had ik genoeg andere bezigheden. Op maandagavond stijl ik altijd m’n haar en ik had opeens het idee om zo’n knot met een haardonut te maken, omdat ik dat altijd zo mooi vond staan bij anderen.

Ik dacht alleen dat mijn haar daar nog veel te kort voor was. Ik had geen haardonut (de volgende dag wel gekocht), maar wel een soort elastiek wat vrij dik was en waar ik m’n haar omheen kon vouwen. Het was dus wel lang genoeg en ik vind het er zo leuk! Ik krijg alleen wel heel erg haarpijn van een dag zo’n hoge knot dragen.

dinsdag 21 januari

Een middag en avond bij oma geweest en die dag dus geen straten gelopen. Oma had mooie tulpen en een amaryllis staan en die moesten er natuurlijk ook aan geloven en op de foto. Verder had ik weer mijn nieuwe knot in en zelfs oma viel het gelijk op, die vond ‘t ook mooi.

Jammer alleen dat je op deze foto vrij goed ziet dat ik onlangs iets te enthousiast m’n rechter wenkbrauw aan het epileren ben geweest. Maar die kant is voor mij moeilijk te zien, omdat ik daarvoor het meest met mijn oog waar ik niet eens mee kan lezen moet kijken.

woensdag 22 januari

Weer gewoon een dag thuis dus gelijk weer de hort op om foto’s te maken, het was warempel geen onaardig weer en het zonnetje scheen, dus daar moest ik goed gebruik van maken! Bas was ook weer blij dat ie mee kon en liep er parmantig bij in z’n nieuwe jasje. De overige foto’s zijn plekken in Gorinchem: Molen Nooit Volmaakt en de Bagijnewal, vond het net een ansichtkaart-plaatje zo. De Vismarkt en Grote Markt met de fontein met het beeld erop.

donderdag 23 januari

En weer een route lopen, as usual. Het was een beetje mistig en dat levert vaak zulke bijzondere en dromerige plaatjes op. Die auto vind ik zo’n lelijk gedrocht. En alsof de auto an sich nog niet erg genoeg is, zit er nog zo’n fluorescence oranje bumper achterop. Op de foto lijkt het niet zo fel omdat er een filter overheen zit, maar hij is neon oranje!

De rest is wel mooi, ik vind mist echt zo waanzinnig gaaf om foto’s te maken. De foto rechtsboven is de Oostgracht, dat is op 100 meter afstand van mijn huis. Vervolgens een minimalistische foto van een paadje wat de wal op loopt en nog zo’n paadje, maar dan bovenaf, met molen de Hoop op de achtergrond.

vrijdag 24 januari

Vrijdag liep ik de allerlaatste route voor m’n project. Ik dacht dat ik donderdag al klaar was, maar toen bleken er toch nog wat gaten in de kaart te zitten. Linksboven de Boerenstraat, rechts de Arkelstraat en linksonder een straat genaamd Lindeboom met een mooi torentje erachter.

zondag 26 januari

Zaterdag heb ik nauwelijks gewandeld, De dag ervoor heb ik tot 4 uur ‘s nachts doorgewerkt om de laatste fase van m’n project af te ronden en zaterdag ben ik tot 3 uur ‘s middags bezig geweest met rond krijgen van wat kleine dingetjes, alles nalopen en de website gereed maken voor lancering. Om 3 uur ging ie online en de rest van de dag heb ik me bezig gehouden met de stroom aan reacties en bezoekers gadeslaan en tussendoor een beetje bank hangen en lezen.

Vandaag heb wel weer gewandeld en voor het eerst zonder route. Wel een rare gewaarwording! Als ik nu een straat inloop, krijg ik gelijk zo’n soort tekstwolkje boven m’n hoofd met de naam (Ik ken ze inmiddels echt allemaal uit m’n hoofd) en vervolgens de gedachte “Moet ik hier nog zijn?”.

Dat is dus niet meer nodig, maar ik merk ook dat ik qua foto’s nog in straten denk. Herken je dat je op zoek bent naar bijvoorbeeld een rode jas en in alle winkels alleen maar oog hebt voor rode jassen? Dat heb ik nu dus met straten, iets anders zie ik niet meer. Maar dat komt wel weer goed! En zo erg is het niet, het leverde wel weer een mooi plaatje op.

Tot zover dus mijn behoorlijk enerverende maar leuke week. Bas was er in elk geval goed mee, met al die kilometers die we afgelegd hebben, al vond hij het iets minder leuk als het regende, maar ach, we zitten weer aan de goeie kant van het jaar moeten we maar denken!