De laatste tijd fotografeer ik eigenlijk te weinig. En met fotograferen bedoel ik dus foto’s maken met mijn spiegelreflex. Een beetje met m’n iPhone klooien levert regelmatig mooie plaatjes op zoals je de afgelopen dagen wel hebt kunnen zien, maar om dat nou fotograferen te noemen gaat me weer net iets te ver. Ik denk dat het met de tijd van het jaar te maken heeft dat ik weinig met de Canon doe, maar ook omdat ik gewoon veel met andere dingen bezig ben.

De foto van vandaag heb je al eerder voorbij zien komen, in het artikel waarin ik schreef over mijn nieuwe Ray-Ban zonnebril, maar ik vond deze foto zo lekker artistiek, dat ik bedacht dat hij best een eigen plekje in de eerste POTD sinds tijden verdiende. Daarom, dus.

De foto is gemaakt met mijn Canon EF 50mm 2.5 macro objectief en voor de reflectie van het Ray-Ban logo gebruikte ik één van de twee brillenkokers die ik had gekregen. Het logo is op z’n kop gereflecteerd, maar dat vind ik niet zo erg, ik vind het resultaat eigenlijk best gaaf geworden.

Grappig feitje is dat ik bij de aanschaf van mijn camera gelijk dit behoorlijk prijzige objectief (bijna €300) kocht, in de veronderstelling dat ik een gewoon 50mm objectief had. Ik was op dat moment nog niet helemaal thuis in de verschillende soorten objectieven.

Later heb ik de gewone 50mm lens er alsnog bij gekocht en die was een stuk goedkoper, namelijk zo’n €83, geen geld voor een objectief! De macrolens is handig als ik kleine dingen of details fotografeer. Uiteindelijk dus toch maar goed dat ik dit objectief heb aangeschaft want ik heb er al veel plezier van gehad!

Gebruik jij ook een macrolens?