Het is inmiddels alweer een tijdje geleden, maar vandaag kun je de derde Meet the Blogger lezen. Ik vind het juist leuk, vooral ook omdat ik zelf van variatie houd, om juist uiteenlopende bloggers uit te zoeken voor dit item. Vandaag is dat Laura!

Vertel in het kort iets over jezelf

Ik ben Laura, 19 jaar (bijna 20!) en ik studeer psychologie in Groningen. Mijn grootste hobby is schrijven, vandaar de blog. Maar ik hou ook van lezen, muziek maken (keyboard en gitaar) en hardlopen.

Ik ben dus graag op mezelf en als je me voor het eerst ontmoet, lijk ik waarschijnlijk heel verlegen, maar ik kom vanzelf los! Verder houd ik (meer dan goed voor me is) van mijn katten en probeer ik altijd het goede in mensen te zien.

Je hebt een blog, waar gaat ie over?

Volgens mij was het Lenneke die, toen ik dat aan mijn lezers vroeg, zei: “Gevoel”. Dat vat ‘t goed samen, vind ik. Mijn blog gaat over alles wat je kunt voelen: Van blijdschap tot dankbaarheid tot eenzaamheid tot angst. Ik schrijf er vrij openlijk over, maar dan wel anoniem. Af en toe verschijnt er iets over boeken, psychologie of iets anders waar ik mee bezig ben.

Wat was de reden om ooit te gaan bloggen?

Ik moest mijn gedachten kwijt. Mijn eerste blog was nog meer een uitlaatklep dan mijn huidige blog. Destijds was ik vijftien of zestien en had ik veel problemen, zowel thuis als op school. Schrijven werd mijn manier om daar mee om te gaan. Op een gegeven moment werd dat te persoonlijk en moest ik stoppen, omdat ik er zelf heel angstig van werd. Toen ben ik overgegaan op een anonieme blog.

Waarom juist het soort blog wat je nu hebt?

Er zijn verschillende redenen: Ten eerste heb ik het schrijven nodig om dingen te verwerken. Het is mijn manier om met de ups en downs van het leven om te gaan. Een beetje onhandig, zo op het internet, maar op de een of andere manier lukt me dat het beste via een blog.

Daarnaast word ik er een beetje moe van dat mensen altijd maar willen doen alsof hun hele leven perfect is, alsof ze nooit verdriet hebben, nooit eenzaam zijn. Ik hoop dat ik kan laten zien dat dat niet zo is, en dat verdriet ook mag bestaan.

Wat voor artikelen vind je het leukst om te schrijven?

Leuk is misschien niet het juiste woord, maar ik vind het een uitdaging om gevoel om te zetten in woord. Het liefst gevoel dat veel pijn doet. Als dat lukt, ben ik heel trots en wil ik het meteen publiceren (al is het ook een beetje eng). Verder vind ik het leuk om over psychologie te schrijven.

Volg je zelf ook veel blogs?

Ja, best veel eigenlijk. Bloglovin’ loopt soms een beetje over! Ik vind het tof om te lezen over de levens van anderen.

Wat zijn jouw favoriete blogs en/of websites?

Daar vraag je me wat! De ironie van Laura (lauradenkt.nl) blijft altijd grappig. Natasja (watzijzegt.com) schrijft leuk en meeslepend. Iris (runwithfashion.com) is altijd zo heerlijk enthousiast (ook op Twitter!). Natuurlijk volg ik ook Ester, die altijd zo sterk en vastberaden overkomt. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Hoe zie je de toekomst voor je? Hoe past je blog daarin?

Als je veel nare dingen meemaakt, leer je op een gegeven moment om niet zo ver vooruit te kijken, om van dag tot dag te leven. Ik weet het dus niet! Ik wil denk ik wel iets doen met schrijven, misschien zorgt mijn blog daarvoor, dat zou tof zijn! Maar goed, vraag anders over tien jaar, maar wat er van geworden is. 😉

Jouw gouden tip voor andere (beginnende) bloggers

Mijn gouden tip, hmm. Ik zou zeggen: Durf anders te zijn. Zoek waar jouw kracht ligt en ga daar mee bezig. Als je kracht toevallig ligt in persoonlijke stukken schrijven die soms bijna te eng zijn om te publiceren, doe dat dan (note to self) en geloof daar dan ook in. Laat je niet klein maken door wat anderen vinden!

Heb je een mededeling voor de bezoekers van EstrellaWeb?

Ik vond het heel leuk dat Ester me hiervoor vroeg! Dankjewel! En verder wil ik afsluiten met een quote: “It only takes 10 seconds of courage to change everything, or to start something that will.”

Wil je ook eens met je blog in de schijnwerpers staan of heb je misschien een bijzondere hobby of spraakmakend beroep waarover je graag iets wilt vertellen? Stuur me een mailtje en wie weet sta jij binnenkort ook op EstrellaWeb.