Het was dat ik zaterdag iets zag over een braderie in Gorinchem, anders had ik er niet eens van geweten. Snel op Facebook gekeken en vervolgens een berichtje naar m’n moeder gestuurd of het haar wat leek. Dat bleek en vervolgens zijn we gister even wezen kijken. Entree was gratis tussen tien en twee uur.

De braderie was verdeeld over drie hallen en had voor iedereen wel iets leuks om te zien, proeven, kopen of bekijken. Zo was er een modeshow, kramen met artikelen uiteenlopend van sieraden tot snoep en van decoratie tot iets met dakpannen. Ik denk dat het misschien wel het beste te vergelijken was met de Huishoudbeurs, maar dan kleinschaliger.

De braderie werd gehouden van vrijdag 14 maart tot en met zondag 16 maart. Er waren naast kramen met allerhande producten ook workshops en demonstraties. Ook voor kinderen was er genoeg te zien.

Er was midden in één van de hallen zelfs een minikinderboerderij opgezet met wat ganzen, jonge geitjes en een schattig lammetje wat natuurlijk ook op de foto moest. Verder waren er ook diverse stands met leuke en originele decoratieartikelen. De kippen gemaakt van ijzerdraad vond ik erg bijzonder en ook de schattige kleine houten vogelhuisjes en luxe zepen.

Onderweg kwamen we ook allerlei smakelijke verleidingen tegen, zoals gedroogd fruit, diverse soorten fudge, aparte kazen en snoep. Op een potje mosterd na, wat m’n moeder kocht, hebben we alle verleidingen weten te weerstaan (om bij Hugo alsnog aan het gebak te gaan).

Ikzelf heb even getwijfeld over gedroogde appelstukjes met kaneel, maar nadat ik ze te zoet bleek te vinden, toch maar niet gedaan. Ik kocht wel een zakje met vijf heerlijk geurende waxmelts.

Vervolgens hebben we buiten gewacht op de vogelshow met uilen die om 3 uur zou beginnen, maar toen die uitgesteld werd, zijn we toch maar gegaan. Het bankje waarop we zaten was alles behalve comfortabel. Sowieso had ik de vogels al van dichtbij gefotografeerd en was het maar de vraag of ik ze ‘in de vlucht’ nog wel kon volgen met mijn slechte ogen en de camera.

Ondanks dat in het begin een opgave leek te worden om goede foto’s te maken, omdat het op de meeste plekken donker was, vind ik ze toch zeker niet onaardig geworden. Ik vind binnen fotograferen nooit zo prettig. Maar als ik mijn materiaal vergelijk met de paar foto’s die in de fotogalerij op de site van de braderie zelf staan, zijn die van mij helemaal niet zo verkeerd.

Ben jij ook wel eens op een soortgelijke beurs geweest?

Links