De avonden worden langer en we hebben al wat mooie lentedagen gehad. Niet echt tijd om te denken aan mutsen. Toch leek ‘t me leuk mijn collectie mutsen en beanies te laten zien. Niet in het minst, omdat je inmiddels echt wel van een verzameling kunt spreken en omdat ik deze post eigenlijk maanden geleden al had willen schrijven.

De reden dat ik dat niet deed, was omdat ik niet wist hoe ik dat wilde vormgeven. Ik had een leuk idee in m’n hoofd met een soort stopmotion filmpje, maar dat bleek in de praktijk niet echt zo uit te pakken zoals ik het in gedachten had.

Ook foto’s werden niet zoals ik het wilde, totdat ik besloot gewoon maar naar buiten te gaan met een groot wit vel papier. Alle exemplaren zijn inmiddels gefotografeerd en ik heb ze in een paar collages verwerkt.

De zwarte beanie is een twijfelgeval, de ene keer vind ik ‘m leuk, de andere keer niet. Ondanks dat ik houd van zwarte kleding, vind ik een zwarte muts vaak iets te hard in mijn gezicht ogen. De Puma beanie was een aanbieding bij de Schoenenreus en de donkergrijze beanie kocht ik bij C&A, nadat ik een paar maanden eerder dezelfde al in het wijnrood had gekocht.

De paarse Thinsulate muts komt van Xenos en de gestreepte kocht ik op Marktplaats. De muts met donkerrode omslag vind ik super, rood staat me wel. De rood/grijze muts zat in een setje met sjaal en handschoenen wat een keer in een Aldi folder stond. De muts met bolletjes heb ik al een paar jaar en vind ik nog steeds leuk. De Adidas muts is de oudste die ik heb, deze heb ik al een jaar of 8. Hij is ook heerlijk warm.

Het rode mutsje met kabelpatroon heb ik in nog twee kleuren: De zandkleurige op de tweede rij en de donkerblauwe op de derde rij. Deze komen van Ebay en waren echt spotgoedkoop. De paarse gebreide muts heb ik volgens mij ook via Marktplaats en de blauw/geel/oranje muts komt van Wibra.

Ik heb dezelfde ook in donkergrijs. De wijnrode beanie is van C&A. De donkerblauw gemêleerde is ook van Wibra, de helderblauwe van HEMA en de grijs gemêleerde slouch beanie kocht ik bij een boetiekje in de stad, het is één van mijn favorieten!

De muts op de eerste foto is meer grijs dan beige en volgens mij is ie van HEMA, ik heb deze ook al een paar jaar. De twee ernaast zijn ook van HEMA, van beide heb ik ook de bijpassende sjaal. De zwart/witte muts heb ik gekocht via internet en de paarse en grijze met sneeuwprintje zijn mijn favorieten, samen met de wijnrode beanie uit de collage erboven.

De grijze rood met blauw gestreepte muts, is dus dezelfde als de blauw / oranje / geel variant in de collage erboven, de rode LA beanie komt van NewYorker en het gebreide mutsje in rood met grijs is van Neff, deze komt via een buitenlandse site.

De felrode muts met pompon komt ook van Ebay en heb ik ook al een jaar of wat, evenals de zwarte grofgebreide muts, die overigens niet van Ebay komt maar van H&M, ik heb hem ook in het spierwit gehad, maar vond dat mij niet zo staan. De gebroken witte muts ernaast heb ik via Marktplaats gekocht en het dunne rode mutsje met tijgerkop komt uit de sale van H&M.

Tot zover de hele collectie, het zijn er aardig wat zoals je ziet, in totaal 31 en overal vandaan. Ik had er eigenlijk nog meer, maar heb er onlangs een paar op Marktplaats gezet die ik uiteindelijk toch niet droeg. Het is overigens wel lastig geworden om mijn mutsen op te bergen. Ik heb er een plank voor vrijgehouden in het kastje in de gang, maar die puilt inmiddels wel een beetje uit!

Ik vind het haast jammer dat het nu geen ‘mutsenweer’ is, want een aantal ervan heb ik nog nooit gedragen omdat het opeens lekker weer werd. Hou jij ook van mutsen en beanies of is er iets anders wat je graag verzamelt?