Eindelijk weer een reads of the week. Of eigenlijk valt dat nog best mee, want vorige week maandag stond er ook nog één online. Vervolgens had ik een paar dagen later alweer een lijstje vol (ik maak inmiddels gebruik van Pocket om de links voor deze rubriek in op te slaan) maar om er dezelfde week nog één te doen, vond ik weer iets te veel van het goede. Dit keer dus een behoorlijk volle Reads of the Week!

Overigens ben ik tot de conclusie gekomen dat er niets mis is met de vaak wat meer informatieve links die ik erin zet, in plaats van standaard zoveel mogelijk blogposts. Ik zie dat gaandeweg meer bloggers dit fenomeen hebben opgepikt en iedereen plaatst vrijwel alleen artikelen van andere bloggers. Laat mij dan de uitzondering zijn die ook links van andere sites plaatst. :-)

reads-of-the-week

Als eerste een pagina met 7 handige fotografie hacks die je zelf kunt doen. Ben je niet zo goed in fotograferen en maak je de ene na de andere dramatische doch hilarische mislukte foto, kun je misschien iets met de Facebookpagina met mislukte panoramafoto’s. Die erg grappig zijn!

Nog meer fotografie deze keer, gelukkig ook met foto’s die wél goed gelukt zijn, onder meer deze waanzinnige serie zwart-wit landschappen. Als je zwart-wit foto’s wel stoer vindt, maar er toch liever een eigen tintje aan wilt geven, kun je met deze Engelstalige tutorial in Lightroom je kiekjes het idee geven van met de hand ingekleurde foto’s.

Dat je met fotobewerking veel kunt doen is inmiddels algemeen bekend, maar wat als je een aantal dames fotografeert en deze vervolgens photoshopt als covermodel, hoe zouden ze daar op reageren?

Verder vond ik een methode om spam te filteren in contactformulieren en een aantal van de meest bizarre zoekopdrachten. Dan vallen die van mij best mee!

Wat voor leuke of interessante dingen ben jij onlangs nog tegengekomen op internet?