Een recept op EstrellaWeb. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Maar terwijl ik onlangs ben begonnen met vaker koken, lijkt de interesse voor etenswaren en met name wat je ermee kunt doen, ook toe te nemen. Ik zie mezelf niet zo snel allerlei ingewikkelde recepten maken, maar iets simpels wil ik nog wel eens proberen.

Zo ontdekte ik afgelopen week bij toeval een recept voor een gezonde en lekker frisse aardbeienkwark. Ik had nog ergens zo’n zakje liggen waar je aardbeienkwark mee kon maken, maar die bleek over de datum. Omdat ik inmiddels wél zin had in die kwark, besloot ik het zelf te doen. Het is eigenlijk heel simpel en ook nog snel klaar.

Benodigdheden
  • Aardbeien
  • Potje kwark (vol, halfvol, mager, wat je zelf wilt)
  • Zoetstof of suiker
  • Blender of staafmixer

Bereidingswijze

Was de aardbeien en haal de kroontjes er vanaf. De hoeveelheid aardbeien hangt af van de hoeveelheid kwark die je wilt maken. Voor een portie voor één persoon heb ik ongeveer 10 kleine aardbeien gebruikt. Vervolgens pureer je de aardbeien met de blender of staafmixer.

Giet vervolgens het gepureerde aardbeienmengsel over je kwark en voeg één of twee schepjes zoetstof of suiker toe. Roer het geheel goed, totdat je een egale lichtroze massa hebt. Je kunt het direct eten of nog even in de koelkast zetten. Paar losse aardbeien erop en smullen maar!