Jippie! Weer een tag! Dit keer één met het thema mode en schoenen. En tja, welke vrouw houdt daar nou niet van he. Ik wel in elk geval en ik ga de drieëntwintig bijbehorende vragen dus ook met veel plezier beantwoorden.

Waar staat je kledingkast?

Zoals bij de meeste mensen in de slaapkamer. Ik heb sowieso het geluk dat ik echt een huge kledingkast heb. Hij is bijna net zo breed als de muur waartegen hij staat en reikt tot aan het plafond. En nog moet ik vaak reorganiseren wil alles passen…

Heb je ook andere plekken om kleding op te bergen?

Aangezien m’n kledingkast erg groot is, past daar het meeste wel in, inclusief schoeisel. Ik heb wel een nachtkastje waar m’n ondergoed in huist, een kast met laatjes waarin sokken, riemen, panty’s en bh’s liggen en nog een kastje waarin tassen huizen die ik weinig gebruik plus thermo-kleding, motorpakbinnenvoering en twee laatjes met fietskleding en nachtkleding.

Staan je schoenen ook in de kledingkast?

Yep! Eén ruimte is gereserveerd voor laarzen en erboven staan er nog een paar. In het andere deel van de kast zijn de twee onderste planken gereserveerd voor sneakers en fake Uggs. Ballerina’s, slippers en sandalen bivakkeren in een krat onder mijn bed.

Meestal leef ik zomers ook uit die krat wat betreft open schoenen, omdat ik die niet ook nog eens kwijt kan in mijn kast, zeker niet sinds mijn verzameling Nike’s nogal gegroeid is de laatste tijd. Al heb ik wel 2 paar schoenen weggegooid en eveneens twee paar op Marktplaats gezet.

Sneakers van VanHaren

Je meest voorkomende kledingstuk? En hoeveel heb je er daarvan?

Ik denk dat ik met zekerheid kan zeggen dat dat t-shirts zijn. Het zijn er al minder dan ik er ooit had, maar ik ben de laatste jaren een stuk kieskeuriger geworden, al heb ik er nog steeds veel.

Omdat ik van mijn al mijn shirtjes en topjes foto’s maak om, op een dag dat ik niet weet wat ik aan moet trekken, even snel m’n telefoon kan checken welk shirtje ook alweer leuk bij die broek stond, kan ik in één oogopslag zien hoeveel ik er heb. Op het moment zijn dat er 64, dat is wel inclusief de shirts die ik gebruik als fietskleding.

Welk kledingstuk draag je het vaakst?

Mijn grijze capuchon-vest, afgelopen najaar gekocht bij C&A en sindsdien vaak gedragen, elke week wel. Ik heb het gedurende de winter ook vaak ter vervanging van een jas gedragen. Op de tweede plek komt mijn oudste leatherlook broek

IIk heb er een stuk of vier, maar het nadeel van dit soort broeken is dat het materiaal kwetsbaar is en snel lelijk wordt of kapot gaat. Deze heb ik sinds 2009 en ondanks dat ‘t materiaal wel aan slijtage onderhevig is, ziet hij er nog prima uit en draagt hij fijn. Tot slot draag ik mijn Nike’s veel.

Nieuwe broek

Wat is de meest voorkomende kleur in jouw kledingkast?

Als deze vraag me een jaar geleden was gesteld, had ik niet eens na hoeven denken en had ik zwart geantwoord, of desnoods grijs, maar het afgelopen jaar is het kleurgehalte in mijn kast flink toegenomen en is het lastig te zeggen van welke kleur ik het meest heb. Ik denk dat als ik het echt letterlijk zou gaan vergelijken, dat ik uitkom op zwart, grijs, wijnrood en donkerblauw.

Draag je liever een rokje of een broek?

Ik vind rokjes en tegenwoordig zelfs jurkjes leuk, maar ben praktisch ingesteld en met mijn bezigheden gedurende de dag heb ik meestal geen zin om continu op te moeten letten of ik niet te ver buk, of mijn rok niet opwaait of er geen ladder in mijn panty zit. Daarom kies ik 9 van de 10 keer voor een broek, maar die keer dat ik een rokje draag, vind ik het ook wel weer leuk en voel ik me er vrouwelijk in, misschien juist omdat het voor mij eerder uitzondering dan regel is.

Welk kledingitem mis je nog in je kast?

Ik ben al jaren op zoek naar het perfecte leren bikerjack en dan bedoel ik dus één van echt leer en in het zwart. Ik heb al jaren een bikerjasje waar ik me heerlijk in voel en het is nog steeds mooi, maar zo’n echt leren bikerjack wil ik zó graag! Onlangs dacht ik beet te hebben met een jack van H&M, maar het was ‘m toch net niet, dus heb ik ‘m teruggestuurd.

Wat is je favoriete paar schoenen?

Eén paar? Dat is onmogelijk, sowieso verschilt het nogal eens. Zoals ik onlangs al eens liet weten, ben ik momenteel helemaal gek van Nike schoenen en dan met name het Blazer model. Ik heb op het moment vijf paar en mijn favoriet is het special edition model in zwart met wit en een beetje grijs. Die heb ik echt al heel vaak gedragen.

Mijn redelijk nieuwe laarzen met gespjes van VanHaren vind ik ook geweldig. De slotconclusie is dat ik volgende maand weer een ander paar schoenen of laarzen (nieuw of al in de collectie) tot favoriet gebombardeerd kan hebben.

Donkerblauwe Nike Blazer sneakers

Kleding met een printje of een effen kleur?

Ik heb jaren een ontzettende aversie gehad tegen alles waar het labeltje basic op geplakt kon worden, ik vond het ontzettend saai en vond het ook oerstom dat alles en iedereen beweerde dat je basics in je kast móest hebben.

Inmiddels heb ik wel meer effen kleding, maar vooral qua shirts en sweaters ga ik toch liever voor iets met print. Geen all-over print (véél te druk en te schreeuwerig), maar gewoon een leuk printje op de voorkant. Een plaatje of een paar woorden.

Wat is het duurste item in je kast?

Ik ben niet zo van dure kleding. Ik koop liever 5 paar schoenen dan één paar voor hetzelfde geld. Het blijft toch een gebruiksvoorwerp en gaat op een dag kapot. Ik zal bijvoorbeeld ook zelden meer dan 50 Euro uitgeven voor een paar schoenen en dat geldt ook voor kleding.

Sowieso kan ik iets vandaag geweldig vinden en ben ik er over een maand op uitgekeken, dure kledingstukken passen niet in dat patroon. Als ik iets moet kiezen, zijn dat m’n suède laarzen met hak waar ik ooit 79 Euro voor betaald heb omdat ik ze móest hebben. Ze staan inmiddels al jaren werkeloos in de kast, omdat ik bijna nooit meer hakken draag, maar ik doe ze niét weg!

Liever zwarte of witte kleding?

Alleen al bij het woord witte kleding krijg ik de kriebels. Op een paar witte bloesjes na en een enkel shirtje (wel met print), heb ik géén witte kleding in mijn kast en die gaat er niet komen ook. Witte broeken vind ik vreselijk, heel snel vies, je benen lijken opeens twee keer zo dik en ik kan de link met de monsterlijke witte legging gewoon niet uit mijn hoofd zetten. Zwarte kleding, ja!

Wat is je favoriete schoenenwinkel?

VanHaren! Ik ben dus ook ontzettend blij dat er nu eindelijk een filiaal in mijn eigen hometown zit sinds een paar weken. Ik koop ook wel eens schoenen bij Bristol en Scapino, maar vind de collectie van VanHaren meestal toch net iets leuker.

ShoeTime heeft ook leuke schoenen, maar vaak iets te duur voor mijn budget en de schoenen van Schoenenreus vind ik er vaak wat goedkoop uitzien en bijna alles gaat daar maar tot maat 41, terwijl ik 42 moet hebben.

Liever een maxirok of minirok?

Ik vind ze allebei leuk! De midirok heb ik onlangs ook geprobeerd, maar dat vond ik een beetje ouwelijk. De maxirokken heb ik vorig jaar helemaal ontdekt, aansluitend of zwierig wijd, ik vind het super! Korte rokken vind ik ook leuk, maar natuurlijk niet té mini. Sowieso ben ik geen twintig meer en wil ik wel rokken met een normale lengte hebben waarmee je niet gelijk tegen je derriere aankijkt als je één centimeter bukt.

Wat is je kledingstijl? Stoer, lief, kleurrijk of iets anders?

Stoer meets urban. Ik heb nog niet eens zo heel lang geleden een alternatieve periode gehad, maar dat stoere heeft er altijd wel in gezeten. Ik hou van leatherlook broeken, dingen met studs en bikerboots, maar ook van wijde sweaters, sneakers en hoodies. Mijn kledingstijl komt in elk geval niet in de buurt van lief en kleurrijk is het ook niet helemaal. Als ik een kleur draag, combineer ik dat eigenlijk altijd met zwart of grijs, het moet geen bonte kermis worden.

Draag je liever pumps of gympen?

Behalve dat ik de term sneakers prefereer in plaats van gympen, is deze vraag gemakkelijk te beantwoorden. Ik vind pumps helemaal niks. Begrijp me niet verkeerd: Ik vind ze geweldig staan bij andere vrouwen en leuke schoentjes om te zien, maar het is niks voor mij.

Om te beginnen kan ik niet goed op hakken lopen en vind ik het ook niet praktisch, maar het staat mij ook gewoon niet. Dat verhaal dat je benen er opeens helemaal geweldig uitzien gaat bij mij niet op. Sowieso passen pumps niet bij mijn stijl.

Wat is je favoriete kledingwinkel?

ONLY vind ik erg leuk en ook H&M, maar bij H&M alléén de webshop en niet de winkels. Die vind ik onoverzichtelijk. Zeker omdat ik verpest ben door de webshop, waar je alles op categorie kunt bekijken zonder dat je tussen kledingrekken hoeft te graven terwijl de hangers met zichzelf of met de schouderband van je tas verstrikt raken. Sowieso heeft via internet bestellen voor mij nog een ander voordeel waar je vast niet naar hoeft te raden…

Arm candy

Wat is je favoriete accessoire?

Ik ben echt van de armbanden. Kettingen heb ik ook redelijk wat, maar die draag ik op de één of andere manier toch minder vaak dan armbanden. Sjaaltjes is helemaal niks voor mij. Ik draag alleen gebreide sjaals als het koud is, maar dan ook alleen buiten. Van die dunne sjaaltjes vind ik truttig. Ik hou sowieso niet zo van dingen om mijn nek en draag bijvoorbeeld ook bijna nooit een coltrui en zeker niet de Steve Jobs variant.

Liever een tuinbroek of een jumpsuit?

Geen van beide! Jumpsuits vind ik dingen om in te slapen en tuinbroeken, daar heb ik geen woorden voor. Ik begrijp dus ook niet dat die terug in het modebeeld zijn. Als kind heb ik er wel één gedragen, al geloof ik dat ik het toen ook al niks vond.

Als ik dan toch een keus moet maken, ga ik toch voor de jumpsuit. Er zijn enkele varianten die ik er nog wel aardig uit vind zien, maar zoiets staat mij sowieso niet en ik wil ook nog wel gewoon naar de WC kunnen.

Hoeveel paar schoenen heb je?

In tegenstelling tot shirts en topjes, heb ik géén foto’s van al mijn schoenen, dus dat betekent dat ik naar de slaapkamer ben gelopen, m’n kast heb geopend en alles heb geteld. En de telling is uitgekomen op: 13 paar sneakers, 3 paar fake Uggs, 13 paar laarzen, 2 paar enkellaarsjes, 5 paar sandalen, 3 paar slippers, waaronder mijn vorige jaar gekochte Havaiana’s en 3 paar ballerina’s, waarvan ik bij 2 paar blaren heb binnen een paar minuten. In totaal komt dat dus op 42 paar en dat is meer dan ik zelf dacht!

Wat is je favoriete tas? En welke gebruik je het meest?

Ik heb gister mijn tassencollectie eens uitgemest. Ik had er niet heel veel (in tegenstelling tot schoenen en t-shirts…) maar de tassen die ik al lange tijd niet gebruikt had, waren al minstens 8 jaar oud en eigenlijk vond ik ze nu niet meer leuk.

Ik heb jaren geleden nogal een obsessie voor grote tassen gehad, terwijl ik vanwege een lastige nek nooit een te zware tas kan dragen dus wat heb je dan aan iets waar veel in past. Het idee is leuk maar de praktijk iets minder. Mijn favoriete tas is er één van s.Oliver die ik ooit bij V&D kocht. Ik vond hem veel te duur, maar ik heb er nooit spijt van gehad, het is een niet al te grote lichtgewicht tas en hij draagt fijn.

Welk kledingstuk kan haast niet in jouw kast ontbreken?

T-shirts en sneakers dus, lijkt me duidelijk! Sowieso kan ik me niet voorstellen dat er mensen zouden zijn die géén t-shirts hebben, wat moet je dan aan? Elke dag bloesjes of truitjes? Niks voor mij. Bloesjes vind ik leuk (vooral bij een bepaald persoon…) maar ik vind shirts makkelijker. Geen gedoe met knoopjes die bij mij steevast op borsthoogte openstaan en ook niet strijken!

Wat is je laatst gekochte fashion item?

Afgelopen week moest ik in Dordrecht zijn om twee dingen op te halen en ik kwam thuis met tasjes van H&M, VanHaren en C&A. Ik kocht nieuwe sneakers om mee te fietsen (de oude waren versleten), een leuke ketting van H&M die ze op de webshop alleen in goudkleur hadden en bij C&A scoorde ik eindelijk een zwart Ramones t-shirt, wat al tijden op mijn wishlist stond. H&M had er onlangs één, maar dat was een heel raar model. Mooie score dus!