Een fairytale tag? Are you serious? Sprookjes? Daar ben jij toch véél te oud voor? Ja, ja en ja, maar tóch vond ik ‘m na lang twijfelen of ik er iets mee wilde doen, wel grappig. Niet zozeer om het sprookjesgehalte, maar om de vragen. Ik heb nu eenmaal een zwak voor leuke vragenlijstjes. En als je het sprookjesgebeuren ziet als een grappige twist, is er niks kinderachtigs aan. Right?

Sneeuwwitje | Beschouw je jezelf als mooi?

Nee. De vaste bezoekers weten inmiddels ook wel waarom (zie deze blogpost). Ik ga er verder geen woorden aan vuil maken en er zijn zeker ook dagen dat ik denk “Hmm, kan er redelijk mee door”, maar mooi is wel een héél ander uiterste! 🙂

Doornroosje | Hoeveel uur slaap je per nacht?

Ik hoef me doorgaans geen zorgen te maken dat dat er te weinig zijn! Acht uur per nacht heb ik echt wel nodig. Maar ik ben geen ochtendmens, dus lig ik soms ook wel een uurtje (of twee) langer dan de gemiddelde mens. Ik hou het op tussen de acht en tien uur. Slapen is gewoon zo lekker!

Assepoester | Heb je een avondklok?

Daar hebben we het al. Nou niet echt, mijn biologische klok is niet zo heel strak afgesteld. Komt ook omdat mijn leven niet heel veel regelmaat heeft (wat ik prettig vind). Ik probeer qua naar bed gaan wel een beetje regelmaat aan te houden, omdat het anders de spuigaten uit loopt.

Maar meestal is het meer dat ik op de klok kijk dat ik bedenk dat ik moet gaan slapen, dan dat ik zoiets heb van: “Ik word moe, het is bedtijd”. Ik hou het vaak makkelijk tot een uur of vier vol.

Rapunzel | Houd je ervan om buiten te zijn?

Ja, absoluut! Ik was vroeger een kind wat heel veel buiten aan het spelen, klimmen en ravotten was. Later ben ik een tijdlang meer een ‘binnen-mens’ geweest en zat ik soms hele dagen achter de computer, maar de laatste jaren ben ik echt weer meer op buiten-zijn gericht.

Het hele jaar door lekker veel wandelen met Bas, zo nu en dan een mooi natuurgebied opzoeken en zeker in de zomer ben ik heel veel buiten te vinden. Eigenlijk niet eens in de zin van buiten zitten, dan verveel ik me snel, maar gewoon lekker bezig zijn, wandelen, fietsen, whatever!

sprookje-rapunzel

Roodkapje | Vertrouw je onbekenden snel?

Nee, daar kan ik kort over zijn. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en daar word je vanzelf voorzichtiger van, ik kan soms wel vrij openhartig zijn naar onbekenden toe, maar wel tot op zekere hoogte. Waar mensen soms denken dat ik het achterste van m’n tong laat zien, hebben ze bij wijze van spreken nog niet eens het puntje gezien. Ik ben sowieso erg selectief.

De wolf en de 7 geitjes | Ben je makkelijk voor de gek te houden?

Het is wel zo dat ik grapjes vaak niet begrijp. Als in denken dat het serieus bedoeld is. In die zin dus wel. Buiten grapjes om volgens mij niet echt, ik heb mijn ogen altijd open voor de realiteit en ben ook goed in dingen relativeren. Mensen kunnen mij dus niet zomaar een oor aannaaien of me iets doen geloven wat absoluut niet waar is, daar ben ik ook te nuchter voor.

Belle en het beest | Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen?

De energie die iemand uitstraalt. Ik heb een aantal jaar geleden ontdekt dat verliefd worden in mijn geval geen drol met vallen op een type te maken heeft (wat ik altijd dacht), maar puur met iemands energie. Ik kan het niet goed uitleggen, het is ook een kwestie van totaalplaatje denk ik.

Daarom zou ik vanaf een foto nooit kunnen zeggen of ik iemand leuk, aantrekkelijk of mooi vind. Mooi is voor mij ook meer dan alleen een leuk uiterlijk. De persoon waar ik nog altijd verliefd op ben vind ik ook heel mooi. Niet alleen door de buitenkant, maar ook door wat ik van hem voel en hoe hij is. Uiteindelijk dus toch die energie.

De kleine zeemeermin | Welk offer zou je brengen voor liefde?

Zo, dat klinkt heftig! Ik zal zeker niet antwoorden met alles, want alles is niet te bevatten. Maar ik heb wel veel over voor iemand als ik van diegene houd. Vroeger cijferde ik mezelf compleet weg voor de ander.

Inmiddels weet ik de grens tussen ‘een offer brengen’ en mezelf wegcijferen aardig goed te kaderen. Ik heb veel over voor de mensen waar ik van houd, maar wel tot op zekere hoogte, al klinkt dat nu een stuk killer dan ik het eigenlijk bedoel.

sprookje-little-mermaid

De kikkerkoning | Wat vind je walgelijk?

Nou, zonder meteen te willen beginnen over uitwerpselen (van boven of beneden), maar ik zou eigenlijk niet direct weten wat ik nou écht walgelijk vind. Dat is ook al zo’n groot woord. Erger, grootser dan vies, naar of afschuwelijk.

Het eerste wat in me opkomt is dat ik geweld walgelijk vind. Dat er dan ook nog mensen voor hun plezier naar films of tv-programma’s kijken waar dat in voorkomt of er boeken over lezen, dat heb ik serieus nog nooit begrepen.

Sjaak en de bonenstaak | Welke planten staan in jouw huis?

Verdraaid weinig. Ik heb namelijk een kat met een zeer grote botanische interesse, oftewel hij vreet alles op wat groen is en enige vorm van leven vertoont. Ik vind bloemen prachtig, maar kan ze vanwege de kat niet in huis hebben.

Overigens moet ik niet alle schuld op dat arme beestje schuiven, ik heb zelf ook niet de meest groene vingers en weet zeker dat ik ze zou vergeten water te geven. Om toch nog een béétje groen in huis te hebben, staan er wel een aantal kunstplanten.

De gelaarsde kat | Heb je huisdieren?

Behalve die planten minnende kater (Micky) heb ik ook nog een tweede kat (Molly) met een grote voorliefde voor alles waar zuivel in voorkomt en natuurlijk mijn kleine witte vriend Bas die op mijn blog ook regelmatig voorbij komt rennen. Van huis uit hadden wij ook altijd huisdieren en ik heb behalve mijn twee katten en Bas ook nog een tijdje een vogel gehad.

Blauwbaard | Een zwakte in je karakter

Misschien het feit dat ik veel moeite heb met mensen vertrouwen. Dat is niet uit het niets gekomen en daar heb ik dus zo mijn redenen voor, maar soms zit het me in de weg. Ook terughoudendheid in bepaalde sociale situaties weerhoudt me soms van dingen die ik eigenlijk best graag wil.

Zo kan ik me soms wat afstandelijk of oppervlakkig opstellen terwijl dat eigenlijk niet eens mijn bedoeling is. Dat is soms wel eens lastig, maar doorgaans valt er prima mee te leven als ik bepaalde situaties zoveel mogelijk vermijd. Misschien ook niet de beste optie, maar dat noem ik dan ook maar een zwakte. 🙂

sprookje-pinokkio

Pinokkio | Wat is je grootste wens?

Is het heel erg als ik die niet heb? Oké, ik koester al een jaar lang een wens waar ik je wel eens deelgenoot van heb gemaakt (does that ring a bell?), maar dat is nou ook weer niet van levensbelang. Ik ben niet iemand met grote wensen. Ik heb zelfs niet eens de grote wens om ooit weer goed te kunnen zien en vind mijn leven prima zoals het is en ben doorgaans erg tevreden.

Peter Pan | Wat is je mentale leeftijd?

Ik denk eind 20 / begin 30. Ik ben weliswaar 39, maar behalve dat ik qua uiterlijk altijd veel jonger word geschat, voel ik me ook geen bijna-veertig. Dat komt omdat veel van m’n vrienden en kennissen jonger zijn en de meeste mensen van mijn eigen leeftijd met heel andere dingen bezig zijn, zoals kinderen opvoeden, een huis kopen of carrière maken.

Dat is echt de ver van m’n bed show. Ik voel me beter bij wat jongere mensen, omdat ik daar gevoelsmatig meer bij aansluit. Het is overigens absoluut niet zo dat ik me jonger wil voordoen dan ik ben, het is gewoon wie ik ben.

De sterrendaalder | Wat is je meest waardevolle bezit?

Oké, het is heel erg materialistisch wat ik nu ga zeggen, maar het eerste wat in me op komt is toch mijn iPhone. Ik heb niet echt veel dure spullen omdat mijn budget er niet naar is om dat te kunnen kopen, maar mijn iPhone is behoorlijk heilig.

Ik ben inmiddels aan het sparen voor de 5S en ondanks dat ik me een ongeluk schrok van wat ie kost, moet en zal ik ‘m hebben. Het is niet eens het hebben van een iPhone an, maar dat ik altijd iets bij me heb waar ik multifunctioneel mee kan werken. Zoiets wilde ik al jaren en omdat ik vanwege m’n ogen niet met een laptop kan werken, is een smartphone dé ideale oplossing!

Vrouw Holle | Ben je lui of een harde werker?

Allebei wel. Ik kan bij tijd en wijle best lui zijn: Als ik bijvoorbeeld moet stofzuigen kan ik dat gerust een dag (of twee) uitstellen, maar ik kan ook keihard werken. Vooral als ik iets wil bereiken of iets af wil krijgen, dan moet echt alles wijken en ga ik ervoor. Ook in lichamelijk opzicht kan ik aardig wat hebben.

Ondanks dat je ‘t misschien niet zou zeggen, ben ik voor de gemiddelde vrouw best sterk en vooral in armen en benen. Dat ik echt zwaar lichamelijk aan de bak moet komt niet vaak voor, maar ik kan het wel. Als ik echt ergens voor ga, dan zet ik m’n schouders eronder!

sprookje-schoenen

De stuk gedanste schoentjes | Vind je feestjes leuk?

Als ik eerlijk ben niet echt. Ik vind het in sociaal opzicht vaak moeilijk, vooral als ik alleen ergens naartoe moet. Soms vraagt een vriend me mee naar bijvoorbeeld een bedrijfsfeestje en dat vind ik dan best leuk, maar het kost ook veel energie.

Omdat ik op zo’n moment toch veel meer bezig ben met mezelf een houding te geven, bedenken of mijn kleding nog wel goed zit, of ik niet te dik lijk en of ik wel spraakzaam en interessant genoeg ben. Over het algemeen brengen feestjes voor mij dus meer stress dan plezier, dus eigenlijk een geluk dat ik ze zelden of nooit heb. 🙂

De nieuwe kleren van de keizer | Geef je veel om kleding?

Tja, ik denk het wel. Ik vind het belangrijk om er altijd leuk uit te zien en er is eigenlijk maar één dag in de week dat ik echt helemaal mezelf kan zijn zonder dat ik vind dat ik er toch wel zo representatief mogelijk bij moet lopen.

Met representatief bedoel ik geen mantelpakjes en kokerrokken, maar gewoon een leuke outfit die bij mijn stijl past. Kleding kopen vind ik ook erg leuk, maar waar ik totaal niets om geef is designerkleding. Een merkje interesseert me totaal niet!

De prinses op de erwt | Ben je gevoelig?

In zekere zin wel. Ik doe mezelf soms graag stoerder voor dan ik ben, niet omdat ik me anders voor wil doen, maar puur als een soort beschermlaagje. In the heart ben ik uiteindelijk best een gevoelig meisje.

Altijd makkelijk te kwetsen geweest (nu gelukkig minder) en soms te veel waarde hechten aan wat een ander van je vindt. Ook dat is veel minder geworden, ik loop er alleen nog echt tegenaan als ik verliefd ben, dan is elk woord van hem belangrijk en weeg ik het op een goudschaaltje. In die zin ben ik dus wel erg gevoelig, maar niet op een sentimentele manier.