Joepie! Weer een tag! Dit cadeautje in de vorm van een aantal zeer leuke en originele vragen, kwam uit de lucht vallen, of eigenlijk via een Twitterberichtje van Roxanne, die deze vragen ook heeft beantwoord op haar blog en mij samen met nog een aantal andere bloggers had getagd. Tja, je zou bijna vergeten dat het van tags juist officieel de bedoeling is dat je anderen tagt, ik vergeet het gemakshalve ook altijd…

Als je een geurkaars zou maken, hoe zou die ruiken?

Iets met kaneel, cederhout en etherische oliën. Ik houd van warme, zwoele geuren maar ook zoet en huiselijk. Ik ben gek op parfum met een warme ondertoon en als ik ergens een geurkaars met kaneelgeur spot, kun je er zeker van zijn dat ik ‘m koop!

Sfeer in huis

Als je nagellak zou produceren, welke kleur zou dat zijn?

Ik heb eigenlijk een hekel aan nagellak. Ik vind het mij niet mooi staan en sowieso gebruik mijn handen liever in praktische zin. De laatste keer dat ik nagellak gedragen heb moet meer dan een jaar geleden zijn.

Soms heb ik in de zomer opeens een manie dat ik het even gebruik. Dan wel altijd gelijk knalrood, dat vind ik de enige mooie kleur, dus als ik een nagellak zou produceren zou dat het felste rood worden wat je ooit gezien hebt. Zoals Ferrari-rood. Awesome!

Als je een beautyproduct zou maken, wat zou het dan zijn?

De magie van make-up en beauty-producten is er voor mij een beetje vanaf. Toen ik zo’n 5 jaar geleden begon met make-up had het een enorme aantrekkingskracht op me en alles wat op beautyblogs de hemel in werd geprezen, kocht ik.

Ik vind inmiddels dat ik eigenlijk meer make-up bezit dan nodig en de drang naar iets nieuws is klein. Als ik iets zelf zou mogen maken, zou ik denk ik eerder voor een haar-product gaan, bijvoorbeeld het perfecte haar-serum.

Boeken in de bibliotheek

Als je een boek zou uitgeven, waar zou je over schrijven?

Mijn eerste gedachte is over mezelf. Bijvoorbeeld mijn blog in boekvorm uitgeven, maar zo interessant is mijn leven nu ook weer niet, alhoewel ik wel heel veel heb meegemaakt. Ik denk dat ik eerder zou gaan voor iets met een psychologische achtergrond.

De lijnen die mensen verbinden, toeval wat geen toeval is en gebeurtenissen die soms maar op één manier te verklaren zijn. Niet op een zweverige manier, daar geloof ik namelijk niet in, maar ik heb inmiddels wel harde bewijzen dat bepaalde dingen en theorieën die niet op feiten gebaseerd zijn, wel tot de werkelijkheid kunnen behoren. Dat vind ik bijzonder en intrigerend, daar zou ik wel over willen schrijven.

Als je een film zou maken, wie zou daar in spelen, waar gaat ie over?

CHRIS PINE!!! En R natuurlijk, die uiteraard in de eerste plaats! Als ik in het echt geen lovestory met hem kan beleven, dan maar in filmvorm. :-D Waar de film over zou gaan? Als ik echt serieus over dit onderwerp ga nadenken, zou het denk ik gewoon een mooi verhaal worden, waar een morele boodschap in verborgen zit. Dat soort films houd ik zelf ook van. En iets met een hoog science fiction gehalte ben ik ook niet vies van. Vette gadgets en zo…

Chris Pine

Als je een winkel had, hoe zou die eruit zien, wat zou je verkopen?

Een winkel beginnen. Alleen het idee al. Ik heb werkelijk geen idee. Mijn eerste gedachte is leuke en betaalbare kleding, maar in principe zijn er daar al genoeg van.

Ik heb niet zoveel met de detailhandel, behalve dan dat ik een abonnement heb op de H&M, Kruidvat en HEMA. Hoe de winkel eruit zou zien? Modern denk ik, maar wel met ronde vormen en de kleuren rood en grijs. Klinkt als een bepaalde telefoonprovider, nu ik het zo opschrijf…

Als je een robot zou kunnen maken, wat zou die dan kunnen?

Een robot? Die wil ik al járen! Eentje die de rommel achter m’n kont opruimt, de afwas doet, de keukenkastjes sopt, stofzuigt en stof afneemt. Verder zou het handig zijn als hij voor wasserette kon spelen, de radio harder of zachter kon zetten als ik net rustig op de bank zit te lezen, mijn bed opmaken en checken of ik nog wel gezond ben met zo’n handig apparaatje net als dat ze in Star Trek gebruiken. Goh wat zou dat makkelijk zijn zeg… En wat zou ik lui worden! :-D

Als je een app zou mogen ontwikkelen, wat zou het dan zijn?

Een all-round fotografie app. Ik heb echt heel wat apps op m’n iPhone staan waarin het thema fotografie en fotobewerking centraal staat. De ene belooft nog een grotere koe met gouden horens dan de andere, maar ik heb er werkelijk nog geen één gevonden die op alle fronten perfect is. Eigenlijk vind ik het maar niks dat ik minstens 10 apps ‘nodig’ heb om mijn foto’s lekker te kunnen bewerken, maar de ideale app is er nog niet en die zou ik dus wel willen maken!

Mijn Canon EOS 700D

Als je een dier zou fokken, hoe zou het eruit zien, waar zou het leven?

Dit vind ik echt de meest bizarre vraag die ik ooit in een tag heb beantwoord. Ik heb een beetje een nare bijsmaak bij de term ‘fokken’. Doet me denken aan broodfokkers en doorgefokte dieren. Als je één of andere rare diersoort gaat fokken, zal dat ongetwijfeld problemen opleveren vroeg of laat, dus ik kies voor geen één. Ik hou van dieren en ik wil dus ook dat ze gezond zijn en op een normale manier ter wereld komen en niet gedwongen of geforceerd.

Als je een superheld was, welke krachten zou je hebben?

Ik heb wel eens de wens gehad om onzichtbaar te zijn en de wereld te kunnen observeren zonder dat ik gezien word. Klinkt voyeuristisch, maar zo is het niet bedoeld. Juist doordat ik slechtziend ben, ontgaat mij heel veel. Als ik onzichtbaar zou zijn en voor het gemak dan ook even met goede ogen (wat zeg ik? Súper-ogen) zou ik dingen beter kunnen zien.

Ik weet niet wat het doel van zo’n missie zou zijn, misschien een poging de mensheid meer te vertrouwen, al zou het ook goed kunnen dat ik juist het tegenovergestelde effect bereik, doordat ik meer ellende zie dan ik voor mogelijk had kunnen houden. Toch lijkt het me een interessant experiment. Onzichtbaar zijn met super-ogen.

Als je een schoolvak toe zou mogen voegen, wat zou je dan leren?

Ik zou fotografie als verplicht schoolvak invoeren. Misschien niet in de eerste plaats om de technieken te leren die je uiteindelijk een goede foto opleveren, maar om mensen te leren zien.

Tussen kijken en zien is namelijk een groot verschil en ik durf te wedden dat ik als slechtziende méér ‘zie’ dan de gemiddelde persoon met perfecte ogen. Nood breekt wet misschien, maar ook ween kwestie van mentaliteit. Ik zou graag zien dat mensen al op jonge leeftijd leren dat het heel waardevol is om je open te stellen voor je omgeving en meer te zien dan alleen te kijken.

Als je een ijssmaak zou verzinnen, welke zou dat dan zijn?

Vooropgesteld dat ik op dat gebied al in mijn wensen word voorzien door mijn favoriet IJssalon Baks, zou ik denk ik voor een smaak gaan die een combinatie is van passievrucht, sinaasappel en citroen. Een fris-zoete smaak dus en ideaal voor de hete zomerdagen!

IJsje van IJssalon Baks

Als je een drankje zou creëren, waar zou het naar smaken?

Hmm, die is lastig. Over die ijs-smaak hierboven hoefde ik niet na te denken, maar dit vind ik dan weer moeilijk. Ik ben gek op aardbeien en frambozen, maar aardbeien-sap heb ik wel eens op en dat vind ik dan weer veel te zoet. Ik drink sowieso eigenlijk het liefst gewoon melk, dus ik zou misschien een melksoort ontwikkelen die echt de meest lekkere is die je ooit gedronken hebt. Iets wat een beetje lijkt op de Bärenmarke milch die ze in Duitsland verkopen.

Als je zelf een emoji zou mogen maken, hoe zou die eruit zien?

Zo klein mogelijk! Onder ons gezegd: Ik heb de pest aan emoji’s. Ik snap niet dat mensen ze mooi vinden. Waar dat oordeel vandaan komt weet ik niet precies. Ik denk dat het iets met mijn grafische achtergrond te maken heeft.

Een emoji zie ik als een onderbreking van de tekst in de vorm van een lelijk, minuscuul poppetje die, in het ergste geval, ook nog de regelhoogte aanpast, wat een heel ongelijk en chaotisch uiterlijk aan je tekst geeft. Dat vind ik lelijk. De ietwat grafische smileys die ik zelf in mijn blog gebruik vind ik dan al beter, maar ik geef de voorkeur aan de ouderwetse tekst-smileys, dus hoeft er niks gemaakt te worden want de ideale emoji bestaat al!

Als je je droomhuis zou ontwerpen, hoe, wat en waar?

Is het heel erg als ik geen idee heb? Ik ben eigenlijk nooit echt zo iemand geweest die jaren droomt van een eigen huisje en iets als huizen interesseert me sowieso niet. Er staat hier in Gorinchem een huis waar ik al jaren verliefd op ben.

Een oud herenhuis wat ondanks het ietwat statige uiterlijk, toch veel warme uitstraalt. De landelijke stijl vind ik ook mooi, maar ik zou nooit ergens midden in de polder willen wonen. Het interesseert me eigenlijk niet in wat voor huis ik woon, als het maar degelijk is, niet in een achterbuurt staat en groot genoeg is om mijn spullen, mij en m’n huisdieren te herbergen.