Ik heb onlangs mijn tassencollectie uitgedund en bijna alles wat ik in de kast had liggen, staat inmiddels op Marktplaats. Eerst had ik een voorliefde voor grote tassen met veel vakjes. Maar door de jaren heen heb ik geleerd dat de combi grote tassen en mijn nek geen goede is en hoe meer vakjes, hoe harder ik moet zoeken waar ik iets gelaten heb.

Tegenwoordig hou ik het dus liever bij wat handzamere tassen, wel altijd schoudertassen, want handtassen vind ik waardeloos. Ik wil altijd twee handen vrij hebben, niet in het minst omdat ik negen van de tien keer ook nog met een aangelijnde hond rondloop.

Ik heb al een jaar of wat een heel fijne tas van s.Oliver die ik vaak gebruik en vorig jaar versierde ik nog een klein leren tasje met studs, die er wonder boven wonder nog steeds op zitten. Het tasje zelf is door veelvuldig gebruik al wat aan slijtage onderhevig, maar kan nog wel even mee.

Desondanks vind ik het leuk om zo nu en dan af te wisselen en toen ik een stoer tasje van Mexx spotte bij V&D, was ik verkocht. Omdat ik het eigenlijk wat te duur vond voor zo’n klein ding, heb ik het in eerste instantie laten liggen, maar vervolgens kwam ik nog drie keer bij V&D en ging ik er toch weer naar kijken. Toen ik thuis opeens een vel kortingsstickers van V&D op tafel zag liggen, besloot ik mijn geluk te beproeven en de buit is binnen!

Het tasje loopt een beetje rond en is langwerpig, een vrij apart model dus. Het is klein, maar er kan toch nog wel het nodige in, zeker doordat het materiaal (wel imitatieleer maar het ziet er erg mooi uit) heel soepel is. Enig minpuntje vind ik dat er op het hoofdvak na, nergens een extra vakje te bekennen is om kleine spulletjes in te doen.

Nu draag ik meestal alleen het hoognodige bij me in de vorm van mijn portemonnee, telefoon en sleutels, maar ik heb in elke tas toch ook wel wat kleine spulletjes zitten zoals aspirines, tampons, een paar visitekaartjes en hondenpoep-zakjes die je verplicht bij je moet dragen.

Buiten dat vind ik het een geweldig tasje, helemaal mijn ding met de stoere metalen details. Het is lekker handzaam en lichtgewicht en daar hou ik van. Ook handig om met fietsen mee te nemen en achterin m’n koffertje te gooien. De ruimte daarin is beperkt en ik wil de boel niet vol stoppen in het geval ik onderweg nog iets mee moet nemen. Je weet ‘t maar nooit.

Ik ben er erg blij mee en sowieso natuurlijk leuk dat ik ‘m met korting kon kopen! Sowieso koop ik qua tassen tegenwoordig liever betere kwaliteit wat duurder is, dan om de haverklap een tas van een tientje die binnen no-time kapot is. De laatste keer dat ik een nieuwe tas kocht is meer dan een jaar geleden, dat was dat tasje waar ik studs op heb gemaakt en dat was begin juni vorig jaar. Vroeger kocht ik echt best vaak tassen, maar dat valt tegenwoordig dus wel mee. :-)

Wat vind jij van mijn nieuwe aanwinst?