Oh how I love tags! Er gaan weer een aantal erg leuke tags rond in blogland en afgelopen week las je al de Muziektag. Aangezien het vandaag maandag is en dus de dag na zondag (wat een logica weer) ga ik vandaag voor de Lazy Sunday tag, omdat het ook zo wat is om die ergens midden in de week te doen, vind ik dan.

Vroege vogel of lui uitslapen?

Vroege vogel? Waar wonen die? In elk geval niet op mijn adres. Zelfs de hond slaapt hier uit en ik dus ook. Doordeweeks zet ik in de meeste gevallen wel een wekker om toch nog enigszins op tijd uit mijn heerlijke nachtrust te worden gerukt, maar zondag moet er niks en mag er alles en daar hoort uitslapen dus ook bij. En daarna héél langzaam aan mijn ochtendritueel afwerken en natuurlijk eerst nog minimaal een half uur in bed blijven liggen ‘omdat het zo lekker ligt’.

Slapende Bas

Haar opgestoken of lekker los?

Vooropgesteld dat mijn haar inmiddels de term schouderlengte bereikt heeft en ik geen idee heb of ik het al kan opsteken, maar los hangt het ook niet. Zondag is de dag dat ik mijn haar was (vaker wassen knapt het namelijk niet van op) en omdat ik een bloedhekel aan de föhn heb, laat ik het altijd aan de lucht drogen.

Omdat mijn haar flinke slag heeft maar ik het liever steil heb, kam ik het altijd strak naar achter en maak ik er een lage knot in. De volgende dag of in heel gunstige gevallen aan het einde van de dag, is het droog en dan ga ik er met de stijltang doorheen. Op zondag is mijn haar dus steevast nat en strak naar achter gekamd. Not fashionable, maar daar is het zondag voor.

Pyjama, onesie, trainingspak of gewone kleding?

Trainingspak? Ja joh ik heb nog wel ergens een Aussie liggen (not). Ik heb een hekel aan joggingpakken, trainingspakken, huispakken en nog meer aan onesies. Een pyjama heb ik niet eens en nachtkleding draag ik sowieso uitsluitend in bed en nooit daarbuiten. Ik draag gewoon normale kleding, ook op zondag.

Desondanks is er wel iets veranderd. Vroeger was zondag altijd de dag dat je nette kleding hoorde te dragen (in mijn opvoeding althans wel), maar tegenwoordig draag ik op zondag het liefst een oude spijkerbroek met een wijde sweater of shirt en m’n Nike’s. Niet heel vrouwelijk, maar ik voel me er lekker in. Dat is voor mij het equivalent van een joggingpak of zo.

Donkerblauwe Nike Blazer sneakers

Make-up loos of perfecte make-up?

Op zondag draag ik geen make-up en Ik vind het heerlijk! Doordeweeks draag ik tegenwoordig ook steeds vaker geen make-up of in elk geval heel minimaal. Op de één of andere manier vind ik het bevrijdend om geen make-up te ‘hoeven’ dragen.

Ergens zie ik het toch een beetje als een verplichting. Want omdat het gros van de vrouwen elke dag make-up draagt, steek je zo kaaltjes en lelijk af als je één van de weinigen bent die het niet doet. Toch vind ik mijn gezicht er tegenwoordig vaak beter uitzien zonder make-up dan met. Blijkbaar wen je er snel aan.

Momentje voor jezelf of een druk programma?

Dat weet je met mij maar nooit, maar over het algemeen is zondag wel de dag dat alles in een lagere versnelling staat. Natuurlijk heb ik geen baan en zou je zeggen dat mijn doordeweekse dagen niet veel anders zijn dan een gemiddelde zondag, maar daar vergis je je toch in. Het weekend voelt ook voor mij toch echt anders als doordeweeks, zondag is over het algemeen wel een bijtank-dagje. Ook zonder werk kun je het knap druk hebben, believe me!

Boek lezen, film kijken of de hele dag op bed hangen?

Vooropgesteld dat ik ‘de hele dag op bed hangen’ alleen doe als ik minimaal 40 graden koorts heb, kan ik zondags best lui zijn. Een boek lezen of een film kijken behoren dan ook zeker tot de mogelijkheden. Zondag wordt er ook steevast gewandeld (tenzij het echt héél slecht weer is) en geniet ik van de rust op straat. Als het lekker weer is ga ik ook graag een eind fietsen.

Boeken in de bibliotheek

Bellen, facebooken, whatsappen of twitteren?

Dat doe ik doordeweeks ook, dus ik zie de link met een (luie) zondag niet echt. In dit geval kun je dus niet echt spreken van een aanmerkelijke toename van communicatie via één van de bekende sociale netwerken. Bellen doe ik sowieso weinig, met m’n iPhone bijna helemaal niet. Het ding had in mijn geval beter iOnline kunnen heten of zo, ideetje voor Apple?

Uitgebreid avondeten of fastfood?

Fastfood eet ik eigenlijk uitsluitend als ik daar echt héél veel zin in heb of als ik onderweg ben en dat is eigenlijk bijna nooit op zondag. Ik ben sinds kort begonnen met vaker koken wat goed bevalt, maar het is niet dat ik op zondag opeens zin heb om alle pannen uit de kast te trekken en eens lekker aan het kokkerellen te slaan.

Koken is nog steeds bepaald mijn hobby niet en het feit dat er een zondag op de kalender staat, verandert daar helaas niets aan. Sowieso zie ik het nut niet echt in van uitgebreid eten koken voor mezelf, al zou Bas er vast blij van worden!

Beker van McDonald’s

Tas inpakken, brood smeren of niets voorbereiden voor maandag?

Helemaal niets! Zoals ik net al schreef en de meeste lezers inmiddels wel weten, heb ik geen baan en hoef ik dus niks voor te bereiden voor maandag.

Stel dat ik wel ergens heen moet, zou het kunnen dat ik al iets klaar leg wat mee moet, omdat ik in the heat of the moment nogal eens iets wil vergeten en daar dan steevast te laat achter kom.

Het enige voorbereidende werk wat ik wel vaak op zondag doe is het adresseren en klaarzetten van postpakketjes die ik doorgaans op maandag wegbreng. Maar over het algemeen ben ik daar geen hele avond mee bezig of zo.

Vroeg of laat naar bed?

Echt vroeg naar bed ga ik vrijwel nooit, alleen als ik een intensieve dag heb gehad of me niet lekker voel, of heel moe ben natuurlijk. Laat naar bed dus, maar ik probeer dat, net als de tijd waarop ik uit bed kom, een beetje in het gareel te houden. Mijn gemiddelde bedtijd ligt tussen 11 en 1 uur, nog redelijk ruim dus, maar het zit in de meeste gevallen wel ergens daar tussenin.