Al zo lang als ik weet, ben ik dol op sneakers. Erg merktrouw ben ik overigens nooit geweest, want ik koop in de meeste gevallen net zo lief sneakers van Scapino of VanHaren, dan dat ik op een paar kicks met een bekend merkje rondloop. Toch heb ik zo nu en dan een periode dat ik bovenmatige interesse toon in een bepaald merk.

Zo heb ik een tijdlang een aardige collectie schoenen verzameld van Adidas, had ik een paar jaar later een Converse-tic, totdat ik ontdekte dat ik op de immer populaire All Stars nog geen twee kilometer kon lopen zonder zere voeten te krijgen van alle kiezels en andere ongerechtigheden die door de veel te dunne zool heen drukten.

Inmiddels heb ik mijn pijlen alweer even gericht op Nike en met name het casual Blazer model vind ik helemaal geweldig. Daarnaast begin ik ook zo zachtjes aan ook een voorzichtige liefde te ontwikkelen voor de door velen gedragen Nike Air Max.

Inmiddels heb ik drie paar Nike Blazers in de kast staan en vooral het meest recente paar van zwart leer afgewerkt met rood, vind ik geweldig. Deze wilde ik al een tijdje, maar het nadeel van dit soort schoentjes en trouwens van alles met een merkje, is dat ze meestal te prijzig zijn voor wat ik gemiddeld aan een paar schoenen uitgeef.

€ 139 ben je al snel kwijt en oké, ze zijn kwalitatief beter dan iets van € 30, maar toch… Inmiddels begin ik overigens wel in te zien dat het met mijn aantal kilometers op jaarbasis niet onverstandig is om te investeren in betere schoenen.

Inmiddels heb ik m’n eerste Nike Air Max gekocht, maar helaas te klein! Grappig dat ik lange tijd een hekel aan dit model heb gehad, maar zolang ze grotendeels zwart zijn en dus zonder gekleurde vlakken of in lichte kleuren, vind ik ze tof. Sowieso zie ik ze vaak bij andere bloggers en is het blijkbaar niet langer meer een model wat voornamelijk door mannen en sporters wordt gedragen.

Zoals ik al schreef, is het een prijzige liefhebberij, ik koop m’n Nike-sneakers dan ook in de meeste gevallen tweedehands, via een outlet webshop of, and that’s where the fun part comes in, met behulp van een kortingscode, waar het internet mee volstaat.

Onder meer op Vouchercloud. Iedereen die wel eens bij de webshop van bijvoorbeeld H&M of Zalando besteld heeft, zal bekend zijn met het fenomeen, maar er zijn dus voor nog veel meer webshops dat soort codes te krijgen en dat kan toch mooi weer in de kosten schelen!

Ik ben inmiddels alweer op jacht naar een nieuw paar, want nu m’n gister bezorgde schoenen te klein zijn, wil ik wel een paar passende zien te scoren, maar NIET voor € 140! Het paar op de foto heb ik al even op het oog, maar nergens kunnen vinden voor een fatsoenlijke prijs en op een fatsoenlijke webshop. Er zit namelijk nogal veel meuk tussen ben ik al achter gekomen en die vertrouw ik mijn centen niet toe! Die kortingscodes komen dus goed van pas!

Vind jij Nike ook een leuk merk?