Ik ben er doorgaans geen fan van om mijn blog te gebruiken als klaagmuur (been there, done that), maar toen ik de ‘Gewoon niet’ tag tegenkwam op diverse andere blogs, begon het toch wel te kriebelen om die ook te doen.

De gewoon niet tag gaat, zoals je misschien al wel vermoedt, over dingen die ik NIET leuk vind. Weer eens wat anders dan favorieten van de maand, de leukste liedjes, meest geliefde kledingstukken en andere dingen die ik juist geweldig vind. 🙂

Muziek

Met een behoorlijk allround muzieksmaak van klassiek tot metal, is dat nog vrij lastig. Ik heb altijd een ontzettende hekel gehad aan wat ik ‘gabbermuziek’ noem, hardcore en zo, maar happy hardcore zoals in de jaren 90 gedraaid werd, vind ik op de één of andere manier toch ook wel weer grappig. Muziek waar ik echt afkeer van heb zijn dingen met grunten erin, daar krijg ik echt de rillingen van en niet op een positieve manier. Echte snoeiharde hardcore vind ik ook vreselijk.

Eten

O, makkie! Ik ben geen makkelijke eten dus er is veel wat ik niet lust. Dat gaat voornamelijk om vlees. Qua groenten, aardappelen en pasta lust ik bijna alles wel, maar vlees is een lastig ding.

Iets waar ik echt van gruwel is bijvoorbeeld speklappen, karbonade, varkensvlees en met op nummer één kip. De Aziatische keuken ben ik trouwens ook geen fan van. Bij de Chinees lust ik alleen gebakken banaan en kroepoek.

Zoetigheid

Jelly beans en trouwens ook dingen waar praline in verwerkt is, daar word ik steevast misselijk van. Pure chocolade vind ik ook vies en crèmegebak maak je me ook niet blij mee. Verder ben ik een behoorlijke zoetekauw, dus vind ik iets met een zoet smaakje doorgaans best lekker.

Kleding

Ik ben geen fan van de zakelijke look. Mantelpakjes en zo, ik vind het stijfjes. Het andere uiterste hoeft ook weer niet, maar ik vind dat je er ook netjes uit kunt zien zonder erbij te lopen als een directiesecretaresse. Pastelkleuren vind ik ook vreselijk. Van die bleke zachte kleurtjes staan me sowieso niet, maar ik vind er ook niets aan.

Wat ik verder vreselijk vind op kledinggebied? Crocs, complete outfit in luipaardprint, designerkleding waarbij erg zichtbaar is dat het duur is geweest (met grote logo’s erop), onesies, joggingpakken als outfit, neonkleuren, tuinbroeken en harembroeken.

130307-pumps

Geuren

De eerste die bij me opkomt, is de geur waar iedereen een hekel aan heeft, maar om het een beetje smaakvol te houden, schrijf ik het maar niet op. Ik vind het verder vreselijk als iemand een enorme wolk parfum draagt met een heel penetrante geur, de geur van schimmel, wijn (hou ik sowieso niet van), oregano en de ‘landelijke luchtjes’ die je hier in de omgeving nogal eens ruikt.

Seizoen

Ik denk dat ik het meest hekel aan de winter heb. Voorjaar is mijn favoriet samen met de zomer. De herfst heb ik ook leren waarderen, maar de winter vind ik doorgaans een ramp om meerdere redenen. Ik ben dan stiekem dus best wel blij dat de huidige winter best meeviel.

YouTube

Waar ik een hekel aan heb op YouTube? Nou, heel veel eigenlijk. Ik heb niets met vlogs en ben ook niet iemand die voor z’n plezier een avondje YouTube filmpjes gaat zitten kijken. Ik heb wel wat beters te doen.

Filmpjes vind ik doorgaans heel snel vervelen. Ik volg een paar kanalen en als er een nieuw filmpje online staat bekijk ik die soms, maar ik ben geen grote YouTube fan. Vlogs heb ik echt een hekel aan, dus kies ik die maar.

McDonald’s

Wat die in dit lijstje doet, begrijp ik ook niet helemaal, maar zoals dat met de meeste tags gaat, heb ik het lijstje niet verzonnen. Voor McDonald’s geldt eigenlijk hetzelfde als voor het onderdeel eten, ik lust meer niet dan wel. Ik eet dan ook altijd hetzelfde als ik bij de Mac kom. Een big mac menu of frietjes met een cheeseburger. Dingen met kip of bacon of ander vlees moet ik niet.

130831-mcdonalds

Personen

Ah, let’s get personal! Nou, om het wederom netjes te houden ga ik hier uiteraard geen namen noemen van personen waar ik een hekel aan heb (believe me, die zijn er zeker wel), maar noem ik wat eigenschappen.

Ik heb een hekel aan mensen die liegen, die achter je rug leugens over je vertellen, mensen waarop je niet kunt vertrouwen, die dingen beloven die ze nooit nakomen, mensen die je uitschelden omdat ze zichzelf blijkbaar beter voelen en mensen die zonder lelijke woorden te zeggen wel even laten voelen dat je er niet toe doet.

Bekende personen

Joh, denk je nu echt dat ik me daarmee bezighoud? Ik lees de Story en de Privé nooit en hou me ook niet zo bezig met wat beroemdheden uitspoken. Belangrijk is dat ik geen enkele beroemdheid in het echt ken.

Dus als ik een hekel aan zo iemand zou hebben, zou dat puur gebaseerd zijn op vooroordelen en daar probeer ik me zo min mogelijk schuldig aan te maken, omdat ik zelf vaak genoeg ervaren heb wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Ik heb aan niemand een hekel zolang diegene daar niet persoonlijk voor gezorgd heeft.

Feestjes

Vooropgesteld dat ik nauwelijks feestjes heb, ben ik daar niet altijd voor te porren. Ik ben vrij introvert en weet me vaak geen houding te geven op een feestje. Sowieso kan ik het snel te druk en te ongeordend vinden en dan ben ik eigenlijk liever gewoon thuis een beetje aan het rommelen of een boekje lezen op de bank.

Het vervelendste aan feestjes vind ik dat ik lichaamstaal en met name oogcontact van mensen niet oppik door mijn slechte ogen. Dat zorgt soms voor misverstanden en sowieso een bepaalde vorm van isolatie omdat men denkt dat ik geen contact wil.

Waar heb jij een ongelofelijke hekel aan?