De avonden worden langer en we hebben al een aantal mooie lentedagen gehad. Niet echt tijd om te denken aan mutsen. Toch leek het me leuk om mijn collectie mutsen en beanies eens te laten zien, niet in het minst, omdat je inmiddels echt wel van een verzameling kunt spreken en omdat ik deze blogpost eigenlijk maanden geleden al had willen schrijven.

De reden dat ik dat niet deed was omdat ik niet wist hoe ik het geheel wilde vormgeven. Ik had een ontzettend leuk idee in m’n hoofd met een soort stop-motion filmpje, maar dat bleek in de praktijk niet echt te werken, in elk geval niet in mijn huis met beroerd licht.

Ook foto’s werden niet zoals ik ze wilde hebben, totdat ik besloot gewoon maar naar buiten te gaan met een groot wit vel papier. Alle exemplaren zijn inmiddels gefotografeerd en ik heb ze in een paar collages verwerkt.

De zwarte beanie is een twijfelgeval, de ene keer vind ik ‘m leuk staan, de andere keer niet. Ondanks dat ik houd van zwarte kleding, vind ik een zwarte muts vaak net iets te hard in mijn gezicht ogen. De Puma beanie was een aanbieding bij Schoenenreus en de donkergrijze beanie kocht ik bij C&A, nadat ik een paar maanden eerder dezelfde al in het wijnrood had gekocht.

De paarse Thinsulate muts komt van Xenos en de gestreepte beanie kocht ik op Marktplaats. De muts met donkerrode omslag vind ik super, rood staat me echt leuk. De rood/grijze muts zat in een setje met sjaal en handschoenen wat een keer in een Aldi folder stond. De muts met bolletjes heb ik al een paar jaar en vind ik nog steeds leuk staan. De Adidas muts is de oudste die ik heb, deze bezit ik denk ik al een jaar of 8 en ik vind ‘m nog steeds leuk en hij is heerlijk warm.

Het rode mutsje met kabelpatroon heb ik in drie kleuren: De zandkleurige op de tweede rij (die had ik als eerste) en de donkerblauwe op de derde rij. Deze mutsjes komen van Ebay en waren echt super goedkoop. De paarse gebreide muts heb ik volgens mij ook via Marktplaats en de blauw/geel/oranje muts komt van Wibra.

Ik heb dezelfde ook in donkergrijs. De wijnrode beanie is dus van C&A en ik ben speciaal naar C&A in Utrecht geweest om deze op te halen, omdat ik hem móest hebben. De donkerblauw gemêleerde is ook van Wibra, de helderblauwe van HEMA en de grijs gemêleerde slouch beanie kocht ik bij een sieradenwinkeltje in de stad, het is één van mijn favorieten!

De muts op de eerste foto is meer grijs dan beige en volgens mij is ie van HEMA, ik heb deze ook al een paar jaar. De twee ernaast zijn ook van HEMA, van beide heb ik ook de bijpassende sjaal. De zwart/witte muts heb ik gekocht via internet en de pruimenpaarse en de grijze met sneeuwprintje zijn mijn favorieten, samen met de wijnrode beanie uit de collage erboven.

De grijze muts met rood en blauw streepje is dus dezelfde als de blauwe met oranje met geel in de collage erboven, de rode LA beanie komt van de NewYorker en het gebreide mutsje in rood met grijs is van Neff, deze heb ik via een buitenlandse site besteld.

De felrode muts met pompon komt ook van Ebay en heb ik ook al een jaar of wat, evenals de zwarte grof gebreide muts, die overigens niet van Ebay komt maar van H&M, ik heb hem ook in het spierwit gehad, maar vond dat mij niet zo staan. De gebroken witte muts ernaast heb ik via Marktplaats gekocht en het dunne rode mutsje met tijgerkop komt uit de sale van H&M.

Tot zover de hele collectie, het zijn er aardig wat zoals je ziet, in totaal 31 en overal vandaan. Ik had er eigenlijk nog meer, maar heb er onlangs een paar op Marktplaats gezet die ik me achteraf toch niet zo mooi vond staan of die ik gekocht had en niet bevielen. Het is overigens wel een beetje lastig geworden om mijn mutsen op te bergen. Ik heb er een hele plank voor vrijgehouden in het open kastje wat in de gang staat, maar die puilt inmiddels wel een beetje uit.

Ik vind het ergens wel jammer dat het nu geen mutsenweer meer is, want een aantal ervan heb ik nog nooit gedragen omdat het opeens hartstikke lekker weer werd. Maar omdat ik al heel dik haar heb, wordt het echt zweten als ik dan ook nog een muts op zet, buiten het feit dat het een beetje apart staat om bij temperaturen boven de 15 graden met een muts te lopen :-)

Hou jij ook zo van mutsen en beanies of heb je een andere verzamel tic?