Deze maand weer een nieuwe editie van Meet the Blogger en dit keer een blogger die zichzelf heeft aangemeld. Zoals je misschien weleens is opgevallen, staat er onderaan de MdB artikelen altijd een voetnoot waarin je kunt lezen dat je jezelf ook kunt aanmelden voor deze rubriek. Tot nu toe had niemand dat eerder gedaan (wat ik soms wel een beetje jammer vond, terwijl deze artikelen wel heel goed ontvangen worden), maar Ilse bracht daar dus verandering in. Yay!

Vertel in het kort iets over jezelf

Ik ben Ilse. Ik ben 27 jaar, single en ik woon in België (Aalst). Ik werk voltijds als secretaresse in een medisch laboratorium. Daarnaast werk ik in een kledingwinkel als verkoopster. Ik hou van mode, boeken, films, muziek en… bloggen natuurlijk!

Je hebt een blog, waar gaat ie over?

Ik heb inderdaad een blog, een lifestyle blog. Op deze blog schrijf ik over uiteenlopende onderwerpen: Onder meer muziek, boeken, mode, beauty, films, series en nog veel meer.

Wat was de reden om ooit te gaan bloggen?

Ik volgde al lang verschillende blogs, vooral beautyblogs. Het kriebelde om zelf ook een blog te beginnen. Ik was dan aan het fantaseren over welke onderwerpen ik zou bloggen en hoe ik dat zou aanpakken. Uiteindelijk heb ik de stap gewaagd en ben ik een blog begonnen via WordPress.

Waarom juist het soort blog wat je nu hebt?

Ik wil me niet beperken tot één onderwerp, ik wil bijvoorbeeld niet enkel over boeken schrijven of enkel over beauty, ik wil over uiteenlopende onderwerpen kunnen schrijven. Als er iets is dat ik helemaal super vind of net helemaal niet, of als er iets is dat me aan het denken heeft gezet, dan wil ik daar gewoon over kunnen schrijven, ongeacht het onderwerp.

Wat voor artikelen vind je het leukst om te schrijven?

Poeh, dat is een moeilijke! Over muziek schrijf ik wel altijd graag. Tags vind ik ook heel leuk om te doen. Onlangs heb ik zelf een tag ontworpen. Dat was ook heel leuk om te doen, zeker omdat die tag ook effectief is overgenomen door een aantal bloggers.

Lijstjes met lichtpuntjes maken vind ik ook heel leuk om te doen. Eigenlijk is er niet één soort artikel dat ik het leukst vind om te schrijven. Zou dat wel zo zijn, zou het waarschijnlijk ook verstandiger zijn om me voortaan enkel daarop te richten.

Volg je zelf ook veel blogs?

Ja! Mijn grote favorieten zijn nog steeds Beautygloss, Miss Lipgloss en Beautylab, maar daarnaast volg ik ook veel andere (ook kleinere) blogs. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld erg fan van LisanneLeeft en ook van EstrellaWeb (natuurlijk). :-)

Wat zijn jouw favoriete blogs en/of websites?

Mijn favoriete blogs zijn Miss Lipgloss, Beautylab en Beautygloss. Favoriete websites: Twitter, Facebook, Bloglovin’, Pinterest, Ebay, YouTube en de site van het Nieuwsblad en De Morgen.

Hoe zie je je toekomst voor je? Hoe past je blog daarin?

Een echt duidelijk toekomstbeeld heb ik niet. Binnenkort ga ik wel voor een eigen domein. Mijn lay-out zal worden verzorgd door Anouk van By Nouk. Allemaal investeringen dus, waardoor ik mezelf wel zo’n beetje verplicht zie om in de toekomt meer tijd in mijn blog te gaan steken. Zou zonde zijn anders.

Jouw gouden tip voor andere (beginnende) bloggers

Volg je gevoel, volg je hart, schrijf over wat je zelf leuk vindt. Maar volg ook veel andere blogs. Van andere bloggers kun je immers leren en ze kunnen je inspireren. Probeer ook zo snel mogelijk bezoekers naar je blog te trekken, bijvoorbeeld door achterlaten van reacties op andere blogs. Blogartikelen maken is leuk, maar als je stukjes dan nog eens echt door mensen worden bekeken en gelezen, dat maakt het veel leuker en zo hou je het bloggen ook gemakkelijker vol.

Heb je een mededeling voor de bezoekers van EstrellaWeb?

Ja! Neem eens een kijkje op mijn blog! Zeker doen! ;-)

Je vindt de blog van Ilse op aspasiablog.wordpress.com

Wil je ook eens met je blog in de schijnwerpers staan of heb je misschien een bijzondere hobby of spraakmakend beroep waarover je graag iets wilt vertellen? Stuur me een mailtje en wie weet sta jij binnenkort ook op EstrellaWeb.