Dat ik slechtziend ben, heb ik al vaak genoeg vermeld op mijn blog. Maar er zit tussen slechtziend en goedziend natuurlijk een aardige wereld van verschil. Geïnteresseerd als ik altijd ben in leuke en interessante feitjes, besloot ik onlangs eens wat weetjes en statistieken op te zoeken over dat onderwerp.

Maar liefst één op de tien mensen blijkt een bril of contactlenzen te dragen en het aantal bril- en lenzendragers is de afgelopen tien jaar zelfs met 4% toegenomen, best veel! In 2012 droeg 40% van de mensen tussen de 20 en 30 jaar een bril of lenzen en vanaf het zestigste levensjaar draagt praktisch iedereen een bril, terwijl contactlenzen vooral populair zijn onder jongeren.

Ik had er nooit bij stilgestaan dat er zoveel mensen zijn die contactlenzen of een bril dragen, moet je nagaan hoeveel brillen en lenzen er op jaarbasis over de toonbank gaan! Gelukkig kun je voor dat soort dingen tegenwoordig ook via internet terecht, al is het bezoeken van een opticien natuurlijk wel een vereiste om vast te stellen welke sterkte je nodig hebt en of je bijvoorbeeld harde of zachte lenzen gaat gebruiken en of je kiest voor daglenzen of maandlenzen.

Een webwinkel die gespecialiseerd is in contactlenzen en ze in alle mogelijke soorten, maten en zelfs met kleurtjes heeft, is Lensbase.nl. Ik draag zelf geen lenzen, maar het is interessant om te zien wat er allemaal op de markt is op dat gebied.

Ik kende eigenlijk alleen het fenomeen harde en zachte lenzen en daar hield mijn kennis wel bij op. Er zit ook best prijsverschil in, voor multifocale lenzen betaal je bijvoorbeeld al gauw € 50, maar er zijn ook goedkopere lenzen.

Behalve veel soorten lenzen, verkoopt de webshop ook andere oog gerelateerde dingen. Brillen op sterkte bijvoorbeeld, oogdruppels (word al duizelig bij het woord alleen), een kleine selectie verzorgingsproducten en schattige lenzenhoudertjes!

Ray-Ban zonnebril

Last but not least verkoopt Lensbase ook een collectie zonnebrillen van hoge kwaliteit. Je kunt kiezen uit bekende merken zoals Ray-Ban, Dolce & Gabbana, Versace en Vogue. Ik bestelde de Ray-Ban Tech RB8301, een stoere pilotenbril met donkergrijze gespiegelde glazen en mocht deze niet veel later in ontvangst nemen.

Wat een superbril, helemaal mijn ding! Ondanks dat ik gespiegeld glas doorgaans te veel van het goede vind, is dit juist behoorlijk subtiel en valt het niet eens echt op dat de glazen gespiegeld zijn, juist omdat de kleur van het glas vrij donker is. Bijkomend voordeel van grijze glazen is dat het een rustgevend effect op de ogen heeft.

De zonnebril heeft flexibele pootjes van carbonfiber met rubber aan het uiteinde, zodat ie goed op je oren blijft hangen. De bril is zeker niet te zwaar en dus heel prettig om te dragen. Ik heb ‘m vervolgens bij EyeWish hier in Gorinchem laten stellen, zodat ie perfect op mijn hoofd past en kreeg ook nog twee mooie Ray-Ban hoesjes!

Het hoesje wat bij de zonnebril hoort, is trouwens ook erg mooi. De bril werd geleverd in een mooi zwart stevig doosje met Ray-Ban opdruk en daarin zat een brillenkoker met hetzelfde motief wat op de pootjes ook terugkomt, erg stijlvol. Ik ben in elk geval superblij met m’n nieuwe aanwinst en jij weet in het vervolg waar je ook terecht kunt als je lenzen nodig hebt!

Draag jij een bril of lenzen?