Oei! Februari is inmiddels over de helft en ik heb nog niet eens een favorieten-artikel van de maand januari geschreven! Ik moet bekennen dat ik ‘m deze keer denk ik een beetje lastig ga vinden, want ik weet eigenlijk geen dingen die ik uitgerekend in de afgelopen maand geweldig, lekker of bijzonder vond, maar ik ga er gewoon aan beginnen, dan rolt er vanzelf wel het één en ander m’n hoofd binnen, hoop ik.

Taart

Tja, iets anders weet ik niet te bedenken. Januari is bij mij altijd de maand van de verjaardagen. Ikzelf was jarig op 12 januari en mijn moeder op 28 januari. Daartussen is mijn vader ook nog jarig op 21 januari, maar die was in het buitenland, dus die heeft z’n verjaardag niet gevierd.

Maar waar ik normaal soms maanden geen gebak aanraak, heb ik in januari wel drie stukjes taart op. Mijn favoriet is kersenvlaai, daar kun je me ‘s nachts voor wakker maken. Maar vandaar dat de keuze op taart valt, vanwege al die verjaardagen.

Koffie met gebak

Lezen

Het heeft even geduurd, maar na een periode van stilte ben ik in januari weer aardig losgegaan op het gebied van lezen en heb ik diverse bibliotheekboeken verslonden. Ik lees vrijwel altijd romans omdat ik dat gewoon lekker weg vind lezen.

Boeken lezen doe ik vooral voor m’n ontspanning, het moeten dus geen ingewikkelde verhalen worden. Als ik ingewikkelde dingen wil lezen begin ik wel in één of ander zelfhulpboek of duik ik voor de gein eens met m’n neus in wat wetenschappelijke informatie op internet.

Kleurtjes

Het lijkt wel of mijn kledingkast steeds kleurrijker begint te worden! Ondanks dat het nog niet echt shirtjesweer is, merk ik bijvoorbeeld dat de stapel gekleurde shirts inmiddels twee keer zo hoog is als de stapel zwarte shirts en dat is altijd echt andersom geweest. Ik lijk eindelijk van mijn eentonige kleurkeuze (rood, grijs en zwart) af gestapt te zijn en kijk nu ook een wat verder,

Er zijn altijd nog kleuren waar ik echt niet van houd of die me niet staan, zoals pastel en donkerbruin, maar ik zeg nooit, nooit. Kleuren die me wel staan koop ik inmiddels dan ook regelmatig, ik heb zelfs een tijdje terug een behoorlijk fel oranje gebreide colsjaal gekocht!

Wijde kleding

Mijn moeder zei een tijdje terug dat ze gehoord had dat wijde kleding weer helemaal in de mode komt en daar werd ik erg gelukkig van. Nou draag ik dat ook wel als het niet in de mode is, maar ik vind het gewoon leuk, stoer en vooral veilig. Onlangs had ik nog een discussie met iemand die vroeg wat ik nu te verbergen had onder al die wijde truien en shirts.

Nou, mijn lichaam bijvoorbeeld! De laatste maanden ben ik weer heel erg onzeker over mijn lichaam en dan draag ik het liefst losvallende kleding waarin je zo min mogelijk van mijn figuur ziet. Eén van mijn favorieten is deze donkerblauwe sweater, die al heel wat keren gedragen en gewassen is, maar er nog steeds goed uitziet.

Blauwe sweater met tekstprint

Binnenstad Gorinchem

Misschien een rare favoriet, maar zoals je je misschien kunt herinneren, ben ik in januari druk geweest met mijn project, waarbij ik alle straten en steegjes van de historische binnenstad van m’n woonplaats Gorinchem fotografeerde.

Het resultaat kun je zien op zetgorkumopdekaart.nl. Het was een enorm project, waarbij ik zelfs nog een aantal nieuwe straatjes leerde kennen en ik ging nog meer van ‘mijn stadje’ houden. Dus die verdient een plekje!

Mannenharten (liedje)

Ik weet heel zeker dat dit nummer al in minimaal één ander artikel voorbij is gekomen, maar dit is echt wel één van mijn liedjes van januari. Als ik deze hoor, denk ik aan de kilometerslange wandelingen voor mijn project en dat speelde zich allemaal af in januari. Deze is toen echt héél vaak op repeat gegaan op m’n iPod. Gewoon een superlekker en vrolijk nummer!

Ik ben een beetje bang dat ik er al doorheen ben, ik weet écht niets anders te bedenken en denk dat ik ook wel weet waarom: In januari werd praktisch al mijn tijd en aandacht opgeslokt door mijn project en ik had bijna nergens anders meer oog meer voor. Dan onthoud je ook minder snel de andere dingen waar je mee bezig bent geweest of die je leuk vond.

Ik kan nu wel gaan schrijven dat sinaasappelsap een favoriet was omdat ik daar misschien een liter meer van gedronken heb dan anders of mijn donkerblauwe Nikes omdat ik die voor mijn gevoel de hele maand heb gedragen, maar dat is toch weer anders, dus ik laat het hierbij!

Wat was jouw ultieme favoriet van januari?