Op de blog van Ilse kwam ik een artikel tegen met random top drietjes met feitjes over haar. Ze had dat idee weer van een andere blog en ik vond het zo leuk, dat ik besloot zelf ook zo’n lijstje met lijstjes te maken. Het lijkt wat op een tag, maar dan anders. Het was desondanks nog best lastig om originele top-drie-lijstjes te bedenken, maar ik deed een poging.

Items die ik het meest vergeet
 • Mijn sleutels, en dan niet in de zin dat ik ze vergeet mee te nemen, maar dat ik ze elke dag minstens één keer kwijt ben, alhoewel ze wel een vaste plaats hebben
 • De schaar, ook zo’n ding wat regelmatig van de aardbodem lijkt te verdwijnen, terwijl ik me ook niet meer kan herinneren wanneer ik hem voor het laatst gebruikt heb.
 • Kortingsbonnen, vouchers, stickers. Dingen waarmee ik korting kan scoren bij de winkel waar ik net naartoe wilde gaan. En dan sta ik in de winkel en “Oeps! Vergeten!”
Schoenen die ik het meest draag
 • Dat verschilt eigenlijk nogal per periode, maar uitgaande van het heden draag ik mijn Nike’s (en dan bedoel ik dus één van de zes paar die ik bezit) het meest
 • Mijn inmiddels behoorlijk afgesleten laarzen waar heel hoognodig een nieuwe zool onder moet. Maar ik vind ze stoer staan en ze lopen lekker.
 • De nog niet zo lang geleden aangeschafte ‘creepers’ van Even&Odd. Die dingen lopen zó ontzettend lekker! En mijn toch al best lange benen lijken er nog langer door.

Liedjes die me erg raken
Mensen die ik het vaakst zie
 • R! Ik zie hem vaker dan mijn ouders, familie of die paar vrienden die ik heb.
 • Eén van mijn vrienden waar ik ook zo nu en dan mee op pad ga, een keertje motorrijden, naar de IKEA, feestje van z’n werk, Koninginnedag vieren, ook wel ‘s leuk om een uitje te hebben
 • Mijn moeder
Dingen die ik niet kan
 • Autorijden! Sowieso ‘t besturen van elk willekeurig gemotoriseerd voertuig, hoe jammer ik dat ook vind. Motorrijden zou ik ‘t liefst willen, maar ik heb altijd al graag op de weg gezeten.
 • Spaans. Ik was vroeger goed in talen en als ik Spaans op school had geleerd, had ik het ook wel gekund, maar dat was niet het geval. Later nooit zin gehad om een cursus te doen ‘alleen omdat ik het een mooie taal vind’ dus op drie woorden na, spreek ik geen Spaans.
 • De ogen van mensen zien. Iets wat voor de meesten normaal is, kan ik dus niet. Ik zie geen ogen, ik zie gewoon twee schaduwen waarvan ik weet dat daar de ogen zitten. Als ik echt dichtbij iemand ben kan ik ze wel zien, maar dat is zeg maar érg dichtbij en zo vaak kom ik niet zo dicht bij iemand. Ik vind het wel vak jammer, ogen zijn toch de spiegels van de ziel.

Close-up van mijn oog

Dringen die je niet over me wist
 • Ik praat regelmatig in mezelf. Het is iets waar ik me een beetje voor schaam, zeker omdat ik het soms ongemerkt ook bijvoorbeeld in een winkel doe (niet keihard of zo) maar ik heb het volgens mij altijd gedaan. Waarom weet ik niet, het gebeurt gewoon.
 • Het grootste deel van mijn leven kon ik alleen slapen als ik met m’n gezicht naar de deur lag, anders kon ik niet in slaap komen. Dat is ontstaan toen ik op mijn achtste met een ernstige hersenvliesontsteking in het ziekenhuis lag en bang was dat ik ‘s nachts geprikt zou worden. Op de één of andere manier is dat lang blijven hangen, inmiddels ben ik er wel vanaf.
 • Als ik slecht in m’n vel zit of bang ben, kan ik soms bijgelovig worden. Bijvoorbeeld als er allemaal dingen fout gaan, dan zal mijn grootste angst ook wel uitkomen, dat soort stomme dingen. Zodra het beter gaat, ben ik dat ook gelijk weer kwijt.
Waar ik de meeste foto’s van maak
 • In de eerste plaats landschappen. Echt 80% van mijn foto’s bestaat uit landschappen. Soms vind ik dat best saai en wil ik meer variatie, maar het trekt me gewoon ‘t meest. Ik hou erg van sfeerplaatjes en mensen fotograferen vind ik bijvoorbeeld eng en lastig
 • Mijn hondje Bas. Ik kan echt een aardig archief aanleggen als het aankomt op foto’s van Bas, hij staat er al op alle mogelijke manieren en op de gekste plekken op en het verveelt nooit.
 • Mijn stadje Gorkum! Misschien valt dat een beetje onder landschappen, maar toch ook weer niet. Met landschappen bedoel ik voornamelijk natuur en bomen en uitgestrekte weilanden. Op de foto’s die ik van Gorinchem maak zie je vooral meer gebouwen en zo. Ik heb natuurlijk begin dit jaar een hele serie gemaakt, maar het verveelt nog steeds niet.

Merwede bij zonsondergang

Dingen die ik wil leren
 • Beter fotograferen, ongeacht mijn visuele beperking. En daarbij ook mijn angst kwijtraken om mensen te fotograferen of überhaupt op straat te fotograferen.
 • Nog meer/beter afstand kunnen nemen van bepaalde situaties of personen, omdat deze mijn persoonlijkheid en mijn eigenwaarde schade toebrengen. Ondanks dat het al een stuk beter gaat dan jaren geleden, vind ik het nog steeds lastig om me dingen niet heel erg persoonlijk aan te trekken en dat kan dus nog veel beter.
 • Ik zou iets willen uitvinden, weet niet of dat onder leren valt, maar het lijkt me cool.