Een foto met mooie warme zonsondergang-kleuren. Ik fotografeer niet echt veel de laatste tijd omdat ik het te druk heb met andere dingen maar ‘s avonds bij een mooie zonsondergang, wil ik er nog wel eens op uit trekken. Het gouden licht maakt alles mooi wat ik overdag, doordat ik hier al jaren woon, eigenlijk niet zo interessant meer vind om wéér op de foto te zetten.

Natuurlijk kan ik ook binnen dingen fotograferen, maar het licht in mijn huis is ronduit slecht en ik heb niet zoveel voorwerpen in huis die ik leuk of interessant genoeg vind om te fotograferen. Sowieso zijn landschapjes en natuur, of eigenlijk alles wat onder de noemer sfeerbeelden valt, gewoon mijn ding.

Ik zou graag eens ergens anders een zonsondergang of mooie natuur fotograferen, maar zonder auto ben je toch beperkt en om nou op de trein te stappen in de hoop dat ik ergens in een andere plek een geschikte plek vind, is het ook niet helemaal.

Koolzaad en zonsondergang

Vandaag dus weer een zonsondergang-foto, maar geen standaard landschapje. Ik hou ook erg van silhouet foto’s. Deze foto is er één uit een serie die ik twee dagen geleden maakte. Het is niet mijn beste foto, maar toch vind ik hem wel sfeervol, vooral ook met de sterk vervaagde achtergrond. Ik blijf me verbazen over hoe flexibel mijn 18-135 lens eigenlijk is.

Ik kan er resultaten mee bereiken die gefotografeerd lijken te zijn met een 50mm lens, die ik ook bezit, maar niet altijd bij me heb. Kwestie van je spullen goed kennen en kunnen anticiperen op verschillende situaties. Nog altijd blij dus dat ik niet voor de in mijn ogen zeer beperkte standaard 18-55mm lens ben gegaan vorig jaar.

Anyways, hier de foto. Het is een koolzaad-plantje in silhouet. Ik vind de pluizenbolletjes van een uitgebloeide paardenbloem altijd heel erg mooi in een dergelijke opstelling, maar die waren even niet voorhanden.

De meeste paardenbloemen zitten volgens mij zelfs nog in de knop :-) Ondanks dat ik koolzaad doorgaans niet ‘t meest fotogenieke plantje vind (tenzij het rijen dik ergens langs een weg groeit is het mooi als totaalplaatje), maar zo vind ik ‘t wel iets hebben.