Praktisch iedereen wist hoe verknocht ik was aan mijn gele monster. We vormden een twee-eenheid, ik was bijna net zo onafscheidelijk met mijn trouwe MTB als met mijn hondje Bas. En toch komt er dan een moment dat je afscheid moet nemen. Omdat de reparaties steeds duurder worden en hij dat, hoe triest ook, met zijn hoge leeftijd eigenlijk niet meer waard is.

Ik ben altijd zuinig geweest op mijn fiets, zoals ik zuinig ben op al mijn spullen. Waar mijn iPhone na twee jaar nog geen krasje vertoont, heeft mijn fiets na negen jaar trouwe dienst nog geen deukje opgelopen. Maar van lieverlee krijg je wel wat ouderdomskwaaltjes.

Om het jaar nieuwe remblokjes en inmiddels waren ketting en tandwielen slecht, wat gevolgen had voor m’n rijplezier. Na navraag te hebben gedaan wat de kosten zouden zijn van zo’n reparatie, schrok ik nogal en ging ik nadenken of het nog rendabel was om voor grote bedragen aan mijn fiets te laten repareren, terwijl hij al best oud was. Want wat is dan het volgende?

Mijn gele Gary Fisher MTB

Uiteindelijk hakte ik de knoop door en besloot te gaan voor een nieuwe. Ik was wel gecharmeerd van de fietsen van Cube en mocht een week later een proefrit maken op het model wat ik voor ogen had. Wat reed dat lekker!

Als ik nog niet overtuigd was door de indrukwekkende specs (Shimano-onderdelen, vering op de voorvork, schijfrem, 27 versnellingen, grotere wielen etc.), was ik dat wel door het gemak. Alsof ik over het wegdek gleed in plaats van reed. Awesome!

De beslissing was snel gemaakt en ik bestelde de Cube Analog 29er in blue & flash red! Afgelopen woensdag was ie binnen en vervolgens heb ik m’n oude fiets daar gebracht, omdat wat onderdelen overgezet moesten worden. Ik had er ook gelijk een bijpassende bidon en bidonhouder bij en moest op het laatste moment een nieuwe koplamp, omdat de beugel van de oude te klein was.

Cube Analog 29er

Na nog een keer of zes bij de winkel te zijn geweest om dingen te vragen of te laten afstellen (voordeel van een goede fietsspeciaalzaak, ben al 10 jaar klant bij Van de Reijt in Gorinchem), ben ik nu helemaal klaar om mijn fiets in gebruik te nemen!

Ik ben er zó blij mee! Ik betrap mezelf er steeds op dat ik, wanneer ik ermee rondrijd, hoop dat iedereen omkijkt om te zien wat voor geweldig mooie fiets daar langs komt zoeven. Het eerste compliment van wildvreemden had ik trouwens al op zak toen ik hem net had opgehaald en m’n eerste rondje ging doen. Cool!

Ik had al wat fotootjes gemaakt met m’n iPhone, maar de oranje kleur (wat dus flash red heet), is zó fel dat het lastig is om die goed op de foto te krijgen. Met de Canon lukte dat gelukkig beter. Ik ben gisteravond met m’n nieuwe bike bij zonsondergang naar het strand gegaan en heb daar een paar mooie shots gemaakt.

Wat vind jij van m’n nieuwe aanwinst? Hou je ook zo van fietsen?