In 2011 en 2012 schreef ik artikelen met daarin tien liedjes vermeld die lekker zijn om bij te sporten, tenminste, wat ik daar geschikte muziek voor vind. 2013 heb ik blijkbaar overgeslagen, maar nadat wat mij betreft afgelopen week het fietsseizoen 2014 voor geopend is verklaard, horen daar natuurlijk ook wat lekkere beats bij om extra hard op te kunnen gaan. Doe je mee?

Fall Out Boy – My songs know what you did in the dark

De eerste is één van m’n huidige favorieten. Wát een lekker nummer! Je moet wel van rockmuziek houden wil je dit leuk vinden, maar echt heftig is het ook weer niet. Ik kan me herinneren dat ik in vorige edities nummers van Metallica plaatste, dus dan is dit al veel meer meer toegankelijk. Het is een vrij nieuw nummer en ik vind ‘m fantastisch!

Armin van Buuren – Save my night

Een dikke trancebeat is nooit verkeerd om bij te sporten. Ondanks dat ik van nature geen enorme liefhebber ben van dit genre (ik hou meer van melodisch), vind ik het wel erg lekker om bij te fietsen. Deze is ook vrij recent en erg fijn sportmateriaal!

Armin van Buuren – Status excessu D

Nog één van ‘onze eigen’ Armin van Buuren, die gast heeft het toch maar mooi voor elkaar. Dit nummer is al iets ouder (hoe oud weet ik niet precies, maar hij bivakkeert alweer een tijd op m’n iPod) maar ik vind deze nog lekkerder dan die hierboven.

Ellie Goulding – Burn

Niet zo’n snel nummer, maar toch wel lekker uptempo en ook gewoon wel een vrolijk nummer. Bij mij komt ie in elk geval regelmatig voorbij tijdens het rijden.

A Great Big World – There is an answer

Ik ben gek op dit liedje! En door het vlotte tempo is ie ook best fijn om bij te sporten, zeker geschikt voor mensen die helemáál niet van trance- of rockmuziek houden.

Sebastian Ingrosso – Reload

Een nummer wat een beetje tussen pop en trance in zit, maar met een paar lekkere beats kom je al een heel eind, wat zeg ik? Heel wat kilometers!

Yellow Claw – Shotgun

Het begin is wat traag, maar op een gegeven moment komt het nummer lekker op snelheid en is ie erg lekker om bij te sporten, fietsen, hardlopen or whatever. Like this!

Neon Jungle – Braveheart

Dit nummer staat niet in mijn favorietenlijstje, ik vind ‘m iets te chaotisch, maar het is wel prima sportmateriaal volgens mij. :-)

Loreen – My heart is refusing me

Deze staat al behoorlijk lang op m’n iPod en hij kan wat mij betreft ook nog wel een poosje mee. Ik heb in elke periode zo m’n favorieten en vooral afgelopen zomer luisterde ik heel veel naar dit nummer. Nu ietsje minder, maar vind ‘m nog steeds top!

Sharon Doorson – Fail in love

Ik heb deze lang niet gehoord en moet glimlachen toen ik ‘m weer hoorde, vanwege bepaalde herinneringen. Daarnaast ook een lekker nummer om bij te sporten!

Wat is jouw ultieme sportliedje?