In tegenstelling tot de afgelopen weken, ben ik er vroeg bij vandaag. Ondanks dat ik van plan was uit te slapen, is dat niet gelukt. Omdat ik al een paar dagen grieperig ben en koorts heb, was de wandeling ook niet uitgebreid en stapte ik met een verhit hoofd m’n huis binnen.

maandag 24 februari

In de WS van vorige week zondag schreef ik al dat ik die dag een eind gefietst had, de dagen erna ben ik ook lekkere einden wezen rijden en zo dus ook maandag. Het was sowieso wel een sportieve dag. Ik wandelde 8.5 km en fietste er later 36.

Maar het was zulk mooi weer, daar moet je gebruik van maken! De foto’s van de knotwilgen, het tunneltje en het tankstation maakte ik tijdens de wandeling, ik vond het grappig dat er Autofood op de pomp stond, origineel bedacht.

De foto’s van het broodje, de zonsondergang boven het water en de woonboten maakte ik op de terugweg van mijn fietstocht, vooral de foto van de bomen bij het water vind ik zelf erg mooi geworden, ook qua kleuren.

Het origineel is nog mooier, die is namelijk wat breder. Onderweg kreeg ik zo’n trek dat ik bij de pomp in Schelluinen een broodje bal kocht die ik al rijdend naar huis met smaak op gesmikkeld heb. Wat is eten toch lekker als je flinke trek hebt!

dinsdag 25 februari

‘s Middags weer een eind gefietst over Hardinxveld-Giessendam en Giessenburg. Een iets minder spectaculaire route, maar toch leuk. Vooral de regio Giessenburg is erg leuk om te rijden. Het wilgenveldje en het pad langs het water zijn bij Hardinxveld, de kerktoren was volgens mij in Giessenburg, al kan het ook een ander plaatsje geweest zijn wat ik onderweg tegenkwam.

Ik ging ook weer fietsen met mijn Garmin-navigatiesysteem op het stuur, omdat dat zeker voor lange routes toch wel beter werkt dan navigeren op de iPhone. Het houten bord met opdruk kocht ik bij Xenos en hangt nu in de gang op de plek waar eerst een fotolijst hing.

woensdag 26 februari

De dag ervoor was ik ook naar EyeWish Groeneveld geweest om mijn nieuwe zonnebril, waarover je eergister hebt kunnen lezen, te laten stellen. Dat was sowieso leuk, ik was daar al eerder geweest om te kijken welk model ik leuk vond, want dat is van een plaatje op internet altijd lastig kiezen en werd daarbij geholpen door Chayenne, met wie het gelijk goed klikte.

Ze bood aan dat ze de bril ook wel voor me wilde stellen als ik hem eenmaal had, dus daar ging ik dinsdag voor en ik kreeg ook gelijk een bak koffie voorgezet. Toen ik vertelde dat ik er nog foto’s van ging maken voor een artikel op mijn site, kwam ze met deze twee vrolijke Ray-Ban-hoesje aan die ik mocht hebben.

zaterdag 1 maart

Al sinds woensdagmiddag voel ik me niet lekker en ik heb ook al drie dagen telkens koorts. Niet heel hoog, maar 38.4 ongeveer en dus niet aangenaam. Ik voel me grieperig, maar niet zo ziek dat ik in bed moet blijven en ik ben sowieso gewend om veel te lopen, dus dan ga ik toch maar dingen doen en dat is dan al gauw te veel.

Gister heb ik te veel gedaan. Eerst met Bas naar Leerdam om iets op te halen, daarna door de carnavalsdrukte naar de supermarkt en later nog naar HEMA, omdat de melk op was. ‘s Avonds ben ik in de weer geweest met kasten uitmesten en opruimen. Stilzitten kan ik gewoon zo slecht! Onderstaande foto’s maakte ik tijdens het tripje naar Leerdam. Bas in de trein en iets waarvan ik dacht dat het postzegels moesten voorstellen (maar iets anders was) in het straatwerk.

zondag 2 maart

Dat je wakker wordt en denkt: “Ha, ik voel me prima vandaag!” Na het douchen en aankleden was dat een stuk minder, maar toch gaan wandelen met Bas, “want het is mooi weer en daar moet je gebruik van maken”.

Uiteindelijk is het bij een rondje van iets meer dan 2.5 kilometer gebleven, want mijn hoofd werd steeds warmer en alhoewel wandelen voor veel dingen goed is, kun je met koorts beter gewoon binnen blijven. De stad lag nog vol met bende van de carnavalsoptocht, Bas dacht overal iets eetbaars in te zien en we krijgen een VanHaren, deze poster vond ik leuk!

Heb jij nog iets uitgespookt de afgelopen week?