Vroeger was ik heel consequent als het aankwam op scheiden van afval en denken om het milieu. Door de jaren heen is dat gesleten, maar toch merk ik dat ik de laatste tijd bewuster bezig ben. Zo recycle ik al langere tijd plastic tassen door ze als verpakkingsmateriaal te gebruiken en neem ik ook niet snel meer het standaard plastic tasje aan in winkels.

Ik bedoel het natuurlijk goed, maar toch belandt er ook hier het nodige plastic in de vuilnisbak. Je kunt er bijna niet omheen. Bijna alle verpakte producten, van een onsje salami tot een pakje schroeven, is verpakt in plastic.

En plastic is, voor het geval je het niet wist, een materiaal wat niet afbreekbaar is door de natuur. Uiteraard helpt het om je afval in de daarvoor bedoelde vuilnisbakken te deponeren en nooit dingen op straat te gooien, maar waar blijft dat plastic?

Het is mooi dat er tegenwoordig al heel wat plastic gerecycled wordt, maar als je onderstaand filmpje bekijkt, kom je er achter waar veel van ons plastic afval uiteindelijk gedumpt wordt. In de oceaan! Inmiddels wordt dit al ‘de plastic soep’ genoemd en dat is niet bepaald onschuldig!

Wat is Dopper precies? Een stevige kunststof drinkfles die ontworpen is door een compleet team met oog op gemak én duurzaamheid. De fles heeft als doel om het plastic zwerfafval een halt toe te roepen.

Er zijn duizenden, zo niet miljoenen mensen die dagelijks flesjes water kopen en deze vervolgens, na ze leeggedronken te hebben, weggooien en helaas ook vaak op straat. Het is dan dus veel praktischer én beter voor het milieu om gewoon je eigen flesje mee te nemen! En zeg nu zelf, dit ziet er toch ook nog eens veel leuker uit!

De Dopper flesjes zien er trendy uit en zijn lekker handzaam. De inhoud is iets minder dan een halve liter. Het materiaal is stevig en duurzaam en kan zelfs in de vaatwasser. Het bijzondere aan het ontwerp van Dopper, is dat je de delen los kunt schroeven.

Het schroefdopje kun je losmaken om uit de fles te drinken, het witte deel kan ook los. Als je dat omdraait, heb je een glaasje op een voet! Dit heeft de achterliggende gedachte “Water op een voetstuk zetten”, wat ik erg mooi vind!

De website motiveert je ook om mee te doen. Daarmee bedoelen ze dus niet alleen een flesje kopen en er water uit drinken, maar om verder te denken en daadwerkelijk een steentje bij te dragen aan een beter milieu, door zo nu en dan wat zwerfafval op te ruimen en de Dopper-app te gebruiken, waarbij je kunt zien waar de speciale watertappunten zich bevinden (je kunt je fles natuurlijk ook gewoon onder de kraan vullen). Je kunt je ook opgeven als vrijwilliger.

Ik ben gemotiveerd geraakt door het enthousiasme waarmee de Dopper website een onderwerp aankaart wat serieus genomen mag worden, maar wat de meeste mensen totaal niet interessant vinden.

Ik heb me voorgenomen vanaf nu eens vaker zwerfvuil op te ruimen en natuurlijk wil ik ook graag de boodschap de wereld in sturen middels deze blogpost. Ik heb gisteren m’n eigen Dopper gekocht, de felrode limited edition en het drinkt erg fijn! Twee vliegen in één klap dus: Lief zijn voor het milieu én lief zijn voor mijn lijf!

De Dopper flesjes kosten € 12.50 per stuk en zijn beschikbaar in 6 verschillende kleuren. Er is ook een Dopper Steel, welke € 27.50 kost. Je kunt zelfs de Dopper laten bedrukken met een logo of naam en je kunt bijvoorbeeld je baas overhalen Doppers met bedrijfslogo te bestellen.

Behalve via de webshop, zijn er veel verkooppunten waar je de flesjes kunt verkrijgen, onder meer bij veel Wereldwinkels. Ik heb de mijne gekocht in de Wereldwinkel in Dordrecht, omdat ze hier in Gorkum de rode niet meer hadden.

Ben jij ook bereid om je steentje bij te dragen voor een beter milieu?

Links