Vandaag een bericht wat niet helemaal te scharen valt onder site-info, maar toch ook weer wel. De laatste tijd heb je misschien gemerkt dat ik soms een dag oversla met bloggen. Op zich niets bijzonders, behalve dan dat de laatste keer dat ik eerder een dag oversloeg, maanden geleden is!

Ik liet eerder al weten dat het niet zo lekker ging met bloggen. Ik had geen inspiratie en eigenlijk ook totaal geen zin. Ik vind schrijven heerlijk, maar het begon meer en meer op een moetje te lijken. Een verplichting. En elke dag een deadline!

Als ‘t nou werk was, maar ik verdien geen geld met m’n blog en het moet leuk blijven. Zoals ik eerder gemerkt heb bij het fenomeen ‘verplichting’ en ‘deadline’, gaat m’n creativiteit, en dus mijn inspiratie, stukje bij beetje dood.

Om te voorkomen dat ‘t mis zou gaan en ik in een writer’s block terecht zou komen, besloot ik dat er iets moest veranderen, maar wat? Ik heb serieus overwogen om de dag te gaan bloggen, maar voorzag direct problemen, omdat een week nu eenmaal uit zeven dagen bestaat en dus geen even aantal. Sowieso ook omdat ik bepaalde dingen op vaste dagen doe. Dat zou vroeg of laat spaak lopen.

Uiteindelijk bleek de oplossing simpel: Vanaf nu hoeft het lijntje niet altijd gespannen te zijn. Als ik een dag geen zin of tijd heb, dan kan dat. Dan sla ik een dag over en daar hoef ik me niet schuldig over te voelen.

Wat ik eerder wel eens deed bij zo’n dag, was snel een artikeltje in elkaar flansen met een quote of een grappig filmpje, wat misschien wel aardig is, maar in zekere zin ten koste gaat van de kwaliteit van mijn blog en schrijfsels en dat wil ik ook niet!

Ik weet dat veel mensen niet eens op publicatiedatum letten of hoe vaak er nieuwe posts worden gepubliceerd. Ik let er zelf ook nooit op bij anderen Het interesseert me ook niet. Als er iets staat en het is van mijn gading lees ik het, anders niet.

Ik heb dus het vermoeden dat veel bezoekers ook zo met mijn posts omgaan en dat is alleen maar fijn, dat verlicht voor mij de druk van moeten presteren. Waar anderen juist een drive krijgen van deadlines, sla ik daar van dicht, dit is een prima oplossing!