De foto van vandaag heb je al eerder voorbij zien komen, in het artikel waarin ik schreef over m’n nieuwe Ray-Ban-zonnebril, maar ik vond deze zo lekker artistiek, dat ik bedacht dat hij best een eigen plekje in een apart artikel verdiende.

De foto is gemaakt met mijn Canon EF 50 mm 2.5 macro-objectief en voor de reflectie van het Ray-Ban logo gebruikte ik één van de twee brillenkokers die ik had gekregen. Het logo is op z’n kop gereflecteerd, maar dat vind ik niet zo erg, ik vind het resultaat eigenlijk best gaaf geworden.

Grappig feitje is dat ik bij de aanschaf van mijn camera gelijk dit behoorlijk prijzige objectief (bijna € 300) kocht, in de veronderstelling dat ik een gewoon 50 mm objectief had. Ik was op dat moment nog niet helemaal thuis in de verschillende soorten objectieven.

Later heb ik de gewone 50 mm lens er alsnog bij gekocht en die was een stuk goedkoper, namelijk zo’n € 83, geen geld voor een objectief! De macrolens is handig als ik kleine dingen of details fotografeer. Uiteindelijk dus toch maar goed dat ik dit objectief heb aangeschaft, want ik heb er al veel plezier van gehad!