Een nieuwe maand, dus tijd voor een nieuwe “Here & Now”. Binnenkort volgt er ook nog een favorieten van de maand artikeltje, maar one by one, de maand is nog maar elf dagen oud!

Wearing

Een lekkere warme gebreide trui, een lichtblauwe skinny die iets minder skinny is dan de bedoeling was, omdat ik hem eigenlijk iets te groot heb gekocht en sneakers waar ik al heel wat uurtjes op rond gekacheld heb door de binnenstad en die daar ook echt naar uit zien. :-)

Eating

Te weinig. Ik zit momenteel iets minder goed in m’n vel en dat slaat altijd direct op m’n eetlust. Gelukkig gaat het eten sinds een dag of twee wel weer ietsje beter: Je lichaam komt vanzelf in protest als het niet genoeg voeding krijgt, maar het is nog niet om over naar huis te schrijven.

Waar ik me gistermiddag bijvoorbeeld bedacht dat ik mezelf misschien wel zou trakteren op gebakken banaan van de Chinees (gelijk het enige Chinese eten wat ik lust), had ik daar ‘s avonds opeens geen trek meer in en heb ik uiteindelijk alleen een kom soep en een boterham gegeten.

Wishing

Dat het vandaag over twee weken is en ik – als het goed is – verlost ben van een knagende onrust waar ik alweer een tijdje mee rondloop. Soms zou je de tijd echt vooruit willen duwen! O ja, en trouwens ook dat de therapie aan gaat slaan waar ik gister m’n intake voor gehad heb.

Reading

Ik ben de laatste tijd weer aardig getransformeerd tot boekenwurm. Dat komt bij mij met vlagen. Ik heb een tijdlang geen letter gelezen en nu heb ik in een week tijd al twee boeken gelezen. Inmiddels ben ik in de vierde bezig, nummer drie was niet leuk. Het boek waar ik in bezig ben is ‘Ik hou van London’ van Lindsey Kelk.

Ondanks dat ik aanvankelijk dat dit het zoveelste succesvolle-diva-in-een-grote-stad verhaal zou zijn, blijkt het mee te vallen, de schrijfstijl is humoristisch en het is geen Carrie Bradshaw-a-like verhaal: het soort waar ik dus juist niet van houd.

Wanting

Grappig, de laatste keer schreef ik over een beige mutsje wat ik uiteindelijk nooit heb gekocht omdat ik een soortgelijk exemplaar had van eBay wat me totaal niet stond. De keer ervoor in november, schreef ik over mijn verlangen naar de iPad Air. Die heb ik inmiddels wel gehad, met de nadruk op gehad. Ook al geen succes. Still hurts a bit. Wat ik op het moment wil hebben? Hmm, een iPhone 5S dan maar?

Daar ben ik nu voor aan het door sparen. Misschien wil ik vanaf dit jaar voor sim-only gaan en het toestel los kopen van geld waar ik dan speciaal voor gespaard heb. Op die manier heb ik lagere maandlasten, die dus niet van mijn ‘boodschappengeld’ af gaan. Verder zijn er op dit moment niet echt dingen waar ik m’n oog op heb laten vallen die ik per se wil hebben.

Planning

Omdat ik niet zo fijn in m’n vel zit en ik nog zo’n 2 weken geduld moet hebben voordat ik dat met een beetje geluk kan loslaten, zal ik er tot die tijd ook wat van moeten maken. Ik ben van mening dat je juist voor lastige periodes extra je best moet doen om er iets van te maken: Je moet die tijd toch door, dus beter met een positieve insteek dan met elke dag een somber gezicht.

Ik ben dus van plan om als het weer het toelaat eerdaags weer een keer met Bas in de trein te springen en misschien wel weer naar Sliedrecht te gaan en wie weet wat er nog meer op m’n pad komt.

Ik heb toevallig onlangs met een vriend plannen gemaakt om hem Slot Loevestein te laten zien en een keer naar Fort Altena te gaan en ook eens bij de kust te gaan wandelen. Langetermijnzaken, maar vind het heerlijk dat soort plannen te smeden!

Listening

Weinig. Ik heb tijden geen radio gehoord en Spotify en iTunes zijn achtergebleven. Mijn iPod heb ik vandaag en gister wel een aantal keren op m’n oren gehad (de oordopjes dan, de iPod zelf niet, al is mijn trouwe Shuffle zó klein dat ie bijna wel in m’n oor zou passen!)

Een liedje war ik momenteel erg dol op ben is “There is an answer” van A Great Big World. Het zou zomaar kunnen dat ik deze al eerder heb vermeld, maar ik vind het nu een super liedje, dus vermeld ik hem ook nu. Dit is ‘m. Lekker vrolijk en uptempo. Geen ‘zware’ muziek voor mij nu.

Loving

Misschien een beetje raar, maar: vers brood! Ik kook amper omdat ik er een hekel aan heb en dus eet ik meestal brood en af en toe haal of bestel ik iets. In de zomer eet ik vaak rauwkostsalades, maar op veel plekken hebben ze die met bijvoorbeeld zalm, tonijn of kip en dat lust ik niet. Dus veel brood, maar echt genieten deed er nooit van.

Ik kocht m’n brood altijd bij HEMA, supermarkt of Bakker Bart, maar niet bij een ambachtelijke bakker, omdat ik dat te duur vond. Maar echt lekker was het nooit en vaak snel droog.

Tot ik van m’n moeder de tip kreeg dat bakker Van der Grijn sinds een tijdje “Brood van gisteren” verkoopt. Toch eens gaan kijken en een brood gekocht voor één euro, hetzelfde wat ik voor een brood betaal bij HEMA. En lékker! Ik ben sindsdien echt weer gaan genieten van brood, dus ja, loving it!