Wat?? Is de laatste Momentopname écht van januari 2014? Goh, ik denk dat we dus inderdaad wel kunnen spreken van het fenomeen ‘de tijd vliegt’. Jeetje, gewoon drie maanden verder alweer. Hoog tijd dus weer voor een lijstje met wat leuke muziek! Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis en laat een aantal nummers horen waar ik momenteel van in de ban ben.

Bløf – Spijt heb je morgen maar

Ik weet dat het lekker is. Nou en of dat dit lekker is! Wat een geweldig nummer weer. Ik ben echt fan van deze band jongens, topkwaliteit van eigen bodem, heerlijk! Dit is echt zo’n liedje wat er gewoon om vráágt om keihard mee gebruld te worden. Op zulke momenten vind ik het zó jammer dat ik geen auto heb waarin ik luidkeels mee kan gaan zitten zingen. :-)

Edwin Evers Band – Ik meen het

Nog meer lekkere muziek van eigen bodem. Iedereen kent Edwin Evers denk ik wel, die dj van Radio 538 die allerlei bekende personen kan imiteren. Dat ie ook kan zingen weet vast niet iedereen, al had ik wel eens eerder iets van hem gehoord. Dit nummer is gelijk naar de hoogste toppen van de Nederlandse hitlijsten gestegen en verdiend! Wat een lekkere zomerse sound.

Family of the Year – Hero

Weer een vrij recent liedje, wat ik ontzettend mooi vind. Ik hou van dat gitaarspel alsof je bij een kampvuurtje zit en de melodie is ook mooi. Ergens word ik ook wel een beetje verdrietig van die liedje, weet niet precies waarom, misschien de tekst.

Kensington – Streets

Nog al zo’n band die ik in korte tijd echt enorm ben gaan waarderen, heerlijke muziek met een vleugje Irish folk. Gewoon luisteren en je laten overtuigen.

M.O. – For a minute

Een jaar geleden had ik een nummer als deze misschien niet leuk gevonden, maar ik vind dit liedje toch echt super. Girlpower music!

Sharon Doorson – Louder

Momenteel mijn favoriete fietsliedje, dikke beat, goeie stem. gewoon een lekker uptempo dance nummer. Ga ik in elk geval goed op. :-)

Snow Patrol – I won’t let you go

Die band blijft ook goeie nummers maken. Verder niets aan toe te voegen!

U2 – All I want is you

Heb jij dat wel eens? Dat je zomaar uit het niets een liedje ontdekt wat al weet ik hoe oud is en wat al jaren niet meer op de radio wordt gedraaid? Ik heb dat regelmatig. Dan komt er ineens iets voorbij in iTunes dat ik denk: “DIE heb ik lang niet gehoord!” U2 is sowieso wel één van mijn all-time favorieten, maar dit nummer beluister ik momenteel heel veel.

Ellie Goulding – Tesselate

Eén of ander bonusnummer van het album van Ellie Goulding. Nou heb ik dat album niet, maar dit liedje dus wel. Vind het wel iets hebben, a little bit of a sexy sound.

Douwe Bob – Stone into the river

Tot slot een heel, héél mooi liedje. Sommige artiesten, bekend of onbekend, flikken het gewoon om muziek te maken die linea recta in verbinding lijkt te staan met je centrale zenuwstelsel. Bij mij komt dit nummer zeg maar heel erg binnen. Die stem alleen al, wauw!

Wat is momenteel jouw favoriete nummer?