Vertel in het kort iets over jezelf

Ik ben Lonneke, inmiddels helaas geen twintiger meer en ik woon in Brabant. Ik heb de studie HBO Personeel & Arbeid gedaan en werk nu fulltime. Eén van mijn grootste hobby’s is bloggen en alles wat daarbij hoort. Ik blog nu ruim 10 jaar en zou het niet kunnen missen. Verder ben ik gek op fotograferen en reizen.

Je hebt een blog, waar gaat ie over?

Mijn blog gaat eigenlijk over van alles en nog wat, maar voornamelijk zaken die me vrolijk maken. Ik deel recepten, DIY-ideeën, printables en vooral heel veel foto’s! Ik wil al mijn posts voorzien van eigen foto’s.

Wat was de reden om ooit te gaan bloggen?

Ik weet eigenlijk niet eens meer waarom ik ben gaan bloggen. Mijn eerste blog had ik op web-log.nl. Daar heb ik het altijd onwijs naar mijn zin gehad. Ik kon me uren bezighouden met het mooi maken van mijn blog en het schrijven van stukken.

Op een gegeven moment leerde ik mezelf aan hoe ik een site moest bouwen en toen wilde ik meer vrijheid om zelf dingen aan te passen. Ik schafte mijn eerste domeinnaam aan, installeerde Pivot en ging aan de slag.

Waarom juist het soort blog wat je nu hebt?

Ik hou van mooie foto’s en dergelijke, daarom zijn foto’s een belangrijk onderdeel van mijn site. Toen ik jonger was, schreef ik wat persoonlijker, maar daar voelde ik me een aantal jaren geleden steeds ongemakkelijker bij.

Ik hield mijn blog toen ook geheim voor bekenden. Inmiddels is mijn blog geen geheim meer en schrijf ik over onderwerpen die ik leuk vind en waar ik zelf vrolijk van word. De ene keer is dat een leuke DIY en de andere keer een lekker recept.

Wat voor artikelen vind je het leukst om te schrijven?

Ik heb geen voorkeur voor een specifiek onderwerp eigenlijk. De meeste blogs beginnen met een foto die ik eerder gemaakt heb. Mijn camera ligt standaard op de eettafel en als het licht goed is, fotografeer ik alles wat los en vast zit.

Volg je zelf ook veel blogs?

Ja, heel veel. Er zijn zoveel leuke blogs, dat mijn Bloglovin’ soms ernstig overloopt. Het nadeel hiervan is dat ik soms simpelweg geen tijd heb om te reageren. Daar baal ik enorm van, want ik vind het zelf ook leuk als mensen bij mij een reactie achterlaten, dus ik wil dat ook graag bij anderen doen.

Ik werk fulltime, dus heb alleen in de avonduren en het weekend tijd om andere blogs te bekijken en moet dan ook mijn eigen blog nog bijwerken. Omdat ik al mijn foto’s zelf maak, gaat daar veel tijd in zitten.

Wat zijn jouw favoriete blogs en/of websites?

Ik volg de blogs brouwertje.com en marcellamolenaar.nl al jaren. Zij zijn ook allen begonnen op web-log.nl en zo lang volg ik ze dus ook al. Verder volg ik ook graag alyssaa.nl vanwege haar prachtige foto’s en lisanneleeft.nl. Tot slot volg ik ook wat beautyblogs en dan met name beautylab.nl, omdat ik vind dat zij het meest inhoudelijk op zaken ingaat en af en toe ook over wat anders schrijft dan beauty.

Hoe zie je de toekomst voor je? Hoe past je blog daarin?

Op dit moment kan ik echt niet zonder mijn blog en wil ik me hier ook actief mee bezig blijven houden. Feit is dat er een kleine onderweg is en mijn tijd dus nog wat schaarser zal gaan worden. Hoe ik dat wil gaan invullen weet ik nog niet. De tijd zal het leren!

Jouw gouden tip voor andere (beginnende) bloggers

Doe alsjeblieft geen andere mensen na! Schrijf over dingen die jij interessant vindt, bloggen doe je per slot van rekening voor jezelf. Kopieer niet zomaar foto’s van internet, maar gebruik foto’s die je mag gebruiken. Op mijn blog heb ik hier een tijd geleden een stuk over geschreven. Er zijn namelijk ook foto’s te vinden op internet die je wel mag gebruiken.

Heb je een mededeling voor de bezoekers van EstrellaWeb?

Je moet natuurlijk EstrellaWeb wel blijven bezoeken! 😉

Je vindt de blog van Lonneke op deze link: lnnk.nl

Wil je ook eens met je blog in de schijnwerpers staan of heb je misschien een bijzondere hobby of spraakmakend beroep waarover je graag iets wilt vertellen? Stuur me een mailtje en wie weet sta jij binnenkort ook op EstrellaWeb.