De TMI Tag vond ik bij Vera Camilla en ik vond ‘m gelijk leuk! Om te lezen, maar toch ook wel om zelf te beantwoorden. You know how I love questionnaires! TMI staat overigens in dit geval voor Too Much Information.

1. Wat draag je op het moment?

Een lichte spijkerbroek, m’n blauwe Nike’s en een donkerblauw t-shirt. Spring is in the air! Misschien niet de meest fashionable outfit, maar ik voel me er lekker in. Twee dagen ervoor liep ik nog in een jurkje met laarzen, ik hou nu eenmaal van afwisseling.

2. Ooit verliefd geweest?

Sure, al lijkt het erop dat bij mij alles lang duurt en laat komt. Ik kwam er pas heel laat achter dat echt verliefd zijn iets anders is dan wat ik altijd dacht en dat is een wijze levensles gebleken.

Helaas is het nooit iets geworden met de enige twee heren op wie ik ooit verliefd ben geweest of nog steeds ben. Bad luck, of misschien met een reden. We zullen het zien. Gelukkig ben ik bepaald niet op zoek, dus maak me daar niet al te druk om.

3. Ooit een nare relatiebreuk gehad?

Yep, no comment.

4. Hoe lang ben je?

1.74 m. Veel mensen vinden mij lang (wat me verbaast), terwijl ik eigenlijk nog veel langer had zullen zijn als mijn hypofyse normaal gewerkt had. Mijn vader is namelijk 1.98m en mijn moeder 1.81m. Maar ben best tevreden met mijn lengte.

5. Hoeveel weeg je?

Staatsgeheim! Er is maar één persoon die dat weet en dat is niet eens iemand uit mijn familie. Ondanks dat ik BMI-technisch niet eens in de buurt van de gevarenzone zit, is mijn gewicht iets wat ik angstvallig voor de buitenwereld verborgen probeer te houden, en met succes.

6. Heb je tattoos?

Zes. In dit artikel uit 2011 kun je ze zien. Het kriebelt altijd nog om er één bij te laten zetten, iets kleins op een originele plek, maar tattoo’s zijn een dure hobby en eigenlijk geef ik m’n geld liever uit aan spullen waar ik echt iets aan heb.

Maar misschien ooit. Bij het nemen van een tattoo moet het beeld van wat het moet worden en waar het moet komen en of ik het echt wil eerst rijpen voordat ik definitief besluit er iets mee te doen, het is tenslotte wel for life en ik vind dat je zoiets nooit impulsief moet doen. Ik heb ook van geen van mijn huidige tattoos ooit spijt gehad.

7. En piercings?

Ook, al beperkt zich dat tot mijn oren. Ik heb in beide oren een traguspiercing en rechts een helix piercing. Vroeger heb ik ook een navel- en neuspiercing gehad, maar die zijn er al héél lang weer uit. Verdere piercings heb of hoef ik niet eigenlijk, de traguspiercings heb ik sinds afgelopen jaar en daar ben ik wel heel blij mee, ik vind het heel mooi staan met zo’n klein knopje.

8. OTP?

OTP? Volgens wat ik op één of andere urban dictionary vond, houdt dat zoiets in als welke bekende mensen waar je fan van bent, je bij elkaar vindt passen. Geen idee!

9. Favoriet tv-programma?

Het eerste wat dan toch in me opkomt is Dokter Tinus. Ik ben niet snel aan het lachen te krijgen en de meeste humoristische tv-programma’s, series of filmpjes kan ik echt met een stalen gezicht bekijken zonder de minste neiging tot zelfs maar een glimlach.

Dokter Tinus, en trouwens ook de Buurman en Buurman filmpjes die ik onlangs met dank aan Roxanne weer ontdekt heb, brengen daar verandering in en zorgen ervoor dat ik het zo nu en dan uitschater!

10. Favoriete bands?

Jee, heb je even? Within Temptation, Metallica, A Great Big World, toch ook nog wel VanVelzen al vind ik het recente materiaal eigenlijk lang niet zo leuk als de eerste albums, Maroon 5, The Script, Mumford & Sons.

Zomaar even een paar namen die in m’n hoofd opkomen. Als ik er echt voor moet gaan zitten, kom ik een lijst van minstens 50 namen en dat zijn dan dus alleen bands en geen loslopende artiesten. Er is gewoon zoveel goede muziek mensen!

11. Wat mis je?

Weinig. Ik kan nu iets heel sentimenteels gaan bedenken maar in feite mis ik weinig. Als ik iets mis wat ik wil bereiken zorg ik ervoor dat ik het voor elkaar krijg en dingen die ik niet kan krijgen leg ik me bij neer.

Ik ben doorgaans erg gelukkig en mis eigenlijk geen dingen, hogere doelen of personen. Niet als iets heel groots in elk geval. Ik kan nu heel voor de hand liggend gaan zeggen dat ik goede ogen mis, maar zelfs daar ben ik best tevreden mee.

12. Favoriet liedje?

Les één: Stel mij nooit vragen over favoriete artiesten/bands/liedjes want dat is onmogelijk. Er is te veel goede muziek (helaas nog veel meer slechte) en het is onmogelijk om daar één naam uit te kiezen. Sowieso verschilt het bij mij nogal eens.

Soms heb ik een periode dat ik gek ben op blues, dan weer metal, dan weer singer/songwriter en dan weer wat anders. Mijn muzieksmaak verandert niet zozeer, het is meer dat bepaalde dingen in vlagen komen. Eén van mijn huidige favorieten is dit nummer, zo mooi en breekbaar en raakt me nog steeds. Snif…

13. Hoe oud ben je?

Ah, we zijn aanbeland bij het onderdeel Vriendenboekjesvragen, right? Mijn leeftijd is op het moment van schrijven 39 jaar en 2 maanden. Time flies…

14. Wat is je sterrenbeeld?

Steenbok. Lekker eigenwijs, wel iemand waarop je kunt bouwen. Solide, standvastig, sterk, maar ook kwetsbaar en soms wat moeilijk om hoogte van te krijgen.

15. Kwaliteiten die je belangrijk vindt bij een partner?

Ik vind het belangrijk dat iemand iets in te brengen heeft. Oppervlakkige mensen zonder eigen mening zijn er al genoeg en dat past niet bij mij. Een eigen karakter, ruggengraat, iemand met wie je ook een discussie of diepzinnig gesprek kunt voeren.

Verder vind ik het belangrijk dat iemand solide is, oog heeft voor detail en rustig is. Mag best een tikje mysterieus zijn. Beweert een man dat hij een knuffelbeer is, ren ik gegarandeerd gillend naar huis!

16. Favoriete quote?

Ik kan, net als bij de afdeling muziek, geen quote opnoemen die het echt voor mij is. Live to win, dare to fail uit een nummer van Metallica heb ik al eens genoemd, maar er zijn er zoveel die echt mooi of goed zijn. Het ligt ook maar net aan mijn stemming of de tijd van het jaar.

17. Favoriete acteur?

CHRIS PINEEEE!! OMG, wat vind ik die man geweldig (lees: lekker). Alhoewel ik hem met baard een stuk minder vind. Grappig genoeg vind ik hem in bewegend beeld (in een film dus) een stuk mooier dan op foto’s.

Mentioning that: Ik moet nodig de TV weer eens aanslingeren en mijn Star Trek DVD kijken. Behalve dat de man een mooi lichaam heeft en een geweldige kop, heeft ie namelijk ook nog eens een hele mooie stem!

18. Favoriete kleur?

Felrood of wijnrood. Bij voorkeur gecombineerd met zwart. Liefde!

19. Harde of rustige muziek?

Depends on the mood. Ik ben niet vies van een beetje metal en het trance-genre en dan met name materiaal van Armin van Buuren, doet het erg goed tijdens mijn fietsrondjes, maar ik hou ook van hele mooie, gevoelige en melodische liedjes. Het moet overigens niet te zoet worden, dan haak ik af. Maar echt van die pareltjes die je zo nu en dan vindt, ja, daar houd ik van!

20. Waar ga je heen als je je rot voelt?

There’s no place like home. Als ik me klote voel, verander ik in een soort huisjesslak. Ik sluit deuren en ramen en trek me even helemaal terug en wil niemand zien. Omdat ik me meestal toch maar groter voordoe dan ik ben, heb ik er in therapeutisch opzicht weinig aan als ik naar iemand toe ga of iemand op visite vraag, want ik onderdruk dan meer dan dat ik loslaat. Alleen zijn is voor mij de beste manier om even bij te tanken en dingen op een rijtje te zetten.

21. Hoe lang douche je?

Zeg, denk je dat ik mijn douchesessies klok? Ik doe om te beginnen mijn horloge af dus geen idee. Ik weet wel dat het minstens 10 minuten scheelt of ik m’n haar wel of niet was. Daar gaat namelijk 2 keer shampoo in, vervolgens een haarmasker en tot slot een conditioner. En mijn haar is enorm dik, dus voordat dat allemaal ingewerkt en weer uitgespoeld is, ben je dus wel even verder. Dat wordt nog wat als ik over een tijdje (lees: een paar jaar) echt lang haar heb!

22. Hoelang doe je erover om je klaar te maken ‘s morgens?

Ook al zoiets wat ik niet bijhoud. Ik denk dat het wel meevalt. Als ik een dag heb dat ik niet weet wat ik aan moet en opeens niks leuk staat, kan het vrij lang duren, maar als ik al kleding klaar heb liggen ben ik zo klaar.

Make-up gebruik ik doorgaans weinig. Mijn haar hoef ik alleen maar even door te borstelen en dan ben ik klaar. Douchen doe ik meest ‘s avonds, alleen als ik m’n haar moet wassen doe ik het ‘s morgens. Dan duurt de routine vanzelfsprekend langer.

23. Ooit gevochten?

Ja! Om te beginnen heb ik aan judo gedaan en daarbij wordt natuurlijk ook gevochten, al is dat dan niet om elkaar de ogen uit te krabben maar omdat het nu eenmaal een sport genoemd wordt. Maar ik heb ook wel eens echt gevochten.

Met een jongen nota bene en ik won, ha! Hij was op school één van de kinderen die me pestten en haalde het bloed nogal eens onder m’n nagels vandaan. Waar ik doorgaans bepaald niet opvliegend van aard ben, sloegen toen de stoppen opeens door en lagen we vervolgens op de grond te vechten. Best lachen achteraf, vooral dat ik won natuurlijk.

24. Absolute turn-on?

Mooie lach, haar waar ik met m’n handen doorheen wil woelen, intense oogopslag, stoppeltjes. Oh ja en brede schouders, mooie handen en een beetje mysterieus zijn. Need I say more? Prrrr!

25. Absolute afknapper?

Machogedrag, mannen die zichzelf als knuffelbeer aanbieden (zie punt 15), mannen die zichzelf überhaupt aanbieden (gebeurt nogal eens), mannen die “hihi” zeggen, onvolwassen gedrag, flauwe grappen, van top tot teen in designerkleding en misplaatste suggestieve opmerkingen.

26. Waarom begon je een YouTube account?

Waarom begon ik een YouTube account. Tja, waarom heb ik een Twitter / Facebook / Instagram / whatever account. Gewoon omdat ik zo nu en dan wat filmpjes maak (de laatste tijd verdomd weinig eigenlijk) en YouTube nu eenmaal hét medium is daarvoor. Dumbest question ever, next!

27. Heb je angsten?

Yep en daar heb ik al eens over verteld. Zie dit artikel.

28. Wat heeft je voor het laatst aan het huilen gemaakt?

Dat zal 17 november geweest zijn, de dag dat ik werd afgewezen door de persoon waar ik nog steeds veel voor voel. Ik huil eigenlijk nooit, dus het gaf wel aan hoeveel impact die gebeurtenis op me heeft gehad. De weken erna is het nog een aantal keren gebeurd, zelfs een keer bijna in een winkel bij het horen van een bepaald liedje.

29. Laatste keer dat je zei dat je van iemand houdt?

Ik zeg dat soort dingen eigenlijk nooit. De laatste keer dat ik het gedacht heb was vrijdag 2 weken terug, maar zeggen, nee. Ik strooi sowieso niet snel met zulke kreten. Ik kan het dan ook hoofdschuddend aanhoren als mensen die 2 weken iets hebben om het hardst roepen dat ze van elkaar houden. Ik zou niet weten wanneer ik dat voor het laatst tegen iemand heb gezegd.

30. Wat betekent je YouTube naam?

Mijn YouTube name is bij mijn weten nog steeds EstrellaWeb en die heeft dus dezelfde verklaring als de naam van mijn site. Estrella = ster en web = iets op internet. Estrella & Ester betekenen allebei ster en voilà, daar heb je je naam. Of klinkt dit nu als een wiskundige formule?

31. Laatste boek wat je gelezen hebt?

Dat meen je niet! van Marie-Cecile Beniers. Een lekker vlot geschreven boek wat ik in een dag heb uitgelezen. Ik lees sowieso weer ontzettend veel de laatste weken!

32. Welk boek ben je momenteel in bezig?

Lekker dier van Elsa Watson. Een vermakelijk boek over een vrouw en een hond die van gedaante zijn verwisseld door een blikseminslag. De hond zit in het lichaam van de vrouw en vice versa, en dat levert vrij komische situaties op waar ik af en toe hardop van in de lach schiet.

33. Laatste tv-programma dat je hebt gezien?

Sinds begin november heb ik geen TV meer gekeken. In eerste instantie doordat ik me niet kon concentreren, maar op een gegeven moment gaat het wennen. Ik ben sowieso niet iemand die elke avond naar de tv staart, maar op één afgebroken poging om een film te kijken zo half december na, is ie dus 4 maanden niet aan geweest. Welk tv-programma ik het laatst heb gezien kan ik me echt niet herinneren!

34. Laatste persoon die je gesproken hebt?

Mijn moeder aan de telefoon. Laatste persoon die ik in real life gesproken heb is een kassameisje van HEMA. Ik zie eigenlijk nooit zoveel mensen. Mijn familie en vrienden wonen geen van allen in Gorinchem en dat contact loopt grotendeels via internet of telefoon. De mensen die ik het vaakst zie en spreek zijn zonder meer de pakketbezorger en kassameisjes van HEMA en Kruidvat 🙂

35. Wat is de relatie tussen jou en die persoon?

Mijn moeder is mijn moeder. Goh, wat een logica weer.

36. Favoriet eten?

Pannenkoeken, huzarenslaatjes, zuurkool met banaan, friet, French toast rolletjes, burrito’s met gehakt, pasta, pizza (alleen van de pizzaboer, geen diepvriestroep voor mij), biefstuk, toetjes, broodjes met roomkaas of filet americain, uitsmijters, champignonsoep en gebakken banaan.

37. Welke plaats wil je graag bezoeken?

Barcelona wil ik nog altijd graag eens naartoe. En qua Nederlandse plaatsen is er ook nog genoeg wat ik nog eens wil zien. Nadat ik onlangs een serie mooie foto’s van Enkhuizen voorbij zag komen op Instagram, besloot ik dat ik daar toch echt eens werk van moet gaan maken.

38. Laatste plaats waar je geweest bent?

Wat dacht je van m’n eigen woonplaats? Gorinchem of zoals vorige week Bliekenstad. En ik ben onlangs ook nog in Arkel geweest met de fiets. Niet dat ik daar moest zijn, maar gewoon een rondje gereden over Arkel, snap je?

39. Heb je een crush?

Uhuh, yes I have. Geen uitleg meer nodig denk ik…

40. Laatste keer dat je iemand hebt gekust?

Ik ben niet zo lichamelijk ingesteld. Als iemand mij aanraakt vind ik dat vaak onprettig, vooral bij mensen die ik niet of nauwelijks ken. Als ik mijn familie of vrienden zie worden er standaard 3 kussen uitgewisseld, maar dat is gewoonte.

Ik ben zelf ook niet iemand die een ander snel aanraakt of kust, altijd gereserveerd. Als ik verliefd ben wil ik de persoon in kwestie wel heel graag aanraken (en kussen), maar zelfs dan ben ik nog erg voorzichtig.

41. Laatste keer dat je je beledigd voelde?

Onlangs schreef een knul van een jaar of 16 die ik niet ken op mijn Instagram met “Jij bent echt een MILF”. Dat was als compliment bedoeld! Zo wat was ik nijdig. Ik heb die reactie gelijk verwijderd. Waar ik ook door beledigd raak is als mensen me onterecht beschuldigen van dingen.

42. Favoriete zoete smaak

Ik ben een zoetekauw dus ik vind heel veel zoete dingen lekker. Van aardbeien met slagroom tot kersjes van Haribo en van alles met kaneelsuiker tot walnotenijs van IJssalon Baks. Dus één favoriet heb ik niet eigenlijk.

43. Welke instrumenten bespeel je?

Momenteel geen enkele. Ik heb vroeger orgel-les gehad (yeah, I know…) en een aantal jaren keyboard gespeeld. Ondanks dat ik les heb gehad, is het me nooit gelukt om noten te leren lezen, maar ik kon toch een aardig deuntje spelen.

Vóór het toetsentijdperk heb ik ook nog blokfluit gespeeld. Ik haatte het, maar het moest als soort basis-les voordat je een ‘echt’ muziekinstrument kon gaan bespelen. Belachelijk… Later heb ik ook nog eens een poging gedaan om gitaar te spelen, maar ik raakte zo verstrikt in mijn eigen vingers dat ik er maar mee gestopt ben.

44. Favoriet sieraad?

Ik denk armbanden, die draag ik het meest. Ik heb niet één favoriet sieraad in mijn collectie, dat verschilt ook. Soms heb ik een nieuwe armband of ketting gekocht die ik dan een maand lang bijna dagelijks draag en dan draag ik opeens weer iets anders wat ik op dat moment geweldig vind. Afwisseling, dat is echt mijn ding.

45. Laatste sport die je beoefend hebt?

Nou dat zal fietsen zijn. Zoals ik onlangs vertelde, doe ik verder niet aan sport maar ik vind fietsen ook behoorlijk sportief, zeker met mijn rijstijl. Verder heb ik volgens mij sowieso nooit echt een sport beoefend, behalve dan de verplichte gymlessen op school, maar dat is al wel héél lang geleden! En judo, maar dat vond ik eigenlijk maar niks en dat was in dezelfde periode.

46. Laatste liedje wat je meegezongen hebt?

Ik denk dat dat “Sleeping to dream” van Jason Mraz is geweest. Sowieso een heerlijk liedje wat uitnodigt om mee te zingen, voor mij althans. Qua toonhoogte past het ook goed bij mijn stem.

47. Favoriete openingszin?

Openingszinnen zouden echt verboden moeten worden. Zo flauw en afgezaagd. Als iemand het ooit waagt mij te versieren met een openingszin, kun je er gegarandeerd vanuit gaan dat ik mijn eventuele interesse per direct verlies. Tenzij je Chris Pine heet of… Nou ja laat ook maar. Nee, openingszinnen vind ik niks en ik heb er dus ook geen.

48. En heb je die ooit gebruikt?

Nee, ik heb sowieso nog nooit iemand versierd. Flirten kan en durf ik niet, ben er veel te onzeker voor. Dat was vroeger al zo en dat is eigenlijk nooit meer veranderd. En als ik het wel zou kunnen, zou ik zéker geen openingszinnen gebruiken.

49. Laatste keer dat je ergens met iemand geweest bent?

Afgelopen woensdag ben ik met een vriend bij Fort Altena geweest en hebben we een wandeling door het Almbos gemaakt en ‘s Avonds ging ik met m’n vader uit eten. Ik heb niet heel vaak uitjes of dat ik een dag met iemand optrek, dus vind het altijd erg leuk als het wel gebeurt.

50. Wie volgt?

Iedereen dit zin heeft om deze tag over te nemen!