Ik heb maart overgeslagen, foei! Maar april is nog maar net begonnen, dus zo erg is het ook weer niet. Sowieso is de Here & Now niet zo heel erg maandgebonden, in tegenstelling tot ‘de favorieten van’, waar ik mee stop.

Ik vind het lastig favorieten te bedenken van de maand ervoor en zelfs van de huidige. Daarvoor leef ik te veel in het moment. In de Here & Now staat natuurlijk een onderdeel huidige favorieten (voorheen loving), dus ik denk dat ik daar gewoon die paar favorieten die ik bedacht krijg onder schaar. Ik vind zoiets lastig te onthouden!

Ik draag

Bij uitzondering een vrouwelijke outfit en stiekem voel ik me er ontzettend goed in. Ik ben ook opeens niet meer ‘onzichtbaar’ en dat merk ik wel als ik over straat loop. Niet dat het me daarom gaat, hoor, maar elke vrouw herkent het gevoel denk ik wel van je op-en-top vrouw voelen.

In de oversized shirts en sweaters die ik meestal draag, gebeurt dat toch niet zo snel. Ik draag mijn nieuwe cirkelrokje (ook wel bekend als de skater skirt) van H&M, een wijnrood shirt met een opdruk en mijn nog niet zo lang geleden gekochte laarzen met een paar gespjes van VanHaren. Verder een fijn kettinkje, armbandjes, een zwarte panty (waarvan ik er gister alweer één gesloopt heb, handig!)

140402-outfit

Ik eet

Op het moment dat dit artikel online komt, lig ik waarschijnlijk nog op één oor (ik ben er nooit heel vroeg uit), maar binnen nu en een uurtje of 2 zal ik wel aan mijn yoghurt-ontbijtje zitten met muesli en fruit. Ik ben momenteel dol op gedroogde abrikozen, al moet ik zeggen dat ik vers fruit toch nog altijd lekkerder vind door de yoghurt.

Ik wens

Negen van de tien keer moet ik echt nadenken over dit onderdeel, dat is vandaag niet anders. Na vijf minuten weet ik het nog niet, dus schrijf ik maar op wat het eerste in me opkwam en dat is dat ik, als ik binnen nu en een aantal maanden de iPhone 5S ga kopen, niet net als met de iPad Air problemen met mijn ogen krijg.

Ik ben al een paar keer naar het telefoontje gaan kijken in een winkel, maar dat is toch altijd weer anders dan dat je er zelf mee bezig bent. Ik zie wel verschil qua beeld met mijn 4S, maar of het goed gaat of niet is een kwestie van erop of eronder.

iphone5s

Ik lees

Momenteel ben ik bezig in het boek Ik krijg je wel! van Sophie Kinsella. Over een vrouw met iets te veel gevoel voor drama, die een mogelijk huwelijksaanzoek van haar vriend op de klippen ziet lopen en vervolgens halsoverkop trouwt met haar vakantievriendje van vroeger, die ze 15 jaar niet gezien heeft.

Haar zus en de beste vriend van de aanstaande bruidegom doen er alles aan om de bruiloft en de mogelijke gevolgen te verijdelen, maar dat gaat niet vlekkeloos. Leuk boek, al merk ik wel dat ik er niet echt helemaal in zit en mijn aandacht snel weer vervliegt naar elders.

Ik wil

Afvallen! De twee kilo te veel die sinds oktober aan mijn lijf kleeft, wil ik er nu echt af hebben, maar dat wil niet lukken. Ik snoep alleen in het weekend iets (mezelf alles ontzeggen werkt voor mij niet), eet behoorlijk gezond, frisdrank drink ik sowieso al jaren niet meer, ik beweeg veel en toch lukt het niet.

Ik ben onlangs ook begonnen met een poging twee liter water per dag te drinken, maar dat wil nog niet echt lukken. Het drinken is geen probleem, maar als je zoals ik het grootste deel van de dag buiten bent, kun je moeilijk ergens in de struiken gaan zitten plassen. En als ik zoveel drink, moet ik om het half uur. Dat werkt dus niet echt!

Op mijn agenda

Dit onderdeel heette eerst planning, zoals je ziet, heb ik alle termen ook omgezet in iets Nederlands. Op mijn agenda klinkt iets minder plannerig, want dat woord staat meestal niet in mijn woordenboek. Wat er op mijn agenda staat?

Aankomende week een bezoekje aan de psycholoog (vierde alweer) en verder wil ik de komende tijd veel fietsen (als het weer blijft meewerken) en moet er binnenkort een dagje geklust worden om mijn nieuwe speakers op hun definitieve plek te monteren. Omdat ze niet opgehangen kunnen worden, ga ik iets met plankjes doen en heel veel meters luidsprekerkabel.

Ik luister naar

Het nummer You won’t let me van Rachael Yamagata (in één keer goed geschreven zonder spieken). Ik ontdekte dit nummer door de heerlijke the music in me artikelen van Roxanne (wanneer komt de volgende?).

Het nummer raakte me meteen. Sowieso is de melodie mooi, de stem met het ietwat rauwe randje en niet in het minst de tekst. You won’t let me. Toch wel een thema wat me nog steeds wel bezighoudt. Need I say more?

Huidige favorieten

Fietsen ♡ skater skirts ♡ haarelastiekjes in printjes/kleurtjes die je ook als armbandje kunt dragen ♡ smoothies ♡ mijn jampotje-meets-bierpul beker/glas/drinkbak van Xenos ♡ R. in een bloesje ♡ langer licht ♡ eerste keer van het jaar in T-shirt naar buiten ♡ mijn nieuwe Nike Air Max lookalikes van VanHaren ♡ zonsondergangen ♡ Playboy Pin-up geurtje ♡ mijn nieuwe fiets! ♡ bijzondere dromen, ook al hebben ze niet altijd een happy end ♡ fruit ♡ texturizer voor m’n haar