De term Liebster award vind ik nog steeds iets raars. Oké, ik weet heus wel dat het Duits is en wat het betekent, maar ik begrijp de connectie met ‘award’ niet en op de één of andere manier doet ‘t me altijd denken aan Justin Bieber (what’s in a name) en dat staat me maar niks aan. Anyways, ik ben getagd door Stephanie en gelukkig is de inhoud een stuk leuker dan de titel!

Het idee van de Liebster award is, nog meer als een andere tag, als een soort kettingbrief, maar dan moet je zelf dingen opschrijven. Je wordt getagd, beantwoordt vervolgens door de blogger gestelde vragen en kiest zelf vervolgens weer een aantal bloggers uit die vervolgens de door jou bedachte vragen mogen gaan beantwoorden op zijn of haar blog. Net een tikkie anders dus. Mijn eerste Liebster award kreeg/deed ik overigens in oktober 2013.

1. Waarom blog je?

Waarom ik blog is voor mij eigenlijk een soortgelijke vraag als waarom ik adem. Het hoort bij mij, ik doe het al bijna twaalf jaar en ik zou het echt missen als het er niet meer was. Zelfs al heb ik soms dagen dat ik de grootst mogelijke moeite heb om überhaupt iets te bedenken om over te schrijven. It’s just a part of me!

Ondanks dat ik nog niet half zo persoonlijk en open schrijf als vroeger, heeft het schrijven toch ook een therapeutische werking. Mijn aller diepste gevoelens en angsten zijn overigens alleen bestemd voor mijn digitale notitieblok. Dat is mijn échte uitlaatklep.

2. Wat zou jouw droombaan zijn?

Ik schreef onlangs over het verloop van mijn niet bestaande carrière. Iets in de grafische hoek zou ik sowieso niet willen. Doordat ik in het verleden weleens klusjes deed, heb ik gemerkt dat mijn creativiteit stukje bij beetje dood gaat door het verplichte onderdeel en sowieso moeilijk aan kunnen sluiten op wat de klant wil.

Wel schrijf ik m’n leven lang al graag en als ik gevraagd zou worden om vanuit huis stukjes te schrijven voor een tijdschrift, online magazine of ander platform, dan zou ik daar waarschijnlijk niet lang over na hoeven denken. Ik kan verschillende stijlen aan en weet ook dat ik bijvoorbeeld op een meer informatieve manier kan schrijven. Als ik auto zou kunnen rijden, zou een baan zoals die van Ruben me wel wat lijken, al is dat wel keihard werken.

3. Welk verborgen talent heb je?

Eigenlijk denk ik dat ik geen verborgen talenten heb, eerder dat ik en ook andere mensen sterk het idee hebben dat er meer in zit dan eruit komt. Omdat ik vrij schuchter en bescheiden ben, wil ik mezelf niet profileren. Maar stiekem droom ik er soms van ontdekt te worden: Als fotograaf, graphic designer, iemand met schrijftalent. Wat ik ook doe, ik heb nog nooit écht een groot succes behaald, terwijl ik mezelf wel capabel vind om méér te kunnen bereiken.

Dat gaat niet eens over werk, maar over meer succes met mijn blog of dat de bezoekersaantallen van mijn onlangs gelanceerde site niet meteen na drie dagen al kelderen, terwijl ik er zoveel werk, tijd en liefde in gestopt heb. Ik wil absoluut niet ondankbaar klinken, ik ben blij met alles wat ik heb, maar als je vraagt naar verborgen talenten, tja dan is dit het eerste wat boven komt. Heel soms vraag ik me echt serieus af wat ik fout doe…

4. Wat vind je jouw leukste eigenschap?

Ik kan een hele rits aan eigenschappen noemen waar ik in mindere of meerdere mate trots op ben. Bijvoorbeeld mijn standvastigheid, doorzettingsvermogen, technisch inzicht, eigenheid, logisch denken, herstellend vermogen en m’n sterk ontwikkelde relativeringsvermogen.

Maar dat zijn vooral goede eigenschappen en niet zozeer leuke. Ik zie mezelf ook meer als een serieus iemand. Altijd de kat uit de boom kijken, naar anderen toe soms wat oppervlakkig blijven, overal over nadenken en dingen analyseren.

Ik vind van mezelf dat ik niet echt humor heb en in het sociale aspect ook niet echt spontaan ben. Dus is het lastig om een leuke eigenschap op te noemen, ik zou het dus echt niet weten. Ik zou zeggen, bedenkt jij maar iets leuks!

5. Wat zijn je hobby’s?

Fotografie, schrijven / bloggen en voor zover je het een hobby kunt noemen: Veel met de PC en mijn iPhone werken en zeer zeker niet om spelletjes te doen of mijn tijd te verdoen met andere onzin. Ik hou van productief bezig zijn en waar m’n huis niet altijd even netjes opgeruimd is (ook geen zwijnenstal), ben ik op mijn mobiel en PC heel erg geordend en weet elk bestand te vinden.

De interesse voor computers was er al vanaf 1994 en deze heeft zich samen met mijn kennis alleen nog maar verder ontwikkeld en verdiept. Verder heb ik volgens mij niet echt hobby’s. Wandelen en fietsen vind ik niet echt hobby-achtig en ik ben niet iemand die aan handwerken, clubjes, postzegels verzamelen of gezelschapsspelletjes doet.

6. Wat heb je altijd al eens willen doen, maar nog nooit gedaan?

Dat soort dingen heb ik eigenlijk niet. Veel mensen houden een bucket list bij met dingen die ze altijd nog eens willen doen of bereiken maar ik ben wars van doelen die je waarschijnlijk toch niet snel zult waarmaken. Zoals een lichaam als dat van Doutzen krijgen, de Mount Everest beklimmen of een maanwandeling.

Extreme voorbeelden, maar het gaat vaak ook niet om kleinschalige dingen. Ik leef bij de dag en ik ben doorgaans erg tevreden. Erg reislustig ben ik ook niet: Ik word al blij van een midweekje Center Parcs (al ben ik daar in geen jaren geweest) of een dagje uit en ik ben ook geen dare-devil dat ik graag mijn leven wil wagen aan een elastisch koord of een parachute. Nee dank u… Zulke dingen zijn er dus niet, of ik moet er spontaan één bedenken zodra dit artikel online staat.

7. Welk land staat bovenaan je travel-wishlist?

IERLAND! Geen twijfel mogelijk. Ik zou graag eens terug willen naar Noorwegen en ik wil ook altijd nog eens naar Barcelona. Nog een keer terug naar Londen en misschien naar Parijs, al vind ik deze stad enorm gehyped en laat ik ‘m alleen daarom al links liggen (en omdat ik de taal haat).

Maar Ierland. White cliffs, Guinness bier, het taaltje, de uitgestrekte en ruige landschappen. Dáár wil ik heen! Ik denk niet dat het er ooit van komt, want zelfs al ga ik er voor sparen zou ik toch alleen moeten en rondtrekken is niet handig als vrouw alleen, maar ik vind het erg mooi.

8. Aan welke reisbestemming heb je de mooiste herinneringen?

Dan moet ik ver graven. Ik ben sinds 2007 niet meer op vakantie geweest en de tijd dat ik echt elk jaar ging, dateert sowieso uit mijn vroegere jeugd. Ik denk dat ik de mooiste herinneringen heb aan vakanties in Scandinavië en de Malediven. Alleen al vanwege de omgeving.

9. Wat is je favoriete quote?

Ik ben gek op quotes en telkens kom ik er weer één tegen waarvan ik denk: “Die is goed!”. Ik hou ook een notitieboekje (digitaal) bij met mijn favoriete quotes, maar dat zijn vooral citaten die heel erg aansluiten op mijn gevoelens en vaak dus behoorlijk persoonlijk. Wat meer algemene quotes zie ik ook vaak genoeg, maar omdat het toch vaak dertien in een dozijn is, let ik daar minder op als iets wat echt bij mijn gevoel (van dat moment) past.

Eén van m’n favorieten en levensmotto’s is “Live to win, dare to fail” uit het nummer “Carpe diem” van Metallica. Eén van de citaten die ik zelf bedacht vind ik ook nog steeds heel mooi: “They say time changes everything, but some things become much stronger than time.”

Een gegeven wat voor mij echt klopt. Bij mij gaan dingen niet zomaar over, maar worden vaak sterker naarmate de tijd verstrijkt. Tot slot één uit het liedje “Misschien tot morgen” van Bløf die me altijd raakt, ook al klinkt het zo simpel: “Hier is dat gevoel weer. Van hoop en verwarring en armen vol liefde”.

10. Als je één superkracht mag kiezen, welke zou dat dan zijn?

Voor de meesten geen superkracht, voor mij wel: Kunnen zien met goede ogen. Ik zou er bang voor zijn, omdat ‘t me zoveel meer input zou geven dan ik gewend ben, maar het zou me ook zoveel méér geven. Eindelijk écht in zijn ogen kunnen kijken en alle details van zijn mooie gezicht kunnen zien, nog meer dingen kunnen zien voor nog betere foto’s, auto- en motorrijden, ook in een vreemde stad rechtop kunnen lopen en nog zoveel meer.

11. Als je iets kon toevoegen/verwijderen, wat zou dat zijn?

Het eerste wat in me opkomt is verwijderen. Ik zou mijn angst verwijderen. Mijn afschuwelijke angst voor afschuwelijke ziektes. En ook m’n eeuwige afkeer van mijn eigen gezicht en lichaam. Ondanks dat ik nu al weet dat ik me arrogant en verwaand zou voelen als ik van mezelf zou kunnen houden, zou ik het toch wel eens willen proberen, in elk geval om te ervaren hoe het voelt om niet altijd jezelf af te vallen en bekritiseren omdat je nu eenmaal niet anders kunt.

Vragen

Dat is uiteindelijk nog een behoorlijk persoonlijke stukje tekst geworden! Het laatste onderdeel is anderen ‘nomineren’ en elf vragen voor hen bedenken. Sowieso is het ook de bedoeling dat de bloggers degene die ze ‘genomineerd’ heeft vermeldt. Om te beginnen de vragen!

 • Je bent blogger, maar wat vind je eigenlijk nou het minst leuke aspect daarvan?
 • Iets waar je je vroeger voor schaamde, maar nu met een glimlach op terug kunt kijken
 • Als je de kans kreeg, zou je wel willen gaan wonen in…
 • Kun je je nog herinneren wat er in je eerste tweet stond en wanneer je ongeveer lid werd?
 • Eén van je leukste herinneringen van het afgelopen jaar (2013 dus)
 • Ben je een honden- of kattenmens (of nog wat anders)
 • Iets wat je eerst maar niks vond, maar nu niet zonder kunt!
 • Ben je tevreden met je leven?
 • Wat wilde je als kind altijd worden?
 • Heb je ooit een operatie gehad?
 • Een bijzondere ervaring
And the nominies are…
 • Anne van Anne Solveig
 • Laura van Laurapics
 • Roxanne van Pineapple Smoothie
 • Lonneke van Lnnk
 • Kimberly van Birds & Beez