maandag 19 mei

Een leuke dag! Het ging goed met m’n rug, was mooi weer, ik heb lekker gewandeld en 44 kilometer gefietst. ‘s Morgens een hele stapel post wegbrengen, vervolgens lekker buiten in de zon zitten (eerste keer korte broek van het jaar!) en eind van de middag een rondje op de fiets.

Bij thuiskomst een frisse rauwkostsalade gegeten en vervolgens belde een vriend met de vraag of ik zin had om samen een stukje te fietsen. Ach, waarom ook niet. Onderweg nog een cappuccino gedronken bij Fort Bakkerskil en daarna met de nodige stops voor wat zonsondergang-foto’s weer over de Gorkumse brug naar huis. Prima dag!

dinsdag 20 mei

Creatief in de weer geweest met mijn nieuwe vestje, die dinsdagochtend klaar was en waarover je in dit artikel ook al kon lezen. Vervolgens nog één in de categorie minst charmante foto’s van mij. ‘s Middags lekker naar de kapper om de kleur weer wat op te frissen.

En als mijn haar nat is, verandert ‘t in een krullenbos, in afwachting van het minst leuke moment van de kapperssessie, namelijk de föhn. Haren föhnen voelt voor mij net als een piepend krijtje op een schoolbord. Vreselijk! ‘s Avonds nog een kort rondje met Bas gedaan en eens bekeken hoe de camera van mijn iPhone 5S nou echt in het donker presteert, zeker niet slecht!

woensdag 21 mei

Woensdag was ‘t weer tijd voor fysio en alles liep in het honderd. Ik was laat wakker, werd vervolgens gebeld of het goed was dat de taxi een half uur eerder kwam, waardoor ik moest haasten. Vervolgens stond hij nóg 10 minuten eerder voor de deur. Zonder eten de deur uit dus.

Bij fysio ging het ook niet lekker, ik had een vervanger die m’n klachten nog erger heeft gemaakt. Na één heel goede week kan ik nu wederom bijna niet lopen of fietsen en daar ben ik goed ziek van, zeker omdat ik nu weer tot volgende week moet wachten en de timing beroerd is. ‘s Avonds gekookt. Balletje gehakt met aardappels en bloemkool, Mijn kookschort kleurde mooi bij m’n laarsjes. ‘s Avonds nog een korte wandeling, maar toen ging het lopen al niet goed meer.

donderdag 22 mei

Vanaf donderdag ging het dus weer bergafwaarts, ik moest me opnieuw instellen om hele dagen met hevige pijn rond te lopen, waar ik bloed-chagrijnig en moe van werd. Ik hing op de bank en zat af en toe even buiten.

Bas had binnen een plekje in de zon veroverd en lag lekker te zonnebaden. ‘s Avonds werd de stad in een sprookjesachtige oranje gloed gehuld, waar ik ook nog even op uit ben getrokken om foto’s met de Canon te maken, maar was eigenlijk te laat.

vrijdag 23 mei

In eerste instantie een beetje zo’n zelfde dag als donderdag. Wel veel heen en weer gelopen van en naar winkels voor boodschappen, dat kostte de nodige moeite, maar de hele dag niks doen kan ik echt niet. Mijn rug doet ook pijn als ik zit, dus kan ik net zo goed in beweging blijven. Als ik wel op de bank zat, lag Bas op schoot.

Ik kocht een fiets-zonnebril die ik leuk vond staan, maar terugbracht omdat de brede neusbrug voor een dood punt in mijn zicht zorgde, wat me al bijna een aanrijding opleverde. Op het punt dat ik het echt even helemaal had gehad belde een vriend of ik zin had in een motorritje en dat was leuk. De twee onderste foto’s maakte ik bij de Kop van ‘t Land in de Brabantse Biesbosch.

zaterdag 24 mei

Zaterdag besloot ik alles te doen wat ik nog moest doen, omdat ik zondagavond een uitje zou hebben, waarbij het maar de vraag zou zijn of mijn rug het vol zou houden. Energie sparen dus. Dat betekende wel dat ik zaterdag met twee grote zakken brokken moest zeulen, daarna nog wat andere boodschappen en vervolgens nog stofzuigen en wat schoonmaken in huis.

Ik mocht bij de dierenwinkel de steekkar lenen om m’n brokken thuis te brengen, maar ik heb ze toch gewoon gedragen. ‘s Middags onverwachts weer motorrijden en ‘s avonds tegen half tien thuis. Ruim 220 kilometer gereden, onder meer door Rossum, Langerak, Herwijnen, Hekendorp, Zaltbommel en Schoonhoven. Onderweg ook nog een vette Ferrari gezien (stond voor ons op het pontje bij Schoonhoven), een mooi gemaal en tal van prachtige landschappen.

Van vandaag nog geen foto’s, maar ik sta op het punt om te vertrekken naar Hilversum voor een uniek concert van Di-rect waarvoor ik kaartjes heb gewonnen. Ik zal daar zeker foto’s maken, die zie je volgende week wel terug!