Week 14 van 2014 en weer ben ik aan de late kant. Vandaag niet vanwege een eind fietsen, maar omdat ik verdiept was in een nieuw boek en vervolgens ruzie had met het maken van de collages. Ik fotografeer al tijden uitsluitend in vierkant formaat en vind de collages rustiger ogen, als het allemaal vierkantjes zijn.

De software die ik gebruik voor collages werkt handig, maar kan geen vierkantjes weergeven, dus ben ik met online services in de weer. Zelf een template maken en daar foto’s in plakken vind ik te tijdrovend, ik hou van praktische en snelle oplossingen. Tips zijn dus welkom!

Afgelopen week was eigenlijk prima. Lekker gefietst, gewandeld, geklust. Kijk je weer mee? Nog een vraagje trouwens: Vind je de nummering die ik sinds kort in de foto-beschrijvingen ben gaan gebruiken handig? Of heb je zoiets van, het spreekt eigenlijk wel voor zich. Tell me!

maandag 31 maart

Wat heeft Bas toch een lief koppie als ie net wakker wordt! (1) Vervolgens samen naar de Karwei (2), op zoek naar wat dingetjes, Bas vond de verf wel erg interessant. Later op de dag mocht meneer ook nog mee in de fietskar (3), z’n eerste rondje achter de nieuwe fiets. Verder fotografeerde ik de roze bloesem aan mijn perzikboompje (4), is mijn radijsjesverslaving weer van start gegaan (5) en maakte ik ‘s avonds een heerlijke en gezonde rauwe witlofsalade (6).

‘s Middags heb ik ook hard gewerkt om mijn terras verder zomer-klaar te maken (8) en konden de meubeltjes ook weer op hun plek gezet worden, waar Micky gelijk dankbaar gebruik van maakte. Ik moet ze nog wel behandelen met meubelolie, maar dat komt eerdaags nog wel. De foto van de Merwede maakte ik aan het einde van de middag (7).

dinsdag 1 april

Hoog tijd om weer eens boodschappen te doen (bij drie winkels, de kar was zwaar!) en bij Aldi kocht ik ook een tuinposter op canvas (2). Die is 80 x 80 cm en mijn karretje maar 40 x 60 cm Desondanks leverde dat geen problemen op,

ik ben een genie als het aankomt op wat ik creatief transport noem (1). geloof het of niet, maar ik kan bergen verzetten met dat ding: zelfs een zware kast van één bij anderhalve meter heb ik er een keer mee vervoerd. Goed vastzetten en voorzichtig rijden is alles.

Verder wandelde ik weer de nodige kilometers me Bas en maakte ik daarbij de foto’s van de molen (3), de ondergaande zon boven de Merwede (4), het watertje wat je ziet als je net de stad uitloopt (5) en de Nijlgans met jongen bij het Paardenwater (6). De dag erna ging ik met de fotocamera naar die plek om de jonkies te fotograferen, maar de ganzen waren er toen niet.

woensdag 2 april

Heerlijk weer, dus tijd voor rokjesdag! Ik droeg m’n nieuwe zwarte H&M rokje met een wijnrood shirt en mijn eveneens nieuwe zwarte laarzen van VanHaren. Die keer dat ik een rokje draag is best bijzonder, maar ik voel me er best goed in. Enfin, ik schreef er afgelopen vrijdag ook over.

Vroeg in de middag kleedde ik me om en ging ik met de fiets op pad. Lekker gereden over Hardinxveld en Giessenburg (1) en onderweg nog ergens een ijsje gekocht (3). Echt genieten! Ik vind de foto met de boerderij en het koolzaad (4) erg mooi en de kerk (5) staat in Giessenburg.

donderdag 3 april

Deze dag liep ik ruim tien kilometer en ik ben op minstens 30 verschillende plekken geweest! ‘s Middags liep het één na het ander in het honderd en ik was daardoor flink chagrijnig. Gelukkig wist ik het tij te keren en was ik ‘s avonds versleten, maar wel voldaan. Op de valreep moest ik even naar Dordrecht met de trein (1) waar ik twee dingen moest ophalen.

Onderweg stopte ik nog even bij Amac, waar zoveel hypermoderne spullen stonden dat ik me bijna op een Star Trek set waande (2). Bij VanHaren kocht ik nieuwe schoenen om mee te fietsen (3) en ‘s Avonds lag ik afgepeigerd op mijn mooie zwart satijnen kussen (4).

vrijdag 4 april

Niet veel bijzonders gedaan. Niet gefietst in elk geval, omdat het een stuk minder goed weer was. Had wel gekund, maar nu het wat minder mooi weer is, grijp ik de kans om mijn nek en rug te laten herstellen. Zolang het nog schitterend weer was, moest en zou ik fietsen ongeacht of ik veel pijn had of niet en dan geneest het natuurlijk niet goed. ‘s Avonds laat had ik opeens zin om met make-up te experimenteren (dat heb ik hooguit 1 keer per jaar) en maakte ik een oog-look met sprankelend paars en zilver (2) en ook maar gelijk een nieuwe profielfoto.

zaterdag 5 april

Zaterdag mijn nieuwe fietsschoenen aangetrokken om ze in te lopen en ze zitten zó lekker dat ik ze stiekem toch ook wel eens vaker zal dragen als ik niet op de fiets zit. ‘s Avonds maakte ik een foto van zonsondergang in de stad (weer eens wat anders dan bij het water of in de natuur) en het viel me op dat mijn haar echt al flink lang aan het worden is. Omdat het wat in laagjes geknipt is en aan de voorkant wat gelaagd, lijkt het helemaal niet zo lang, maar op m’n rug komt het al tot tussen mijn schouderbladen. Komt vast door m’n satijnen kussensloop. :-)

zondag 6 april

Met Bas gewandeld (met m’n nieuwe ‘fietsschoenen’ aan, guilty). Bas had niet echt goeie zin en wilde ook niet kijken voor de foto. Je kunt ‘t wel zien omdat ie z’n oortjes wat naar achter heeft staan (1). Verder maakte ik de foto van het Oude Tolhuis (2) met een vrij donkere lucht erboven. Eenmaal thuis ben ik op de bank geploft en heb ik zitten lezen. Ik heb een behoorlijk drukke week achter de rug: Veel gelopen, fietsen en klussen en dus wel ontspanning verdiend.