Momenteel gaan er zoveel tags rond dat ik niet weet welke ik eerst moet kiezen. De muziektag, die ik My Music genoemd heb, is bedacht door Ilse (inderdaad, gister stond ze nog in Meet the Blogger) en ik vind ‘m erg leuk, dus wilde de vragen ook graag beantwoorden op m’n blog. Ik ben gek op muziek, dus helemaal mijn ding dit!

Wat is jouw favoriete nummer aller tijden?

Eén favoriet aller tijden heb ik niet. Mijn standaard antwoord op dat soort vragen is dat er te veel goede muziek bestaat om slechts één nummer te kunnen kiezen. Van classics tot nieuw ontdekte pareltjes. Een nummer wat me wel nog altijd kippenvel bezorgt en waarschijnlijk door veel mensen van mijn leeftijd als ultieme favoriet zou worden gekozen, is ‘Music’ van John Miles.

Welk(e) nummer(s) mogen op jouw begrafenis gespeeld worden?

Heftige vraag. Weet je, ik denk eigenlijk nooit na over dat soort dingen. Sowieso leef ik heel erg in het nu en is er in mijn hoofd gewoon geen plek voor dingen die (als het goed is) nog wel even duren. Ik heb dus geen idee. Ik heb op dat gebied ook nog nooit iets opgeschreven, terwijl het verstandig is om daar eens mee te beginnen.

Welk nummer wil jij voor jouw openingsdans als je gaat trouwen?

Ik wil niet trouwen, dus ook geen openingsdans. Sowieso zou ik, stél dat ik iemand ontmoet die mij zover weet te krijgen dat ik in dat verhipte bootje wil stappen, één en ander wel wat anders aanpakken.

Geen suf strijkje en geen burgerlijke openingsdans waarvoor je eerst een half jaar op stijldansles moet. Ik heb geen idee wat het wel zou worden, maar wel iets leukers! Sorry, weer geen echt antwoord op deze vraag dus.

Naar welk nummer luister je momenteel vaak?

Ik ben onafscheidelijk met m’n iPod Shuffle en daar staan alle nummers op die op dit moment favoriet zijn. De muziek op dat lijstje rouleert nogal eens. Soms herontdek ik opeens een nummer van jaren geleden, maar momenteel staat er redelijk wat recente muziek op. Een nummer waar ik momenteel heel veel naar luister is ‘Not a bad thing’ van Justin Timberlake, ik vind het geen typische Timberlake-song, maar het is wel een heel tof nummer. Lekkere melodie.

Welke artiesten vind je overschat?

Justin Bieber! Eigenlijk houd ik niet echt bij wat er allemaal in showbizzland omgaat, maar over dat joch lees ik alleen maar verhalen dat ik denk, are you serious?

Welke artiesten vind je ondergewaardeerd?

Ik weet zo gauw geen namen, maar er zijn veel goede bandjes die nooit bekend worden, terwijl ze zulke mooie muziek maken. Aan de andere kant verandert de muziekstijl van bands of artiesten vaak zodra ze bekend worden.

Er wordt een commercieel sausje over heen gegooid, wat de authenticiteit van zo’n artiest vaak niet echt ten goede komt. Ontdekt of meer gewaardeerd worden heeft dus ook z’n nadelen.

Van wie was je fan als kind?

Michael Jackson! Ik vind zijn muziek overigens nog steeds goed. Als wat oudere tiener was ik enorm fan van boyband Take That, mijn favoriet was ‘Markie’. Ik had ook hele busladingen penvriendinnen (penpals), waarmee ik schreef over ons fandom.

Koop je nog cd’s?

Nee, ik heb kort na de lancering van iTunes mijn cd’s ritueel verbrand. Oké, dat is niet waar, maar ik heb ze wel weggedaan. Een toenmalige kennis verzamelde cd’s en ik geloof dat ze allemaal bij hem terecht zijn gekomen, en ik had er véél!

Ik heb altijd een hekel aan cd’s gehad en vind ‘t fijner om al mijn muziek (ruim 16.000 nummers) digitaal op één plek te hebben. Cd’s kopen is voor mij dus net zoiets als eten kopen wat ik niet lekker vind. I’ll never use it.

Favoriete break up song?

Umm, break up song. Nou ja, dat niet precies, maar wel heartbreak-song. Ook met een break dus. Misschien niet het meest voor de hand liggende nummer, maar deze van Guus Meeuwis heb ik een paar maanden wekenlang niet kunnen luisteren zonder spontaan te gaan janken. En geloof me, ik jank normaal echt nóóit. Het nummer raakt me nog steeds heel erg.

Favoriete muziek om op te dansen?

In de tijd dat ik uitging, was ik gek op dansen. Andere jongeren gingen uit om te zuipen en een date te scoren (of iets wat daarbij in de buurt kwam), ik ging alleen om te dansen. Als ik bijna uitgedroogd was, bestelde ik een 7 Up en dan schoot ik de dansvloer weer op. Dansen was mijn ding. Eén van mijn favorieten was altijd onderstaand nummer van de Pointer Sisters. Heerlijk!

Favoriete muziek om te sporten?

Tijdens het fietsen heb ik zonder uitzondering altijd m’n iPod bij me en daar heb ik verschillende afspeellijsten op staan. De playlist die ik gebruik om bij te fietsen heet FireStarter, dezelfde naam die ik mijn nieuwe fiets ook heb gegeven.

Er staan lekker veel uptempo nummers op en ook de nodige trance en elektro. Muziek waar ik buiten het fietsen niet echt snel naar luister, maar tijdens het rijden is het heerlijk! Eén van mijn huidige favorieten is dit nummer.

Welk nummer maakt je blij?

Nee, ik ga niet antwoorden met Happy van Pharrell Williams. Ik snap sowieso niet dat iedereen daar zo mee wegloopt. Het is best leuk, maar niet geweldig, wat mij betreft dan. Ik word eigenlijk best blij van het liedje ‘Hoe’ van Miss Montreal en Nielson. Simpel maar doeltreffend.

Nummer dat je dat instant zomergevoel geeft?

Dat zijn er eigenlijk twee, om te beginnen het lekker vrolijke nummer van de Edwin Evers Band en ook nog één van Nico & Vinz, waar ik ook graag naar luister en een zomers gevoel van krijg.

Wie zijn je favoriete YouTube artiesten?

Geen, ik ben niet zo’n YouTube struiner en als ik muziek luister, gebeurt dat via iTunes of Spotify of gewoon één of ander radiostation. Muziek luisteren via YouTube vind ik sowieso onzinnig eigenlijk. Ik heb overigens wel een tijdje het YouTubekanaal van Sam Tsui gevolgd, een zanger die heel toffe mash-ups en eigen versies maakt van bekende liedjes. Dat is wel een aanrader!

Volg je zangwedstrijden op tv?

Nee, ik heb ze in het begin wel gevolgd, maar op een gegeven moment was de lol er wel vanaf, sowieso werd het zo’n hype en daar hou ik al niet van, dus dan kijk ik niet meer. Overigens vond ik de audities het leukste onderdeel van zo’n hele serie.