Het is al dagen geen weer om buiten te zijn en vandaag, Moederdag, maakt geen verandering. Ik zeg prima weer om blogs te lezen, dus bij deze. Afgelopen week ging ik voor het eerst sinds twee jaar weer eens naar de fysio, heb ik vanwege het weer weinig gefietst, maar wel elke dag gekookt.

Ik heb het film kijken weer helemaal opgepakt en ik heb door het slechte weer én mijn pijnlijke rug veel tijd op de bank doorgebracht. Op twintig foto’s van vijf mei na, heb ik van de rest van de week dan ook niet heel veel bijzonders vastgelegd.

maandag 5 mei

Maandag was het heerlijk weer en ben ik bijna de hele dag buiten geweest. Lekker wandelen met Bas, op de steiger zitten en de bloemen bij het oorlogsmonument bewonderd. Op vier mei ben ik bij de Dodenherdenking geweest en vond dat best indrukwekkend. ‘s Middags hing ik de fietskar achter mijn bike en reed naar Ranzijn (tuincentrum) voor wat nieuwe plantjes op mijn terras. Ik kwam met een kar vol planten weer thuis en het ziet er gelijk gezelliger uit.

‘s Avonds had ik zin in iets anders en bestelde ik een redelijk gezonde pizza zonder vette rommel maar één die wel lekker was. De rest van de week heb ik zelf gekookt, nog even en ik ga het zelfs leuk vinden! 🙂

Ondanks dat ik al een hoop gedaan had, ben ik ‘s avonds met Bas ook nog een eindje met de kar gaan rijden, hij zat er ‘s middags al in en wilde er niet meer uit. Het werd een rondje van bijna 20 km en onverwachts een mooie route. Prima afsluiter van een mooie dag.

dinsdag 6 mei

Dinsdag had ik m’n eerste sessie bij de fysio (voor mijn rug) en bleek dat er een aantal gewrichten vast zaten. Eén ervan is dinsdag los gemaakt, maar helaas is ie vrijdagavond bij het buiten zetten van wat doosjes oud papier, weer verkeerd geschoten met veel pijn als resultaat. Ondanks dat het ‘s avonds aardig grijs was, nog even een stukje gewandeld waarbij mijn oog op het bordje met ‘Bourbon Street’ viel, de straat heet in werkelijkheid Burgstraat.

woensdag 7 mei

Woensdag was het wisselvallig en moest ik tussen de buien door wat boodschappen doen. Dat resulteerde er in dat ik min of meer noodgedwongen bij HEMA heb geluncht omdat het echt goot en dat volgens Buienradar nog wel even bleef doen.

Dit broodje met kaas, gestoomde courgette, paprika en tomaat smaakte eigenlijk wel prima. Tijdens een korte wandeling met Bas kwam ik trouwens deze aparte fiets tegen en een paadje bezaaid met bloesemblaadjes.

Eind van de middag moest ik even naar Hardinxveld en ik ging met de fiets in de trein. Ik vond het geen succes en was continu bang dat iemand hem zou beschadigen. Daardoor ben ik op de terugweg hetzelfde stuk gewoon maar naar huis gefietst en dat was prima te doen. Waar de trein 10 minuten over doet, heb ik 30 minuten over gefietst. Niet gek. ‘s Avonds at ik een biefstukje met ijsbergsla en gebakken krieltjes. Het kon slechter!

donderdag 8 mei

Alweer regen, regen en nog eens regen. Lekker bank hangen en films kijken dus met een dekentje erbij. Ook niet heel verkeerd. Bas vond het ook wel prima, lekker op schoot zitten!

vrijdag 9 mei

Op een korte wandeling na, weinig uitgevoerd. Na alle activiteiten van de afgelopen tijd op zich ook wel eens lekker. Het vrachtwagentje van WE met originele opdruk kwam ik tegen tijdens het lopen en ‘s Middags keek ik 2 films en ‘s avonds nog één. Fijne bijkomstigheid van leuke films is als er ook nog leuke mannen in mee spelen. Matt Damon in dit geval. Wat een snoepje!

zaterdag 10 mei

Eindelijk weer zon. Inderdaad een béétje, maar we zullen het ermee moeten doen. Tussen alle regen en windvlagen door toch nog een beetje kunnen wandelen en daarbij onderstaande twee foto’s gemaakt. Links een grote vuurdoornstruik en rechts een stukje stadswal.

zondag 11 mei

Vandaag is het Moederdag en ben ik met oma en m’n moeder bij Le Grand Jardin in Almkerk wezen lunchen. Was gezellig. Ik had champignonsoep, daarna een salade (die wel een beetje kaal was) en nog een dame blanche na, die ik maar nét op kon.

Fijn was dat ze me daarna thuis gebracht hebben, hoefde ik niet met mijn pijnlijke rug nog een kwartier te lopen, in de regen nota bene. De rest van de dag weer bank hangen en films kijken en proberen manieren te vinden waarop mijn rug het minst pijnlijk is. Bas en Micky wilden om de haverklap op schoot. Echt Jut en Jul!. 🙂