Een paar weken geleden kwam ik op een andere blog een item tegen van Satin Sleepers. Een webshop die, zoals de naam doet vermoeden, satijnen kussenslopen verkoopt. Ondanks dat ik al en tijdje een satijnen hair bonnet heb, wilde ik ook graag een satijnen kussensloop, omdat ik het eigenlijk niet (altijd) fijn vind om met iets op m’n hoofd te slapen.

Vervolgens de site opgezocht, die er best gezellig uitziet. Ik was nieuwsgierig geworden naar de veelgeprezen kussenslopen van satijn en na een check op de Verkooppunten pagina, bleek een kapsalon in Werkendam waar ik in een ver verleden weleens kwam, ze te verkopen.

De volgende dag meteen de rivier overgestoken en met een diepzwart satijnen exemplaar blij weer naar huis. De kussenslopen zijn in twee maten verkrijgbaar: De normale 50 x 60 cm variant kost € 17.50 en een maat groter in 60 x 70 cm, kost € 19.95. Ik moet zeggen dat de prijs aanvankelijk wel voor wat terughoudendheid zorgde, want wie koopt er nu een kussensloop van bijna € 20!

Maar satijn is een luxe materiaal. In tegenstelling tot het katoensatijn wat gebruikt wordt voor bijvoorbeeld de ‘satijnen dekbedovertreksets’ die sommige winkels verkopen of het polyestersatijn waar je zo lekker van gaat zweten.

Volgens de gevonden informatie is dit goede kwaliteit satijn, gemaakt van 100% echte zijde. De weefsels bevatten ongeveer een derde extra draden dan bij een gemiddelde satijnen kussensloop. En dat maakt dus dat de prijs een stukje hoger ligt.

Wat heb je eigenlijk aan zo’n satijnen sloop, behalve dat het er mooi uitziet: Satijn voorkomt haarbreuk en klitten in je haar, zorgt dat je hoofdhuid minder talg aanmaakt, je haar gaat ervan glanzen en naast alle voordelen die het aan je lokken biedt, is het ook nog eens fijn voor je huid. Je zult bijvoorbeeld nooit meer wakker worden met niet zo charmante vouwen in je gezicht!

Ik heb de sloop nu een kleine week in gebruik en ondanks dat ik normaal vrij sceptisch ben over dingen die worden aangeprezen als het nieuwe wondermiddel, ben ik echt om! Ik heb geen enkele vouw meer in m’n gezicht gehad, maar vooral de staat van m’n haar maakt me erg blij!

Het glanst mooi, voelt zacht aan en vooral het feit dat een satijnen kussensloop haarbreuk en gespleten punten tot een minimum beperkt, vind ik fijn. Ik kan namelijk nogal een woelwater zijn en doordat m’n haar de laatste jaren heel wat te verduren heeft gehad qua kleuringen, zijn de punten hier en daar poreus en breken sneller af. En dat wil ik natuurlijk niet hebben, nu ik alweer een tijdje aan het sparen ben voor echt lang haar!

Ondanks de hoge prijs, vind ik mijn nieuwe kussensloop z’n geld zeker waard. Minder gespleten haarpunten betekent ook minder bezoekjes aan de kapper, dus in zekere zin verdient ie zichzelf weer terug. Ik ben in elk geval positief gestemd en weet nu al zeker dat, mocht deze ooit lelijk worden of kapot gaan, ik een nieuwe haal.

De kussenslopen zijn beschikbaar in verschillende kleurtjes, van poederroze tot zilver en van nachtblauw tot felrood. Ik heb getwijfeld tussen de rode en de zwarte, maar omdat zwart bij elke dekbedovertrek past, heb ik die uiteindelijk gekozen.

Heb jij ook een satijnen kussensloop?