Goh, hij gaat best lekker he, met die Photo of the Day. Maandenlang fotografeer ik amper en dan al een paar weken achter elkaar. Wel vind ik dat ik nodig wat afwisseling aan moet brengen, ik lijk er momenteel alleen op uit te trekken tegen de tijd dat de zon onder gaat en wil toch ook eens wat meer binnen fotograferen. Ik doe regelmatig productfotografie, maar dat zijn dingen voor Marktplaats, dus niet echt de meest interessante foto’s.

Vandaag een foto van een Paardenbloem. Wel toevallig dat ik vorige week nog schreef dat deze gele bloemen volgens mij nog in de knop zitten en dus zeker nog niet uitgebloeid zijn, maar het tegendeel bleek waar te zijn. Paardenbloemen vind ik trouwens aparte dingen, alleen de naam al: Ik vind het Engelse Dandelion dan een stuk leuker of desnoods de Latijnse benaming Taraxacum officinale, maar dat ga ik dus écht niet onthouden! Dan maar Dandelion.

Maar dan de bloem zelf. Ik vind er niks aan, maar als ze uitgebloeid zijn, vind ik ze wel bijzonder en fotogeniek. Die superfijne details in de pluisjes op het bolletje! Ergens wel triest, de bloem is dood en dan wordt ie pas gewaardeerd, als één of andere acteur of artiest die z’n hele leven ondergewaardeerd was en opeens een hype wordt als ie onder de zoden ligt, cru gezegd.

Anyways, bij deze de foto, ik vind hem zelf erg geslaagd. Grappig om te vertellen is dat ik mezelf letterlijk in allerlei bochten moest wringen om hem te kunnen maken. Ik zat op m’n knieën in het gras met m’n ellebogen steunend op de grond (gelijk een mooie stabiele ondergrond) en mijn kont stak heel oncharmant in de lucht. Gelukkig was ik op een ietwat afgelegen veldje aan het fotograferen. Aan de andere kant: Laat mij lekker foto’s maken, geen hond die er last van heeft.

Wat is jouw favoriete bloemensoort in de lente?

Uitgebloeide paardenbloem