De laatste Film Favorites dateert van september 2013, meer dan een half jaar geleden! Ik kijk normaal gesproken veel films, maar sinds half november heb ik eigenlijk geen tv meer gekeken.

De reden daarvoor was mijn gebroken hart, waardoor ik geen behoefte had aan verhalen waar ik nog verdrietiger van werd. Uiteindelijk sleet dat wel, maar raakte ik eraan gewend om geen tv meer te kijken. Op hooguit een half uur na, is ie sinds half november niet meer aan geweest.

Tot een paar dagen geleden. Opeens had ik zin om films te kijken en het resultaat is dat ik er eergisteren twee heb gekeken en gisteren zelfs drie (het was er ook echt weer voor met al die bakken regen), plus een film in de bios vorige week, maakt zes films in korte tijd. Voorlopig weer even voldoende materiaal voor een Film Favorites wat mij betreft! Kijk je mee?

Hartenstraat (2014)

Deze film heb ik onlangs in de bioscoop gezien. Ondanks dat ik doorgaans geen groot fan ben van de gemiddelde NL film door een véél te hoog gehalte aan seks en gevloek, vond ik deze film best leuk. Het is een lichte film met veel humor en dat spreekt me aan.

De film speelt zich af rondom de Negen Straatjes in Amsterdam en gaat over een groep die met elkaar verbonden raken en allemaal op zoek zijn naar liefde, op één na. Uitgerekend vindt degene die niet op zoek was, uiteindelijk een geliefde in de vrouw waar hij eerst een hekel aan had. Voorspelbaar, maar toch leuk en met een toffe cast.

  1. moviemeter.nl/film/96203

Down Periscope (1998)

Een film waar ik aanvankelijk mijn twijfels over had of ik hem wel wat zou vinden, maar die onverwachts erg leuk bleek te zijn! Een marinier waar eigenlijk iedereen een hekel aan heeft, krijgt een missie met een eigen onderzeeboot (lees: een overjarige roestbak) en een bemanning bestaande uit eersteklas sukkels.

Ondanks dat het één groot fiasco lijkt te worden, smeden de bemanningsleden al snel een sterke band en vinden ze alternatieve (en vaak hilarische) manieren om problemen de baas te blijven en de nare officier een rad voor ogen te doen draaien, met alle gevolgen van dien. Zeker een aanrader wat mij betreft!

  1. moviemeter.nl/film/4292

Dreamgirls (2006)

Ondanks dat deze film blijkbaar een Oscar heeft gewonnen, vond ik het niet veel bijzonders, dus heb ik ‘m niet afgekeken. Het verhaal gaat over drie zwarte meisjes die een zangtrio beginnen genaamd The Dreamettes. Met achtergrondzang als opstapje, worden ze op een gegeven moment ontdekt en gaat er een wereld aan roem voor ze open, maar alles heeft een keerzijde.

Als je van musical-achtige films houdt, zeker een aanrader. Met een overdaad aan swingende Motown-muziek en sprankelende beelden. De reden dat ik de film niet zo waardeerde, is, omdat ik de kriebels krijg van conversaties die gezongen worden gevoerd, ik vind het te overdreven. Ook is het verhaal wat langdradig naar mijn zin.

  1. moviemeter.nl/film/35947

Practical Magic (1998)

Een film die me aardig wist te boeien. In zekere zin is het de zoveelste romantische film, maar met een hoog spanningsgehalte en een paar semi-griezelige momenten. Griezelig genoeg voor mij, want ik kan op dat punt niet veel hebben. 🙂 Het verhaal draait om de zusjes Sally en Gillian Owens (gespeeld door Nicole Kidman en Sandra Bullock) die magische krachten bezitten.

Daarnaast blijkt er een eeuwenoude vloek op de meisjes te rusten die inhoudt dat alle mannen waarop ze ooit verliefd worden, zullen sterven. Dat dat niet echt handig is, blijkt gaandeweg in de film en ze raken op een gegeven moment in allerlei problemen verstrikt die maar lastig op te lossen (of te verdoezelen) zijn.

  1. moviemeter.nl/film/676

The Invention of Lying (2009)

Mark, niet de meest gewaardeerde persoon op deze aardbol, leeft in een wereld waar iedereen altijd zegt wat ie denkt en dus geen leugens bestaan. Zijn leven wordt er niet beter op als zijn droomvrouw hem afwijst en hij z’n baan als ondergewaardeerde scriptschrijver verliest. Maar dan vindt hij bij toeval het liegen uit.

Er gaat letterlijk een wereld voor hem open die hem succes en rijkdom oplevert. Maar dat liegen ook niet alles is en niet enkel goede dingen brengt, ontdekt hij gaandeweg, zeker als dingen uit de hand lijken te lopen. Gelukkig komt alles weer op z’n pootjes terecht. Redelijk Humoristische film met origineel uitgangspunt.

  1. moviemeter.nl/film/52202

The Accused (1988)

Tot slot een heel ander soort film dan het luchtige materiaal waar ik doorgaans naar kijk, maar wel erg aangrijpend en ontroerend op een heel ongekunstelde manier. The Accused vertelt het verhaal van de jonge vrouw Sarah (gespeeld door Jodie Foster) die in een kroeg is verkracht door een drietal mannen.

De daders zijn snel gepakt, maar worden al gauw op borgtocht vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs. Wat volgt is een slopende juridische zaak waarbij advocate Katherine Murphy alles probeert, met alle risico’s van dien. Een film waarbij ik van begin tot eind op het puntje van mijn bank heb gezeten, met name door de geweldige acteerprestatie die Jodie neerzet.

  1. moviemeter.nl/film/758

Welke film heb jij recentelijk nog gezien?