Zoals ik vaker laat doorschemeren, ben ik groot fan van Spotify. Ik gebruik het om nieuwe bands en muziek te ontdekken, te beluisteren wat er allemaal in de hitlijsten staat en om m’n eigen afspeellijsten te beluisteren. Omdat ik een alles-in-één abonnement bij KPN heb, krijg ik een premium abonnement op Spotify gratis, waar ik al veel gebruik van heb gemaakt!

Onlangs zag ik een leuke actie op Spotify, waarbij je kans maakte op kaarten voor een uniek optreden van Di-rect. Mijn interesse was gelijk gewekt. Ik hou van veel verschillende muziekstijlen en bands en Di-rect vind ik ook erg goed.

Sowieso heb ik ze twee of drie jaar eerder zien optreden bij de Zomerfeesten die hier altijd in Gorinchem worden gehouden en dat was een spetterende show. Ik beantwoordde de vragen en was stomverbaasd dat ik al vrij snel daarna mail ontving dat ik, samen met drie vrienden, aanwezig mocht zijn op zondag 25 mei op een locatie in Hilversum.

Eergisteren was het dus zover. Het optreden was in Podium de Vorstin, in Hilversum dus. We waren expres al vroeger gegaan, maar konden niet voorkomen dat er al een aardige rij voor de deur stond. Om 20:00 uur ging de deur open, kreeg iedereen een keycord met badge eraan en kreeg elk groepje ook acht consumptie-muntjes.

Eenmaal in het zaaltje gelukkig een plekje helemaal vooraan kunnen bemachtigen. Voor mij was dat erg belangrijk, sowieso omdat ik natuurlijk slecht zie, maar omdat ik sinds woensdag weer heel zware rugpijn heb, zou het lange staan een aardige opgave worden. Als ik dan ergens een beetje tegenaan kan leunen, hou ik het iets langer vol, dus daar was ik blij mee.

Het zaaltje was niet al te groot, evenals het podium zelf, wat voor een intieme sfeer zorgde. Het optreden begon om kwart voor 9 en duurde tot half tien. Ik weet niet meer precies hoeveel liedjes de band heeft gespeeld en welke allemaal (ik ben heel slecht in het onthouden van dat soort dingen, ik geniet er gewoon van) en het was erg gaaf!

De mensen die ik had meegenomen vonden het ook erg goed, dus daar was ik natuurlijk ook blij om! Ik had trouwens geen camera mee, omdat je geen (semi) professionele apparatuur mocht gebruiken in de zaal, sowieso scheelde dat ook weer gewicht. Gewoon met m’n iPhone was foto’s gemaakt en voor een cameratelefoontje vielen die helemaal niet tegen vond ik zelf! Je ziet er een aantal in bovenstaande collage.

Ook nog een paar filmpjes geschoten, waarvan ik er één op YouTube heb gezet. Ik heb altijd ruzie met filmen op m’n iPhone omdat als ik horizontaal film, het filmpje achteraf op z’n kant blijkt te liggen, ik heb nu dus gewoon m’n telefoon rechtop gehouden, geen beeldvullend filmpje dus, maar toch wel goed te zien. Dit is ook één van mijn favoriete nummers!

Om 22:00 uur was ‘t afgelopen en zijn we de zaal uit gegaan en in de auto gestapt. Vervolgens nog een stop gemaakt bij McDonald’s, waar we nog zeker een uur hebben gezeten en lol hebben gehad om de stomste dingen. Je kunt wel stellen dat het erg gezellig was!

Ik was tegen twaalven thuis en ben toen gelijk m’n bed in gedoken. De volgende dag was wel een beetje een anticlimax, want door het lange staan (inclusief wachten voor de deur 2.5 uur) was de pijn erger geworden en kon bijna niet meer lopen. Desondanks had ik ‘t niet willen missen!

Heb jij wel eens concertkaartjes gewonnen?