Begin dit jaar kocht ik na lang sparen eindelijk de iPad Air die ik zo graag wilde. Dezelfde dag nog ontdekte ik dat ik er niet mee kon werken, ik kreeg er vreselijke hoofdpijn van en werd er duizelig van, hoe dat afliep, heb je hier al kunnen lezen. Ik bracht hem terug en kon gelukkig mijn geld terugkrijgen. Ik besloot direct dat ik dat bij de iPhone 5S zou gaan leggen.

Inmiddels had ik voldoende geld bij elkaar gesprokkeld en nadat ik lang genoeg de tijd heb gehad om te bedenken of ik de iPhone wilde bij een volgend abonnement of ‘m los zou kopen en voor sim-only zou gaan, besloot ik voor het laatste te gaan. Momenteel heb ik een abonnement van Vodafone wat het eerste jaar € 19 was, maar het tweede jaar ben ik elke maand rond de € 40 kwijt en dat vind ik te duur.

In dat opzicht vind ik het praktischer om apart te sparen voor de telefoon en deze los te kopen en mijn maandlasten en dus ook het geld waar ik mijn boodschappen van moet doen, daarin te ontzien door een goedkoop sim-only abonnement te nemen. Ik weet ook al waar: Ik ga bij Simyo en zal hooguit € 15 per maand kwijt zijn. Beter!

Mijn iPhone 5S

Afgelopen maandag hakte ik de knoop door, ik wist ook al waar ik de iPhone zou bestellen en had hem ook al diverse keren in de winkel bekeken. Er was een kans aanwezig dat met de iPhone hetzelfde zou gebeuren als bij de iPad, ik merkte dat mijn ogen anders op het scherm reageerden dan bij mijn iPhone 4S.

Bij de winkel waar ik hem wilde bestellen had ik geïnformeerd en mocht je hem uitproberen en als het niet beviel terugsturen en je geld retour ontvangen, dat is namelijk niet bij alle winkels zo en sowieso alleen bij onlineaankopen. Dat heeft dan weer te maken met de wet kopen of afstand. Ja, ik heb echt alles uit gepluisd.

Vorige week vrijdag stond er dus rond tien uur een busje van GLS voor de deur met een klein pakketje waarvoor getekend moest worden. Voor één keer vond ik het niet erg dat een pakketje niet door PostNL werd afgeleverd. Het was inderdaad mijn nieuwe iPhone, maar ik kon mezelf nog inhouden om ‘m gelijk uit te proberen, totdat ik ontbeten had en gewandeld met Bas.

Spannend vond ik het ook wel. Stel dat ik hetzelfde probleem zou hebben! Dan zou ik niet alleen heel erg teleurgesteld zijn, maar zou het ook moeilijk worden om ooit nog een andere nieuwe telefoon te kopen. Bij vrijwel alle Androidtoestellen krijg ik namelijk direct druk boven de ogen.

Nieuwe iPhone met Nike-wallpaper

In eerste instantie werd ik wat duizelig van het scherm, maar na een half uur geen hoofdpijn. Ik besloot het een beetje af te wisselen en aan het eind van de avond kon ik constateren dat mijn ogen grotendeels gewend waren aan het scherm, ook als ik er even niet naar gekeken had.

Inmiddels zijn we vier dagen verder en zijn mijn ogen volledig gewend aan het scherm. Bij de 4S heb ik nooit zo’n gewenningsperiode nodig gehad, maar ik ben allang blij dat het in elk geval went en niet zo is als bij de iPad en sommige monitoren met een lage verversingsfrequentie, dát went namelijk niet, weet ik uit ervaring.

Ik ben echt superblij met mijn nieuwe iPhone. Grote pluspunten voor mij zijn de sterk verbeterde snelheid, waardoor bepaalde fotobewerkingapps sneller werken en ik ook geen last meer heb van stotterende filmpjes op Instagram. Verder vind ik het touch ID heel handig (en stiekem ook best wel cool dat je je telefoon kunt ontgrendelen met je vingerafdruk) en leest tekst net wat meer relaxed op het wat langere scherm.

De verbeterde camera ben ik helemaal blij mee, ik had her en der al voorbeeldfoto’s gezien en was erg onder de indruk. De camera heeft weliswaar net als de 4S 8 megapixel, maar dat zegt niet alles. De sensor is vaak meer verantwoordelijk voor betere foto’s dan het aantal megapixels.

Ik merk dat kleine details veel beter vastgelegd worden, de camera presteert beter bij minder licht, de flitser is sterk verbeterd en er zitten een paar leuke extra’s in zoals slow motion video. Al vraag ik me af of ik dat vaak zal gebruiken.

De iPhone 5S is iets lichter dan de 4S, het scheelt zo’n 40 gram, maar toch is het verschil voelbaar. Als ik het vergelijk met de iPhone 3GS die ik ook nog heb (maar inmiddels te koop aanbied), is ie helemaal zo licht als een veertje. Ik heb de space gray variant, welke een zwarte voorkant heeft en een zwart met grijze achterkant.

Ik vind hem erg mooi, al zie je van de achterkant niets omdat ik mijn iPhones het liefst in een flip-over case stop. Veel mensen vinden dat onhandig, maar ik zweer erbij. Het is ook niet voor niets dat zowel mijn iPhone 3GS als mijn iPhone 4S beiden nog geen enkel krasje hebben opgelopen.

Ik ben er in elk geval echt superblij mee en heb zondag gelijk een aantal productfoto’s van de telefoon gemaakt. Van één van de afbeeldingen heb ik een leuke Facebook omslagfoto gemaakt (de platte foto met de strepen en het woord imagine) die ik best stoer vind geworden.

Ben jij ook Apple fan?